Bästa begagnade bilar med soltak

Att köpa en cabriolet innebär många kompromisser, så mycket att det ibland är meningslöst att köpa den om du bara kan njuta av den några få gånger om året. När allt kommer omkring tenderar de att kosta betydligt mer pengar jämfört med sina motsvarigheter i en sedan, samtidigt som de också presenterar fler potentiella problem i slutändan.

Som sådan bör du kolla in bilar som erbjuder stora soltak, som utan tvekan är det näst bästa alternativet. De kan få din bil att kännas mer premium samtidigt som de får kupén att kännas luftig och full av ljus. Å andra sidan är de inte lika problematiska som cabriolettak och det är lättare att sälja en bil med panoramatak längre fram.

Som sådan bör du se till att kolla in nya Honda Civic eftersom den erbjuder ett hyfsat proportionerligt soltak direkt från fabriken. Ford Fiesta är en fantastisk liten hatchback som också kan fås med ett ganska stort soltak. Hyundai Sonata erbjuder ett soltak som en del av ett tillvalspaket men är väl värd det.

Om du vill ha en SUV ska du se till att kolla in Hyundai Tucson eftersom den erbjuder många önskvärda funktioner för inte så mycket pengar. Slutligen, om du vill ha en premiumupplevelse med ett enormt soltak, ska du se till att kolla in Audi Q5.

2016 Honda Civic

Honda Civic 2016 har fått en uppsjö av utmärkelser för att vara en fantastisk allroundkompaktbil med fantastisk komfort och premiumfunktioner som standard. Det bästa med 2016 Civic är dock att den levereras med ett stort soltak från fabrik. Dessutom kan detta soltak även lutas och öppnas med ett enkelt knapptryck.

  Är hybridbilar billigare att försäkra?

Förutom att Civic är ett relativt billigt sätt att skaffa ett stort soltak är den också en riktigt effektiv och pålitlig bil som erbjuder en dynamisk körupplevelse samtidigt som den är lugn på motorvägen. Den erbjuder tillräckligt med utrymme för flera passagerare och den upprätthåller också ett överlägset säkerhetsbetyg.

2016 Ford Fiesta

2016 Ford Fiesta kom bara till korta jämfört med Honda Civic när det gäller de bästa kompakta bilarna 2016, men Fiesta erbjuder några fördelar jämfört med Civic, såsom en lägre prislapp och ett billigare pris att åtgärda om något går fel.

Tillvalet soltak kostade cirka 800 dollar från ny vilket innebär att många begagnade 2016 års Fiesta-modeller kom med soltak. Soltaket kan också öppnas och det släpper in mycket ljus. När det gäller perfekta innerstadsorienterade bilar är Ford Fiesta uppe bland de allra bästa.

2016 Hyundai Sonata

Hyundai är ett märke som är känt för att kombinera överkomlighet, effektivitet, praktiska egenskaper och tillförlitlighet till ett ganska lättillgängligt pris, och Sonata är inte annorlunda. 2016 års Sonata har också vunnit massor av priser för att vara en av de bästa mellanstora bilarna redan 2016, vilket gör den eftertraktad även på andrahandsmarknaden.

Tillbaka i 2016 var du dock tvungen att betala 3100 dollar för att få Tech Package som kom med ett soltak och massor av tekniska godbitar också. Detta är bra om du letar efter en 2nd hand Sonata eftersom du inte behöver betala sådana priser på begagnatmarknaden.

  Bästa begagnade bilar för långa förare

2016 Hyundai Tucson Limited

Som tidigare nämnts erbjuder Hyundai bilar en hel del godsaker för pengarna vilket även gäller för den begagnade 2016 Tucson Limited. Även om Tucson aldrig kom med soltak som standard eftersom du var tvungen att uppgradera till Limited-utrustningen kan du numera få ett soltak på begagnatmarknaden för ett ganska lockande pris.

Förutom att Tucson är en fantastisk allroundbil har den också de högsta säkerhetsreferenserna också, vilket gör den till en utmärkt familjebil. Även om de senaste SUV-modellerna från Hyundai ser bättre ut än 2016 års sortiment ser 2016 års Tucson fortfarande ut att vara en bra bil.

2017 Audi Q5

Audi Q5 är utan tvekan den bästa Audi SUV du kan köpa eftersom den fungerar som ett perfekt mellanting mellan den ganska kompakta Q3 och den överproportionerliga Q7. Detta innebär att Q5 är tillräckligt biffig för en äkta SUV-körupplevelse samtidigt som den känns mer sammansatt än en mellanstor SUV.

Interiören i 2017 års Audi Q5 är nästan identisk med den som finns i den senaste generationen Q5, vilket innebär att du inte vinner så mycket om du väljer den helt nya modellen. Q5 kan också fås med ett enormt soltak som sträcker sig över hela bilens tak och som både kan öppnas och tonas med en knapptryckning.

FAQ-avsnitt

Vilka är fördelarna med ett soltak?

Ett soltak/månadstak/panoramatak eller vad du nu kallar det släpper in mer ljus i kupén vilket gör bilen till en trevligare plats att vara på oavsett om du öppnar soltaket eller inte. Det ger också möjlighet att titta på himlen från baksätet, vilket gör dessa bilar så mycket trevligare att resa i.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

Dessutom klarar sig bilar utrustade med soltak betydligt bättre på begagnatmarknaden vilket innebär att även om de kostar mycket pengar kan du få tillbaka en hygglig del av dessa kostnader när du säljer bilen.

Vad är nackdelarna med ett soltak?

Om du köper en bil utan soltak är du säker på att slippa alla möjliga problem med soltak, till exempel mindre strukturell styvhet, fler potentiella problem, högre tyngdpunkt, mindre takhöjd och potentiellt kostsamma reparationer i samband med att glaset måste bytas ut.

Man kan bara föreställa sig hur mycket det skulle kosta att byta ut ett panoramasoltak i Q5 med tanke på hur stor den är. Slutligen har vissa äldre bilar kritiserats för att tätningarna som omger soltaket har slitits ut med tiden och gjort bilen mer benägen att läcka.

Är en bil med soltak värt det?

Det beror på dina personliga preferenser och hur ofta du tenderar att använda dem. Det finns många människor där ute som kör bilar utrustade med soltak dagligen men som aldrig använder dem, vilket gör det överflödigt att ens ha ett.

Å andra sidan, om du älskar funktioner som ett panoramasoltak så är soltaket verkligen värt det. Det släpper in extra ljus och extra luft samtidigt som det får bilen att se bra ut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts