Bästa begagnade Mercedes Hatchback

Bästa begagnade Mercedes Hatchback

Oavsett om det är en sedan, coupé, cabriolet, SUV, kombi eller hatchback är Mercedes fortfarande trogen sin motor, ”bäst eller inget”. Det är därför Mercedes hatchback-modeller fortfarande sticker ut från resten.
Den bästa begagnade hatchback-modellen från Mercedes-Benz är Mercedes A-klass. Den här klassen har massor av bilmodeller som olika köpare kan vara intresserade av. Oavsett om du vill ha en normal A-Klass hatchback, en sportig hatchback eller en AMG hatchback får du det i en Mercedes A-Klass.

Mercedes A-klass

Mercedes A-klass tillverkades för första gången 1997 som en femdörrars hatchback. Senare kom den andra generationen med en tre-dörrars hatchback och lanserades i slutet av 2004. A-Klassen är för närvarande inne på sin fjärde generation, som började produceras 2018.
Det som gör A-klassen till den bästa begagnade Mercedes hatchback är de många olika alternativ som den erbjuder köparna. Du kan välja standardmodellerna SE, sport, AMG-line eller A35 & A45 AMG. Detta gör att varje köpare kan nöja sig med en Mercedes hatchback med de funktioner de önskar.
Alla dessa modeller har olika motorer som erbjuds och diesel- och gasalternativ. Mercedes-Benz A-klass SE är den billigaste, medan A45 AMG är den dyraste. När det gäller komfort och prestanda är A35 & A45 premium AMG-modellerna bäst.

Mercedes A-Klass SE

Mercedes A-Klass SE är en av de billigaste begagnade Mercedes hatchback-modellerna på marknaden. Den har ett genomsnittligt pris på 14 200 dollar. Även om detta pris verkar billigt jämfört med andra Mercedes hatchbacks är det inte lika prisvärt som andra hatchbackmärken. En begagnad Honda Fit eller Ford Fiesta är till exempel mycket billigare.
Det är det som gör Mercedes så unik. Trots att Mercedes A-klass SE är billigare kan den skryta med ett bredare utbud av lyxiga funktioner och presterar exceptionellt bra. Du får alltså fler funktioner än vad du kan få i till och med en ny Ford hatchback.
Några av de enastående funktioner som Mercedes A-Klass SE erbjuder är farthållare, nyckellös start, mediasystem med 7-tums pekskärm, luftkonditionering och en 7-tums digital instrumentpanel. Du får också olika säkerhetsfunktioner som lane-keeping assist, aktiv bromsassistent och förarutmattningsvarning.
Köparna har olika motoralternativ att välja mellan. A-Klass SE har alternativen A160, A180, A180d och A200d. De som letar efter en gasdriven A-Klass SE kan välja antingen A160 eller A180. Båda motorerna har en kapacitet på 1,6 liter. Medan A180d och A200d drivs av dieselmotorer med en 1,5-liters respektive 2,1-liters cylindervolym.

  Vilken är den bästa Mercedes för hundägare?

Mercedes A-klass Sport

Om du önskar en något bättre hatchback med en sportig känsla är Mercedes A-Class Sport det bästa alternativet. Även om det inte är någon större skillnad mellan A-Klass SE och Sport har den senare något fler funktioner med bättre köregenskaper.
Det första man kan notera är de större 17-tums lättmetallfälgarna och LED-strålkastarna. Utöver det har den här modellen tvåzons klimatkontroll, extra kromdetaljer på ratten och kolfiberdetaljer som ser ut i kupén. Dessa funktioner skiljer A-Klass Sport från SE-modellen.
När det gäller priset är Mercedes A-Klass Sport något dyrare än A-Klass SE. Den går för cirka 15 000 dollar, medan SE-modellen går för cirka 14 200 dollar. Den har också flera motoralternativ, som inkluderar A180, A180d, A200 och A220.

Mercedes A-klass AMG-line

Om du önskar en högpresterande begagnad hatchback är Mercedes A-Class AMG-line det bästa valet. Från utseende till komfort och hastighet är A-Klass AMG-line bättre än SE- och Sport-modellerna. Den är dock också ganska dyr då den går för cirka 17 000 kronor.
Mercedes A-Class AMG-line hatchback har en härlig kaross i AMG-stil, så den ser sportigare ut än SE- och Sport-modellerna. Den här högpresterande hatchbacken har 18-tums legeringshjul och run-flat-däck från Mercedes-fabriken. Dessa däck är speciella eftersom de gör att du fortfarande kan ta dig till mekanikern om du får punktering.
Förutom en utmärkt kaross, däck och hjul får du även framstolar i sportstil, unika sömmar i klädseln och en multifunktionsratt med platt botten. Alla dessa fantastiska funktioner ger dig en exceptionell körupplevelse.

  Vilken Mercedes är bäst att köpa?

Mercedes A-klass A35

Den bäst betygsatta Mercedes A-Klass hatchback är AMG 35. En begagnad AMG A35 går för cirka 28 000 dollar. Detta är mycket högre än de andra A-Klass hatchbacks som vi har tittat på. Det är dock försvarbart eftersom den här bilen är kraftfull och bekväm.
Mercedes A-Klass A35 har en enastående acceleration från 0 till 62 mph på 4,8 sekunder, vilket är häpnadsväckande med tanke på att det är en liten hatchback. Dessutom är dess snygga AMG-kaross attraktiv och sticker ut från andra hatchback-modeller.
Andra anmärkningsvärda egenskaper är en 2,0-liters bensinmotor som levererar 306 hästkrafter. Du kommer också att älska de 18-tums lättmetallfälgar, bredare hjulhus och ett högre avgassystem. Tyvärr har Mercedes A-klass A35 inte funnits på marknaden länge, så att hitta en begagnad bil kan vara ganska utmanande.

Vanliga frågor om att köpa en begagnad Mercedes

Är begagnade Mercedes dyra att underhålla?

Begagnade Mercedes är dyra att underhålla eftersom garantin löper ut efter fem års ägande. Utan garanti är det mycket dyrt att underhålla en Mercedes-Benz. Och om du räknar in bränslekostnader, reparationskostnader och försäkringskostnader skjuter den totala summan upp ytterligare.

Vad är skillnaden mellan Mercedes-Benz A-klass och B-klass med hatchback?

Både Mercedes A-klass och B-klass tillhör småbilsfamiljen för Mercedes-Benz. A-klassen är billigare jämfört med B-klassen. B-klassen har en något större 8,0-tums medieskärm jämfört med A-klassens 5,8-tums medieskärm. Dessutom är B-klassen längre, högre och bredare än A-klassen.

  Är Mercedes Benz-delar dyra?

Vilken är den bästa begagnade Mercedes att köpa?

Den bästa begagnade Mercedes att köpa är Mercedes-Benz E-klass. Från början har Mercedes E-Klass alltid utmärkt sig från andra Mercedes-modeller. Tack vare dess tillförlitlighet, komfort, exceptionella prestanda och färre problem. Dessutom är underhållskostnaden något lägre jämfört med andra begagnade Mercedes-modeller.

Varför är begagnade Mercedes billiga?

Den främsta anledningen till att begagnade Mercedes-Benzar är så billiga beror på den höga underhållskostnaden. Efter fem års ägande eller över 60 000 mil börjar Mercedes-Benz-bilar utveckla allvarliga problem. Som en följd av detta ökar också kostnaden för underhåll och reparationer exponentiellt eftersom det inte finns någon garanti som täcker dem.

A-klassen är den bästa prisvärda begagnade hatchback

Även om det finns många begagnade Mercedes-Benz hatchbacks av hög kvalitet på marknaden, sticker Mercedes A-klass fortfarande ut. Detta lilla men lyxiga och kraftfulla fordon presterar på en hög nivå, och det är prisvärt. Dess nära konkurrenter är Mercedes B-klass och CLA-klass 45 AMG, men de är ganska dyra att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts