BMW Z4 VS Porsche Boxster – vilken är bäst?

BMW och Porsche tillverkar några av de bästa tyska sportbilarna på marknaden. Precis som de flesta sportbilar producerar dessa två märken bilar som presterar exceptionellt bra, har utmärkt hantering och är spännande att köra. Men vilken bil är bäst mellan BMW Z4 och Porsche Boxster?

BMW Z4 och Porsche Boxster är båda utmärkta bilar med många funktioner att erbjuda. Att välja den ena framför den andra är ganska utmanande eftersom de båda har olika saker att erbjuda. BMW Z4 är idealisk för personer som vill ha en bekväm, kraftfull och lyxig cabriolet, medan Porsche 718 Boxster erbjuder utmärkt hantering, en sportig körning och bra acceleration.

Trots att dessa avancerade tyska bilar är cabrioleter har Porsche Boxster ett sportigare utseende och presterar på samma sätt som andra sportbilar jämfört med BMW Z4. Tvärtom är BMW Z4 mer praktisk eftersom den är rymligare och bekvämare än Porsche 718 Boxster.

Hur står BMW Z4 i jämförelse med Porsche Boxster?

Utvändigt och invändigt utseende?

Porsche 718 Boxster och BMW Z4 är båda vackert utformade och kommer att fånga åskådarnas uppmärksamhet när de kryssar fram på gatan. Porsche Boxster har dock en vackrare yttre design och finish jämfört med BMW Z4. Så den kommer att skapa mer uppmärksamhet på grund av sin sportiga design.

Porsche 718 Boxster har det eleganta Porsche Dynamic Light System med bi-xenonstrålkastare och LED-körljus. Och med sin eleganta och traditionella design kommer den här bilen att locka fler människor på vägen än BMW Z4.

Tvärtom överträffar BMW Z4 Porsche 718 Boxster när det gäller inredning och finish. Z4 har inte bara en högkvalitativ interiör, utan den är också rymlig. Den kan skryta med funktioner som Vernasca-läder i rött eller cognac, enastående panelpassning och fantastisk placering av reglage.

  Har BMW många problem?

Medan BMW Z4 har en livlig och blomstrande interiör är Porsche 718 Boxsters interiör ganska bristfällig. Stolarna i Porsche Boxster saknar till exempel den justerbara stöttning som BMW Z4-stolarna har. Dessutom är Porsches infotainmentskärm mindre än i Z4, men den är ordentligt integrerad i mittfältet.

På det hela taget är dessa två bilar välbyggda och ser eleganta ut både på insidan och utsidan. Men om du vill ha exteriör skönhet är det Porsche som gäller. Å andra sidan kommer BMW med en lyxigare, rymligare och mer avancerad interiör än Porsche 718 Boxster.

Prestanda

Överraskande nog presterar BMW Z4 och Porsche Boxster utomordentligt bra. De levererar liknande effekt och är mycket snabba. Men de har också olika varianter, vilket är viktigt att lyfta fram när det gäller prestanda.

BMW Z4 har två varianter: sDrive30i Roadster med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda. Den här motorn levererar maximalt 255 hk och 295 lb-ft vridmoment. Den andra varianten är M40i Roadster med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda.

Dessutom producerar BMW Z4 M40i Roadster maximalt 382 hk och 368 lb-ft vridmoment. Med en sådan effekt är BMW Z4 M40i mer kraftfull än alla Porsche Boxster-varianter. Å andra sidan har Porsche Boxster totalt fem varianter, som inkluderar Boxster, Boxster T, Boxster S, Boxster GTS 4.0 och Boxster 25 Years Edition.

Basmodellen Porsche 718 Boxster har en 2,0-liters turbo flat 4 gasmotor med 6-stegs manuell växellåda. Den här motorn levererar maximalt 300 hk och ett vridmoment på 280 lb-ft. Å andra sidan kommer den mest kraftfulla trimmen, som är Boxster GTS 4.0, med en 4,0-liters flat 6 gasmotor som levererar upp till 394 hk och 317 lb-ft vridmoment.

  Porsche vs Corvette tillförlitlighet - vilken är bäst?

När du jämför de bästa varianterna av BMW Z4 och Porsche Boxster kommer du att upptäcka att båda är lika snabba. BMW Z4 accelererar från 0 till 60 på bara 3,9 sekunder, medan Porsche Boxster tar 3,8 sekunder. Dessutom har Porsche Boxster en topphastighet på 182 mph, medan BMW Z4 har en topphastighet på 162 mph.

Hantering

När det gäller hanteringen är Porsche 718 Boxster betydligt lättare att hantera än BMW Z4. När du jämför Z4 med andra konkurrenter ligger den ändå före dem. Porsche Boxster är lättare, vilket innebär att det också är mycket lättare att kontrollera bilen, ännu mer efter kurvor.

Pris

Som väntat är BMW Z4 mycket billigare än Porsche Boxster. Baspriset för Porsche Boxster är 62 500 dollar, medan baspriset för BMW Z4 är 50 000 dollar. Så om du vill ha valuta för pengarna är BMW Z4 den bättre bilen eftersom den ger så mycket för mindre jämfört med Porsche 718 Boxster.

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW Z4 eller Porsche Boxster?

För några år sedan var BMW Z4 den snabbare bilen eftersom det bara tog 3,9 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph, medan det tog Porsche Boxster 4,5 sekunder. Men för närvarande har Porsche introducerat GTS 4.0-modellen, som är snabbare och snabbare än Z4. Denna bil tar 3,8 sekunder att accelerera från 0 till 60 och har en toppfart på 182 jämfört med Z4:s 162 mph.

  BMW M6 Gran Coupe tillförlitlighet

Är BMW bättre än Porsche?

Det beror på vad du letar efter. BMW erbjuder bättre prestanda, men Porsche är snabbare och erbjuder sportigare bilar än BMW. Dessutom är Porsche-bilar mer tillförlitliga, medan BMW har mer avancerade funktioner. Så valet är ditt beroende på vad du föredrar.

Vilken bil är lyxigare – Porsche Boxster eller BMW Z4?

Normalt sett är Porsche SUV:er och sedans lyxigare än BMW:s SUV:er och sedans. Men i det här fallet är BMW Z4 lyxigare än Porsche Boxster. Tack vare den avancerade och högkvalitativa interiören i BMW Z4 som gör att den ser mer spektakulär ut än Porsches.

Sammanfattning

Efter att ha jämfört dessa två fantastiska sportbilar borde det inte vara något hinder att välja den ena framför den andra. Oavsett detta är Porsche 718 Boxster den totalt sett bästa bilen eftersom den erbjuder toppfart, bättre hantering och är mer pålitlig. Icke desto mindre presterar BMW Z4 enastående, den är mer avancerad och bekväm.

Prismässigt är BMW Z4 betydligt billigare än Porsche Boxster. Den är dock ganska tyngre och dyrare att reparera. På det hela taget är dessa roadsters utmärkta och det beror på din budget och dina preferenser.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts