Är BMW 330e pålitlig?

BMW tillverkar alla typer av bilar. Så oavsett om du vill ha en hybrid-, diesel-, bensin- eller eldriven bil hittar du den hos BMW. Men är BMW 330e plug-in hybrid en pålitlig bil?

Ja, BMW 330e är mer tillförlitlig än de flesta BMW-modeller och andra tyska lyxbilar. Detta beror på att dess tillförlitlighetsbetyg ligger över genomsnittet, vilket är bättre än de flesta lyxbilsfabrikat på marknaden. Dessutom har de flesta BMW-modeller ett tillförlitlighetsbetyg som ligger under genomsnittet eller mindre än 3 av 5.

BMW 330e är tillförlitlig eftersom det är en hybridbil. Till skillnad från konventionella BMW ICE-bilar har den här modellen färre rörliga delar och är inte helt beroende av förbränningsmotorn. Därför kan få saker gå fel, vilket gör den här bilen mer tillförlitlig än de flesta BMW-modeller.

Förutom att vara tillförlitlig förorenar BMW 330e hybrid inte miljön lika mycket som bensindrivna BMW gör. Eftersom den här bilen växlar mellan en elmotor och en förbränningsmotor släpps färre föroreningar ut i atmosfären genom förbränning.

Dessutom sparar BMW 330e bränslekostnader eftersom den kan köras på antingen elmotor eller förbränningsmotor. När den körs på elmotorn kan den här bilen köra upp till 41 mil. Detta är utmärkt, eftersom du förbrukar mindre bränsle och kör fler mil än om du använder en bensindriven BMW.

Funktioner hos BMW 330e

Utseende

BMW 330e hybrid är inte lika iögonfallande som BMW M-modellerna, men den är ändå mycket tilltalande. Dessutom är det en fyradörrars bil med plats för 5 personer. Företaget erbjuder också olika färger, vilket gör att köparna kan välja en färg som tilltalar dem mest.

  Chevrolet Malibu Tillförlitlighet

Den har en hjulbas på 112,2 tum, en bredd på 71,9 tum, en längd på 185,7 tum och en höjd på 56,9 tum. Detta är alltså en kompakt bil men den är mycket idealisk för en familj på fem personer. Dessutom har den en hjulstorlek på 18 x 7,5 tum och en aluminiumfinish, vilket gör att bilen ser sportig och elegant ut.

När det gäller interiören är den här bilen så stilfull med avancerade och avancerade funktioner. Interiören är försedd med fin trädetaljer med askgråbrun högglans. Andra anmärkningsvärda funktioner är bland annat elektriska dörrlås, justerbar ratt, läderklädd ratt och mycket mer.

Prestanda

Trots att den här bilen är en hybridbil presterar den också på en hög nivå. Den levereras med en 2,0-liters intercooled turbo gas/elektrisk inline-4-motor. Motorn är kraftfull eftersom den levererar maximalt 288 hästkrafter och ett vridmoment på 310 lb-ft. Dessutom levereras den med 8-stegs automatisk växellåda.

När det gäller hastighet tar BMW 330e 5,45 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph. På samma sätt har den en topphastighet på 143 mph, vilket är exceptionellt eftersom det är en hybridbil. Så den kan konkurrera fördelaktigt med liknande bilar i sin klass.

Komfort och lyx

Med den här bilen kan du inte bara spara bränsle utan också få en bekväm resa. Ja, det här är en bil med fem passagerare, men den är väldigt mysig. Tack vare lädersätena som erbjuder komfort. Dessutom är den rymlig eftersom den har 42 tum benutrymme fram, 35,2 tum benutrymme på andra raden, 38,7 tum huvudutrymme fram och 37,6 tum huvudutrymme på andra raden.

  Chevrolet Impala Tillförlitlighet

Förutom att vara rymlig erbjuder BMW 330e också uppvärmda speglar, servostyrning, nyckellös ingång, automatiskt släckta strålkastare, passagerarens fåfänga spegel, dimljus, heads-up-displayer och mycket mer. Bland underhållningsfunktionerna finns HD-radio, röststyrning, 2 LCD-skärmar fram, SiriusXM Satellite Radio och strömmande ljud.

Precis som alla andra BMW:er är den här bilen också bekväm och lyxig. Den kan dock vara något dyrare än BMW:s ICE-bilar på grund av elmotorfunktionen.

Säkerhet

Som väntat är BMW 330e en säker bil med förstklassiga säkerhetsfunktioner. Den här kompakta sedanen kan skryta med säkerhetsfunktioner som elektronisk stabilitetskontroll, kollisionsbegränsning fram, ABS och drivlinjens traktionskontroll, körfältsvarning, back-up kamera, bakre barnsäkerhetsspärrar och mycket mer.

FAQ

Vilka är några av nackdelarna med att äga en BMW 330e?

BMW 330e kan erbjuda en bättre räckvidd med minskade utgifter för bränsle, men den har också vissa utmaningar. Enligt många användare är den här bilen inte särskilt tilltalande från utsidan, vilket är något av en avstängning. Dessutom saknar den praktisk inredning, vilket är mycket viktigt.

Laddar BMW 330e plug-in hybridbilen under körning?

Ja, det gör den. Precis som alla andra BMW:s med plug-in-hybrider och elbilar laddar BMW 330e plug-in-hybriden under körning. Detta beror på den regenerativa bromstekniken som gör det möjligt för bilen att återvinna en del av sin energi när den accelererar och bromsar.

Hur lång tid tar det att ladda en BMW 330e?

Det beror på vilken kW per timme-laddare du använder. Den spänning som uttaget ger upphov till är också mycket viktig. Om du har en laddare med 7 kW per timme kan du räkna med att den laddar din BMW 330e fullt ut inom 3 timmar. Dessutom behöver du ett 240V nivå 2-system för att ladda snabbare.

  Bästa begagnade BMW 5-serien att köpa

Kan jag köra min BMW 330e utan att ladda?

Ja, du kan köra en BMW plug-in hybrid utan att ladda. Detta beror på att varje gång du tar foten från gaspedalen börjar fordonet ladda batteriet. Det är alltså ganska svårt för batteriet att ta slut på strömmen. Eftersom bilen har en förbränningsmotor kan du dessutom välja att köra helt på gas.

Är BMW-hybrider tillförlitliga?

Naturligtvis, ja. BMW-hybrider är mer tillförlitliga än konventionella BMW:er med förbränningsmotor. De är dock något mindre kraftfulla med något sämre köregenskaper än traditionella bensindrivna BMW:er. På det hela taget är de värda att investera i eftersom de minskar din totala driftskostnad.

Sammanfattning

BMW 330e är bland de mest tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. En av de främsta anledningarna till att den här bilen är mycket tillförlitlig jämfört med andra BMW:er är att den har färre rörliga delar. Detta beror främst på den förbränningsmotor/elmotor som den innehåller.

Så förutom att du sällan besöker ett BMW-servicecenter eller en bilverkstad kommer du också att minska föroreningarna för miljön och spara pengar som spenderas på bränsle. På det hela taget är detta en bekväm, lyxig, pålitlig och kraftfull bil, oavsett att den är en plug-in hybridbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts