Är BMW i8 en bra bil?

BMW i8 är en plug-in hybridsportbil med två dörrar. Trots det har den plats för upp till fyra personer och den har sofistikerade funktioner. Liksom de flesta BMW har i8 också flera problem och den är inte så pålitlig. Men är BMW i8 en bra bil?

BMW i8 är en bra bil för dem som letar efter en högpresterande, bränslesnål, snygg, modern och säker bil. Däremot är det en dålig bil om du letar efter en prisvärd, billig att underhålla och pålitlig bil. Detta beror på att den har en hög startkostnad och att underhållskostnaden också är hög.

BMW i8:s historia

BMW i8 var en del av BMW:s elektrifierade flotta och den marknadsfördes under undermärket BMW i. BMW började producera denna bil i april 2014, men den lades ned i juni 2020. BMW i8 är en plug-in hybridbil, vilket innebär att den drivs av både bränsle och elektricitet.

Denna tvådörrars coupé monterades i Sachsen, Leipzig. Liksom BMW i3 har den också fjärilsdörrar, som är snygga och moderna. Observera att BMW i8s kommer med en B38K15T0 1,5-liters turboladdad I3-motor. Den har också ett 93 kWh-batteri som ger över 23 miles.

Funktioner hos BMW i8

Utseende

BMW i8 har en futuristisk stil och utmärkt finish. Exteriören är snygg, medan interiören är stilfull, bekväm och med sofistikerade funktioner. Några av de funktioner som sticker ut är 20-tumsfälgar, LED-bromsbelysning, en svart BMW-grill med en omkrets i metalloptik och ljustonat glas.

När det gäller interiören kommer den här bilen med uppvärmda framsäten, elektrisk sätesjustering, sportläderratt, 6-vägs förar- och passagerarsäten och helperforerad läderklädsel.

  2022 BMW X5 VS Tesla Model Y - Vilken är bäst?

BMW i8 har en hjulbas på 110,2 tum, en längd på 184,6 tum, en bredd på 76,5 tum och en höjd på 51,1 tum.

Prestanda

Som tidigare nämnts har BMW i8 en förbränningsmotor och ett batteripaket. Den är utrustad med en intercooled turbo gas/elektrisk inline-3-motor som levererar maximalt 369 hk och 420 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den accelerera från 0 till 62 mph på 4,4 sekunder och den har en toppfart på 155 mph.

Förutom att vara snabb har BMW i8 också ett fyrhjulsdrivet system och en 6-växlad automatisk växellåda. Dock är dess körning något styv, vilket gör den oönskad för många sportbilsälskare.

Komfort och lastutrymme

Trots att BMW i8 har en bekväm, lyxig och rymlig interiör har den inte tillräckligt med bagageutrymme. Den har totalt 5,4 kubikfot, vilket är något litet jämfört med de flesta av dess konkurrenter. Som ett resultat av detta är den här bilen bara bra för skoj och inte för resor eller picknickar.

Utbud

BMW i8 är utrustad med ett litiumjonbatteri på 7,1 kWh. Modellerna från 2018 till 2020 är dock utrustade med ett 11,6 kWh litiumjonbatteri. Det första batteriet ger en räckvidd på upp till 23 miles, medan det andra batteriet ger en räckvidd på upp till 34 miles.

Förutom att i8 har en utmärkt räckvidd jämfört med de flesta av sina konkurrenter har den också en kammarad bränsleeffektivitet på 27 mpg, vilket är exceptionellt.

  Audi vs BMW pålitlighet - vilken är bäst?

Pris

BMW i8 är inte en vanlig coupé eller sportbil. Detta beror på att den har en hög startkostnad, vilket många människor inte kommer att ha råd med. BMW i8 har ett utgångspris på cirka 148 495 dollar. När du jämför detta pris med konkurrenternas pris kommer du att upptäcka att det är ganska högt.

FAQ

Vad är det som är så speciellt med BMW i8?

Det mest speciella med BMW i8 är att den producerar sportbilssiffror för acceleration. Tack vare elmotorns vridmoment på 250 Nm och förbränningsmotorns vridmoment på 320 Nm. Dessutom kan hybridsportbilen nå höga hastigheter på upp till 75 mph, vilket är exceptionellt och utsläppsfritt.

Hur snabb är BMW i8?

BMW i8 är en av de snabbaste plug-in hybridkupéerna på marknaden. Den här bilen kan accelerera från 0 till 62 mph på bara 4,4 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 155 mph, vilket är enastående. När det gäller prestanda i raksträckan liknar BMW i8 därför en äkta BMW M-bil.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW i8?

Innan du skaffar BMW i8 är det viktigt att känna till några av de problem som du kan stöta på längs vägen. Några av de vanligaste problemen med BMW i8:s airbagproblem är elektriska problem, överhettning av motorn, en felaktig sensor, bränsleläckage och stora dörrar.

Är BMW i8 en bra daglig förare?

Ja, BMW i8 är en bra daglig förare. Detta beror på att bilen är bränsleeffektiv eftersom den drivs med både bränsle och elektricitet. Dessutom är i8 mycket bekväm, den har utmärkt sikt och är enkel att manövrera i trafiken. Den enda utmaning som BMW i8 besitter är ett besvär när det gäller parkering. Bortsett från det är det en bra daglig förare.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - vilken är bäst?

Varför lades BMW i8 ned?

Liksom de flesta bilar på marknaden lades BMW i8 ned på grund av låg försäljning. Dessutom var den en av de mest missförstådda BMW-modellerna. Dessutom kom varje modellår med sina egna problem som också bidrog till att den upphörde.

Till exempel hade 2014 års i8 problem kopplade till bränsleläckage, medan 2015 års modell hade en felaktig sensor och 2016 års modell hade problem med krockkuddar.

Slutsats

På det hela taget är BMW i8 en fantastisk plug-in hybridsportbil. Den minskar inte bara beroendet av bränsleförbrukningen utan släpper också ut färre gaser i atmosfären. Dessutom presterar den enastående och har en futuristisk stil som gör att åskådarna kommer att beundra den när du åker på motorvägen.

Som väntat kommer BMW i8 också med flera problem som intresserade köpare inte bör förbise. Utöver det har den en styv körning och den initiala kostnaden är ganska hög. På det hela taget är BMW i8 fortfarande en utmärkt bil, även om den lades ned på grund av låg försäljning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts