Är BMW X6 en elbil?

Framtiden för bilar är helt elektriska bilar. Även om Tesla har den största marknadsandelen för elbilar har stora märken som Mercedes, BMW, Toyota och Audi tagit steget upp. BMW har redan släppt ut några exceptionella helelektriska bilar på marknaden. Men är BMW X6 elektrisk?

Nej, BMW X6 är inte eldriven. Däremot erbjuder BMW X6 hybridvarianter. BMW X6 sDrive40i och xDrive40i är hybrider. Tack vare den kraftfulla 3,0-liters BMW M TwinPower Turbo-rätstående 6-cylindriga, 24-ventiliga 335 hk-motorn med eBoost 48V mildhybridteknik är de utrustade med.

Så om du väljer BMW X6 hybridversionen kan du förvänta dig att få en högre bränsleeffektivitet och släppa ut mindre koldioxid till miljön. BMW X6 ActiveHybrid-modellerna är dock mer prestandainriktade än att fokusera på miljön.

Till skillnad från de traditionella BMW X6-varianterna har hybridversionerna en bättre bränsleeffektivitet, vilket innebär att mindre bränsle används, vilket sparar lite pengar och miljön. Tyvärr är den enda BMW X6 hybridmodell som endast erbjuds med vänsterstyrning.

Funktioner hos BMW X6 xDrive40i Sports Activity Coupe

Utvändigt utseende

BMW X6 hybridmodell har ett smidigt yttre som sticker ut jämfört med sina konkurrenter. Dessutom har den en stor njurgrill, som är det mest slående inslaget i fronten. Dessutom har den också en sluttande bakre taklinje som ger den ett sportigt utseende.

På toppen av SUV:n finns standardmässigt ett panoramiskt måntak som för in naturligt ljus i bilen och gör den livlig. Andra anmärkningsvärda exteriöra egenskaper är el-fällbara, uppvärmda sidospeglar, 20-tums V-Spoke-fälgar, kromade avgasspetsar, icke-metallisk färg och satin aluminium exteriörklädsel.

Interiört utseende

BMW X6:s interiör må vara mindre än X5:s, men den är ändå stilfull och bekväm. Tack vare funktioner som Vernasca-läderklädsel, SensaTec-instrumentbräda, antracitfärgad innertaket, Fineline-stripe brun högglansig träklädsel, golvmattor och fullt möblerat lastutrymme med velourmatta och fjärrstyrd bagagelucka.

  Är det värt att behandla underredet på en BMW

Överlag ser interiören i BMW xDrive40i modern, lyxig och rymlig ut. Och med de stora dubbla 12,3-tumsskärmarna är det superenkelt att använda BMW X6. Den har också 16-vägs elektriska framstolar med värme som ger en bekväm och avkopplande resa.

Prestanda

När det gäller prestanda är BMW X6 xDrive40i en av de bäst presterande SUV-kupéerna på marknaden. Den är utrustad med en 3,0-liters TwinPower Turbo 6-cylindrig radmotor med 24 ventiler och 335 hk med eBoost 48V mild-hybridteknik.

Dessutom levereras den med 8-stegs automatisk växellåda med sport- och manuellt växelläge. Dessutom har den även bromsenergiåtervinning som hjälper till att ladda batteriet. Observera att motorn levererar maximalt 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 på 5,3 sekunder och har en toppfart på 151 hk.

Även om BMW X6 M50i presterar bättre än hybridmodellen BMW X6 xDrive40i är den senare mer bränsleeffektiv än den förra. Dessutom täcker den mer avstånd än BMW X6 M50i.

Hantering

Trots att BMW X6 xDrive40i hybridvarianten inte är särskilt kraftfull har den ändå en enastående hantering och prestanda. Utrustad med ett fyrhjulsdrivningssystem är den här bilen smidig, säker och bekväm att köra. Den är till och med roligare att köra än BMW X5.

Komfort

Liksom de flesta BMW:er har BMW X6 hybrid en lyxig, rymlig och bekväm interiör. Den har plats för upp till fem personer, men baksätet är något trångt på grund av det lutande bakre taket. Andra funktioner som gör den här bilen bekväm är bland annat flerzonsklimatkontroll, panoramamånadstak, mittarmstöd i baksätet och mycket mer.

  Är BMW 330e pålitlig?

Dessutom har den 16-vägsstyrda framstolar med elkraft, delade fällbara baksäten, avancerat fordons- och nyckelminne, mittkonsol i framsätet med armstöd, rese- och komfortsystem, flerfärgad, justerbar omgivningsbelysning och mycket mer.

Säkerhet och trygghet

BMW X6 hybrid är en av de säkraste SUV-kupéerna på marknaden. Tack vare de avancerade och avancerade säkerhetsfunktioner som den här bilen är utrustad med. Några av dem är backkamera, akustisk säkerhetsbältesvarning, adaptiva bromsljus, centrallås, aktivt skyddssystem, stöldskyddslarm och mycket mer.

Pris

Medan BMW X6 xDrive40i-modellen går för 67 300 dollar, går dess hybrid motsvarighet till ett något högre pris. Trots detta är den fortfarande billigare än BMW X6 M50i och X6 M, som är avancerade trims. Om du dessutom lägger till förarpaketet Driver’s package ökar kostnaden.

FAQ

Har BMW en elbil?

Ja, BMW har två helt elektriska bilmodeller: BMW iX och i4. BMW iX är en helelektrisk sportbil som erbjuder en elegant design och rymlig komfort som BMW X5. Å andra sidan är BMW i4 en helelektrisk sportig Gran Coupe som levererar enastående prestanda och förstklassig teknik.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X6?

BMW X6 upplever olika problem genom åren. Några av de vanligaste problemen som en BMW X6-ägare kan råka ut för är problem med dieselmotorn, skrammel från dörrarna, överhettning av motorn, lös spoiler i bakluckan, problem med den elektriska handbromsen, problem med elektriska säten och mycket mer.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - vilken är bäst?

Den goda nyheten är att de flesta av dessa problem kan åtgärdas av en erfaren BMW-tekniker eller från ett BMW-servicecenter.

Är BMW X6 snabbare än X5?

BMW X6 må se sportigare ut än BMW X5, men BMW X5 är snabbare än BMW X6. Till exempel har den snabbaste BMW X6 (M50i) en topphastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder, medan den snabbaste BMW X5 (M) kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder med en topphastighet på 177 mph.

Kommer BMW att satsa på helelektrisk bil?

För tillfället har BMW inte meddelat om de kommer att satsa på helelektriskt eller inte. Icke desto mindre sa Shawn Bugbee, vice vd för BMW North America, att minst 50 % av alla BMW som säljs i världen kommer att vara antingen plug-in hybrid- eller helt elektriska modeller år 2030.

Sammanfattning
BMW X6 kanske inte är helt elektrisk, men de har ett hybridalternativ. BMW X6 sDrive40i och xDrive40i har hybridalternativ. Hybridalternativen presterar dock inte lika exceptionellt som varianter med enbart bensin, men de är effektivare och ger mindre föroreningar till miljön.

Dessutom är de också dyrare än de rena gasvarianterna. De är dock fixerade med samma funktioner och erbjuder liknande komfort.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts