Bästa bilen för någon som inte kör mycket

Att inte köra bilen leder ofta till många oönskade konsekvenser som t.ex. att batteriet tar slut, att däcktrycket sjunker, att vätskor och oljor blir föråldrade eller att tätningarna torkar ut. Om du parkerar din bil utomhus kan fågelbajs eller trädsaft till och med skada bilens lack.

Därför är det bättre att köpa en begagnad bil till ett överkomligt pris som är pålitlig och lätt att underhålla. Om du bara planerar att köra kortare stadssträckor är det en bra idé att köpa en hatchback eller en kompakt sedan. Om du bara ska köra under längre perioder är det också en bra idé att köpa en större och bekvämare bil.

Med detta sagt är en begagnad Honda Civic, Hyundai Sonata, Nissan Altima och Toyota Prius alla bra alternativ eftersom de är pålitliga, säkra och lätta att underhålla. Om du vill ha en lyxigare bil för längre resor är en begagnad Lexus LS 2011 ett utmärkt val.

Var noga med att undvika bilar som är alltför krävande och svåra att underhålla. Det är alltid bäst att bara köpa en vanlig bil som inte drar till sig för mycket uppmärksamhet om du låter den stå på gatan under längre perioder.

Honda Civic

Under hela den moderna historien har Honda Civic alltid legat högst upp på listorna över ”bäst begagnade bilar” tack vare sin överkomlighet, pålitlighet och enkla underhåll. Civic finns som en sportig coupé, en 4-dörrars sedan eller en 5-hatchback, som alla är lika populära och lätta att underhålla.

Civic är högt ansedd som en av de mest skottsäkra bilarna på marknaden, och detta är särskilt viktigt om du planerar att inte använda den alltför ofta. Om något går fel finns det massor av reservdelar lättillgängliga och nästan alla välrenommerade mekaniker där ute har haft hyfsad erfarenhet av att arbeta med en Civic.

  Vilken SUV har minst vägbuller?

Hyundai Sonata

Sedan 1985 har Hyundai lyckats sälja massor av Sonata-modeller, och bara under 2018 flyttade Hyundai över 100 000 enheter av Sonata. De allra första modellerna var lite tveksamma, men sedan dess har Sonata visat sig vara en verkligt pålitlig bil.
Förutom överlägsen tillförlitlighet erbjuder Sonata också ett starkt restvärde, enkelt underhåll och ett överflöd av reservdelar. Höjdpunkten i hela Sonata-modellfamiljeträdet är 2016 års modell som är en av de mest populära begagnade Sonata-modellerna till salu idag.

Nissan Altima

Förutom Hyundai Sonata har även Nissan Altima lyckats visa sig vara en av de mest populära begagnade sedans som finns tack vare ett attraktivt utseende, en lika pålitlig plattform och ett överkomligt begagnat instegspris.

Alla Altima-modeller efter 2013 är pålitliga och otroligt billiga att köra. Men om du väljer en nyare 2018 års modell kommer du också att dra nytta av massor av säkerhets- och assistentteknik som kollisionsvarning eller automatiska bromssystem.

Toyota Prius

Även om Hyundai Sonata, Honda Civic och Nissan Altima alla är pålitliga och billiga finns det verkligen inget bättre alternativ för begagnat värde än den legendariska Toyota Prius. Prius introducerades redan år 2000, det är ingen dålig bil i sig, men den är alldeles för långsam och för liten för 2000-talet.

Andra generationens modeller 2004-2009 är en enorm uppgradering jämfört med den första modellen, men andra generationens Pirus är inte alls så bekväm eller välutrustad. Modellåret 2010 är det år som är mest plågat av problem och 2013, 2014 och 2015 års modeller är de mest pålitliga nyare Prius-modellerna.

  Vilken är den snabbaste familjebilen?

Lexus LS

I teorin verkar Lexus vara ett av de bästa bilmärkena man kan köpa för pengar tack vare överlägsen tillförlitlighet och mycket lyx. De flesta lyxbilsmärken är benägna att ha problem på grund av den komplexa fordonsarkitekturen, men det verkar som om Lexus har lyckats kombinera lyx, teknik och tillförlitlighet, och Lexus LS gör det bäst.

Den kanske är lite gammal, men det är en lyxbil, vilket innebär att det finns massor av sofistikerade lyxfunktioner tillgängliga. Det bästa med Lexus LS är utan tvekan priset, eftersom en 2011 års LS sedan börjar runt 14 000 dollar. Om du vill ha en helt ny LS får du räkna med en räkning på 75 000 dollar.

FAQ-avdelning

Vilken är den sämsta bilen för någon som inte kör mycket?

Den värsta biltypen för någon som inte kör mycket är definitivt en superbil. Även om superbilar har låg körsträcka kan de drabbas av allvarliga problem om de inte körs regelbundet. Sådana bilar kan inte bara parkeras och lämnas obevakade under långa perioder, annars kommer de att fungera dåligt.

De vanligaste problemen som okörda superbilar upplever är främst förknippade med batteriet. Och vissa tillverkare som McLaren använder speciella kompakta batterier som kostar en förmögenhet att byta ut. Förutom superbilar bör du också undvika nyare bilar som drabbas av kraftiga värdeminskningar.

Är det ofta dåligt att inte köra sin bil?

Bilar är gjorda för att köras, och därför är det en dålig idé att inte köra din bil. Om du inte smörjer alla dina vitala bilkomponenter regelbundet kan massor av avlagringar sätta sig och orsaka korrosion och många andra problem. Batteriproblem, däckproblem, myror och många andra problem brukar drabba bilar som inte körs.

  Är det bättre för bilen att parkera i ett garage?

Det finns sätt på vilka man kan hålla en bil parkerad större delen av tiden utan att bilen drabbas av några problem. Du bör trickle charge batteriet och starta bilen då och då. Du bör antingen köpa en uppsättning dedikerade däckkuddar eller köra runt med bilen för att undvika effekterna av punkteringar i däcken.

Hur ofta bör en bil köras?

Det är alltid bäst att köra bilen regelbundet, men om du inte kan göra det, se till att starta bilen varannan vecka eller så. Om du inte gör det kommer du sannolikt att uppleva mycket stress i samband med onödiga bilreparationsräkningar.

Att starta bilen då och då är viktigt om du vill att din bil ska vara lätt tillgänglig när du faktiskt behöver den. När du bestämmer dig för att starta bilen bör du låta bilen vara igång i minst 15 minuter eller så och vara uppmärksam på eventuella varningslampor på instrumentpanelen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts