Bästa begagnade bilar med Apple CarPlay

Vi lever i en teknikintensiv värld eftersom tekniken hjälper oss att utföra svåra uppgifter på ett enkelt sätt. Det går inte att förneka att tekniken är användbar, men vissa delar av tekniken är verkligen mer användbara än andra. Med det sagt finns det knappast någon bilorienterad teknik som är så relevant som Apple CarPlay.

Apple CarPlay är ett system utformat av Apple som gör att du kan använda alla dina viktigaste iOS-appar direkt på bilens centrala infotainmentskärm. På så sätt behöver du inte använda din telefon när du kör, och du kan också njuta av fördelarna med det bästa operativsystemet direkt på bilens huvudskärm.

Att köpa en begagnad bil är definitivt ett mer värdeorienterat sätt att spendera dina surt förvärvade pengar, så om du kombinerar Apple CarPlay och bra begagnade bilar hamnar du i bilar som 2016-2018 Mazda 3, 2016-2018 Honda Civic eller 2016-2018 VW Golf.

Om du vill ha en lyxigare bil som också erbjuder Apple CarPlay bör du kolla in 2016 års Audi A4. Om du vill ha en större SUV kan du kolla in den aktuella Hyundai Palisade. Om du vill kombinera lyxen i A4 med nyttan i en SUV ska du se till att kolla in Volvo XC90.

2016-2018 Mazda 3 – Klassledande när det gäller tillförlitlighet och valuta för pengarna.

Mazda 3 är en bil som sköt Mazdas attraktionskraft till en mycket bredare publik. I början av 2000-talet var de flesta Mazda-modeller inget att vara särskilt stolt över, men den tredje generationen Mazda 3 har bidragit till att ändra den inställningen till Mazda-bilar i allmänhet.

Mazda 3 har alltid legat i topp på de flesta tillförlitlighets- och säkerhetslistor, vilket avsevärt ökar attraktionskraften hos denna hatchback. Men med tanke på att 3:e generationens Mazda 3 också är trevlig att se på både in- och utvändigt, och att den levereras med Apple CarPlay, är den definitivt värd att överväga.

  Vilken är den bästa begagnade bilen med fyrhjulsdrift att köpa?

2016-2018 Honda Civic – ligger tätt efter Mazda

Honda Civic är utan tvekan en av de mest populära bilarna i USA sedan flera decennier tillbaka, särskilt när man tänker på kompaktbilar. Allt som anges om Mazda 3 är mer eller mindre detsamma som med Civic. Detta innebär att Civic också är otroligt pålitlig, men den kostar lite mer.
Utseendemässigt tar Mazda 3 den för mig eftersom Civic har blivit lite för rörig på sistone vilket inte är något man vill ha från en ekonomisk hatchback. Apple CarPlay är dock tillgängligt för nästan alla utrustningsnivåer, och någon av dessa två bör tillfredsställa dina tekniska behov.

2018 Hyundai Palisade – Ett fantastiskt allroundpaket

Hyundai Palisade är en fantastisk allround-SUV som borde tillfredsställa de flesta kunder när det gäller design, utrymme och användbarhet. Dessutom har alla Palisade-modeller Apple CarPlay som standard, vilket inte är så vanligt för de flesta biltillverkare nuförtiden.

Även om Palisade är en ganska ny bil finns det för närvarande gott om begagnade Palisade-modeller till salu via många onlinesajter. Tillförlitligheten är stark och synligheten likaså, och båda dessa är extremt viktiga för bilar som är så stora som dessa.

2016-2018 Audi A4 – Begreppet Executive begagnad kompakt sedan

Kampen mellan Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes Benz C-Klass är lika hetsig som någonsin, men man kan knappast hävda att den senaste generationen Audi A4 inte var en bättre allroundbil än den senaste generationen 3-serie och C-Klass-modell. Detta är ganska uppenbart i det ögonblick man tittar på begagnatpriserna för dessa bilar.

  Vad händer när batteriet tar slut i en hybridbil?

Samtidigt som Audi A4 är en av de mest pålitliga bilarna som Audi tillverkar har den också en otroligt futuristiskt utformad interiör. Interiören ser så bra ut att till och med den nuvarande generationen A4 fortfarande använder den, och den ser inte gammal ut. CarPlay ingår faktiskt, och vissa A4-modeller erbjuder till och med trådlös uppkoppling.

2016-2018 Volvo XC90 – Executive begagnad mellanstor SUV som riktmärke.

När du tar en titt på något SUV-benchmark där ute är chansen stor att du kommer att stöta på att Volvo XC90 ligger i topp. Detta beror på att den andra generationen XC90 sannolikt kommer att vara en av Volvos största succéer genom tiderna.

XC90 ser sofistikerad ut både invändigt och utvändigt, erbjuder gott om utrymme och teknik samtidigt som den är bekväm och lätt att använda. Säkerheten och tillförlitligheten är båda över genomsnittet, och begagnatpriserna ser lika lockande ut som någonsin. Volvo har på ett smart sätt utformat sitt system så att du kan använda CarPlay och Volvos infotainmentsystem samtidigt.

FAQ-avdelning

Är Apple CarPlay användbart?

Apple CarPlay är verkligen ett användbart system om du använder en iOS-enhet dagligen eftersom det gör det möjligt att använda telefonen under körning på ett säkert och bekvämt sätt. Du kan förlita dig på appar som Waze, Spotify och liknande och du kan också använda avancerade funktioner som diktering och röstinspelade textmeddelanden.

  Bästa begagnade BMW 5-serien att köpa

Detta innebär att den övergripande körupplevelsen förblir säker och kontrollerad, men att du fortfarande kan använda din telefon. Om du dessutom använder flera bilar samtidigt gör möjligheten att använda dem med samma system hela övergången extremt enkel.

Är Apple CarPlay bättre än Android Auto?

Det beror på vilken telefon du använder dagligen. Så om du använder en iPhone är Apple CarPlay det självklara valet, om du använder en Android-enhet är det bättre med Android Auto. Android Auto är dock bättre än Apple CarPlay när det gäller fabriksnavigationsappar som Apple Maps och Google Maps.

Google Maps är ledande och överlägset Apple Maps vilket i sig innebär att Android Auto är det bättre systemet. Waze är dock också en extremt avancerad navigationsapp som finns tillgänglig för båda operativsystemen.

Vilka är nackdelarna med Apple CarPlay?

Apple CarPlay är verkligen ett användbart system, men det är inte utan fel. För det första låter majoriteten av bilarna inte dig använda CarPlay och bilens fabriksinformationsystem samtidigt, vilket innebär att du måste koppla bort telefonen för att kunna pilla med de flesta av bilens funktioner.

Dessutom kan du inte använda alla dina iOS-appar på den centrala huvudskärmen och skärmoptimeringen för vissa infotainmentsystem är inte den bästa. Slutligen kan CarPlay vara lite för dyrt för vissa bilmodeller, särskilt när man betänker att det är en ganska liknande upplevelse att använda telefonen på en dockningsstation.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts