Bästa begagnade bilar med låg försäkring

Att få bästa möjliga pris på en bil är en förutsättning för att du ska kunna fatta ett bra köpbeslut. Därför måste du jämföra det lägsta pris som kan komma ifråga, underhållskostnader, förväntade kostnader för tillförlitlighet, bränsleförbrukning och försäkringskostnader. Om du lyckas hitta en bil som du gillar och som är bättre än de flesta bilar när det gäller driftskostnader, har du möjlighet att hitta guld.

De flesta smarta shoppare där ute är mycket stolta över att leta efter bilar som inte kommer att kosta pengar under ägandet och som dessutom kommer att behålla ett hyfsat återförsäljningsvärde. Men du måste också välja en bil som du vill ha, vilket innebär att du måste balansera dina behov och önskemål i enlighet med detta.

Flera källor på nätet uppger att Subaru Outback, Jeep Wrangler och Honda CR-V är de tre billigaste bilarna att försäkra just nu. Dessa tre och Subaru Forester, Ford Escape och Ford F-150 var också de fem billigaste bilarna att försäkra redan 2020.

Många olika faktorer påverkar försäkringskostnaderna, allt från bilens pris, dina körvanor, gränser och självrisker, demografiska uppgifter, din ålder, stöldskydd, ditt körkort och så vidare. Detta innebär att en billigare bil inte nödvändigtvis innebär en billigare försäkring.

Subaru Outback

Som tidigare nämnts är Subaru Outback den billigaste bilen att försäkra för tillfället eftersom en genomsnittlig årlig försäkringspremie i samband med Outback kostar 1 392 dollar vilket innebär att Outback är den enda bilen på den här listan med en genomsnittlig årlig försäkringspremie under 1 400 dollar.

Med tanke på att Outback kostar 26 645 dollar från ny innebär det att den årliga försäkringen för Outback kostar 5,22 % av ursprungspriset. Förutom att Outback är billig att försäkra är den också en bra allroundbil som levereras med AWD och många användbara prylar som standard. Den håller sitt värde bra och är både säker och effektiv med tanke på segmentet.

  Bästa begagnade bilar för långa förare

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler tar andraplatsen som den näst billigaste bilen att försäkra för tillfället. Med tanke på utgångspriset på 28 295 dollar kostar Wrangler 1 416 dollar att försäkra på årsbasis, vilket innebär att du måste betala rekordhöga 5,01 % av det ursprungliga priset genom årliga försäkringspremier.

Wrangler är många saker för många män vilket innebär att den både är en snygg stadspendlare och en otroligt kapabel terrängbil. Om du köper en Wrangler för att använda den för terrängkörning kommer dina försäkringskostnader naturligtvis att skjuta i höjden, men om du använder den som en vanlig pendlare bör du ligga väl inom denna kostnadsklass.

Honda CR-V

Honda CR-V är industristandarden när det gäller överlägsna familje-SUV:ar sedan några decennier tillbaka. Det kommer inte som någon överraskning att så många människor förlitar sig på CR-V för sina familjetransporter eftersom CR-V är så pålitlig, billig i drift, säker, praktisk och relativt lättillgänglig.

CR-V innehar plats nummer tre på denna lista över billigast att försäkra bilar med en årlig försäkringspremiekostnad på 1 439 dollar i förhållande till sitt utgångspris på 25 050 dollar. Detta innebär att du måste betala 5,75 % av det ursprungliga MSRP för försäkring varje år.

Subaru Forester

Subaru Forester ansluter sig också till gruppen som den fjärde billigaste bilen att försäkra på årsbasis. Utgångspriset för Forester är 24 495 dollar och den genomsnittliga årliga försäkringspremien är 1 465 dollar. Detta innebär att du måste betala 5,98 % av det ursprungliga försäljningspriset genom årliga försäkringspremier.

  Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

Forester är en konkurrenskraftig SUV som väcker stort intresse eftersom den är så prisvärd med tanke på vad du får för pengarna. AWD är standard och den praktiska aspekten är klassledande i nästan alla avseenden.

Ford Escape

Ford Escape är en sann modern crossover eftersom den erbjuder massor av tekniska funktioner som standard. Den ser också snygg ut både från insidan och utsidan och den erbjuder också massor av säkerhetsfunktioner.

Försäkringsmässigt lyckas dock Escape också ta sig in på topp 5-listan över de billigaste bilarna att försäkra eftersom den årliga försäkringspremien kostar i genomsnitt 1 476 dollar, vilket är 5,93 % av det ursprungliga försäljningspriset på 24 885 dollar.

Ford F-150

Ford F-150 är det mest populära och bäst sålda fordonet i USA sedan ett tag tillbaka vilket innebär att det borde vara relativt billigt att äga med tanke på att det finns så många av dem ute på marknaden. Detta innebär att reservdelar är lätta att få tag på och att Ford försöker göra allt de kan för att göra F-150 tillgänglig för en så bred kundkrets som möjligt.

F-150 avslutar därför listan över de fem billigaste bilarna att försäkra eftersom den årliga försäkringspremien för F-150 kostar 1 505 dollar, vilket motsvarar 5,24 % av det ursprungliga försäljningspriset på 28 745 dollar.

FAQ-avsnitt

Vilka bilar kostar mest att försäkra?

Sportbilar är kända för att ha högre driftskostnader eftersom de vanligtvis köps av yngre förare som är mer olycksbenägna jämfört med äldre mer erfarna förare. Högklassiga lyxbilar är mer eller mindre samma sak eftersom de kostar mycket pengar att reparera om något går fel.

  Varför ska du inte köpa en cabriolet?

Elbilar är också högst upp på denna lista eftersom de fortfarande har en hög prislapp i hela segmentet och specifika potentiella reparations- och ersättningskostnader, t.ex. för att byta ut batteriet, tenderar att uppgå till tusentals dollar.

Hur påverkar bilstöld försäkringskostnaderna?

Bilar som ofta är måltavlor för tjuvar är kända för att kosta mer pengar när det gäller försäkringar. Detta beror på att kostnaderna för bilstölder tenderar att vara högre än vad bilen är värd. Bilstölder är trots allt ofta förknippade med ytterligare vandalism, t.ex. egendomsskador.
Så om din bil blir stulen måste försäkringsbolaget betala för bilens värde och alla tillhörande skador, vilket potentiellt är det högsta belopp som en försäkring kan täcka.

Vilka är de risker som vanligtvis täcks av en bilförsäkring?

Det beror på vilken försäkring du väljer, men vanligtvis ska bilförsäkringen täcka risker som är förknippade med ansvarsförsäkring, t.ex. sjukvårdskostnader på grund av skador och dödsfall samt olika typer av egendomsskador.

Mer omfattande försäkringar kan till och med täcka specifika kostnader som trasiga vindrutor och väderskador, stöld, påkörning av djur under körning eller vandalism.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts