2022 BMW X5 VS Tesla Model Y – Vilken är bäst?

BMW och Tesla är några av de bästa biltillverkarna i världen idag. Men medan BMW utmärker sig genom att göra några av de bästa bensindrivna bilarna är Tesla världens bästa elbilstillverkare. Men vilken bil är bäst mellan 2022 års BMW X5 och Tesla Model Y?

Tesla Model Y är lämplig för personer som önskar högpresterande, mycket avancerade och rymliga mellanstora SUV:er. Medan BMW X5 är bäst för personer som föredrar en traditionell SUV-design med en lyxig interiör och en snygg exteriör. Icke desto mindre presterar båda bilarna exceptionellt bra och är avancerade.

Vilken mellanstor lyxig SUV är bäst – BMW X5 eller Tesla Model Y?

Utseende

Tesla må vara framtidens bil, men dess design är inte särskilt tilltalande jämfört med BMW X5. Detta beror på att BMW X5 kommer med fantastiska funktioner som gör att åskådarna blir förbryllade. Tvärtom är Tesla Model Y:s yttre design enkel, vilket gör den mindre attraktiv än BMW X5.

Dessutom ser BMW X5:s interiör också mer exklusiv ut än Tesla Model Y:s interiör. Detta beror på att Tesla använder enkla material, medan BMW X5:s material är mer lyxiga. Dessutom är Tesla Model Ys säten inte lika mysiga som BMW X5s säten.

Tesla Model Y har dock ett av de bästa infotainmentsystemen i sin klass. Den levereras med en infotainmentdisplay centrerad på en enkel instrumentpanel. Och med det stora panoramasoltaket som täcker större delen av taket är stämningen i bilen utomjordisk.

BMW X5 har också ett trevligt infotainmentsystem som är användarvänligt. Bortsett från detta kommer den med säten som inte bara är mysiga utan också gjorda av Vernasca-läder. Den har också en instrumentbräda i läder och vackra ytbehandlingar som definierar klass och elegans.

  Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

BMW X5 är något större än Tesla Model Y eftersom den har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,3 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 63,7 tum. Tesla har en hjulbas på 113,8 tum, en längd på 187 tum, en bredd på 75,6 tum och en höjd på 63,9 tum.

Prestanda

BMW X5 och Tesla Model Y är några av de bäst presterande bilarna i sin klass, tillsammans med Porsche Cayenne. Tesla Model Y presterar dock något bättre än BMW X5. Medan BMW X5 M50i kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder tar Tesla Model Y Performance-varianten bara upp till 3,6 sekunder.

Tesla Model Y är utrustad med ett 75 kWh-batteri som också ger upp till 326 mil för Long-Range-varianten och 303 mil för Performance-varianten. Medan BMW X5 har tre motoralternativ, som inkluderar 3,0-liters turbo inline-6, 3,0-liters turbo inline-6 hybrid och 4,4-liters twin-turbo V8-motorer.

Komfort och lastutrymme

Båda bilarna har en rymlig interiör och ett stort lastutrymme. BMW X5 har ett något större lastutrymme med totalt 72,3 kubikfot, medan Tesla Model Y har totalt 68 kubikfot. När det gäller kupéutrymmet har Tesla Model Y mer benutrymme, både fram och bak, än BMW X5.

Pris

Tesla Model Y är något billigare än BMW X5. Detta är ganska förvånande eftersom dessa bilar har nära prestationsnivå och funktioner. Men eftersom BMW X5 är lyxigare med en exklusiv interiör är den värd de extra pengarna.

Basvarianten av Tesla Model Y Long Range kostar cirka 60 440 dollar, medan basvarianten av BMW X5 sDrive40i kostar cirka 6 300 dollar. Så även om skillnaden är liten är BMW X5 något dyrare.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - vilken är bäst?

FAQ

Vilken bil är mer tillförlitlig – BMW X5 eller Tesla Model Y?

Tesla Model Y är mer tillförlitlig än BMW X5. Även om Tesla har haft problem med byggkvaliteten har deras bilar alltid varit tillförlitliga. Så om du vill ha en bil som inte får dig att tillbringa mer tid i garaget är svaret Tesla Model Y. BMW X5 är en av de minst tillförlitliga bilarna i klassen.

Vilken bil är snabbare – Tesla Model Y eller BMW X5?

Tesla Model Y är den snabbare bilen. Tesla Model Y Performance-varianten ger en topphastighet på upp till 155 mph. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 3,6 sekunder. Detta är bättre än BMW X5 M50i trim med en topphastighet på 155 mph och en acceleration på 3,8 sekunder från 0 till 60.

Kan Tesla Model Y rymma upp till sju passagerare?

Precis som i BMW X5 kan du också få en Tesla Model Y med sittplatser på tredje raden. Ändå är tredje raden i Tesla Model Y lika trång som tredje raden i BMW X5. Den är alltså bättre för barn än för vuxna. Men till skillnad från BMW X5:s tredje rad har Tesla med två mugghållare för de som sitter på dessa platser.

Har BMW en helelektrisk SUV?

Ja, BMW har den helelektriska SUV:n BMW ix3. Denna elektriska SUV kan dock inte konkurrera med Tesla Model Y eftersom den brister på många områden. Till exempel kör ix3 färre mil och presterar inte lika bra som Tesla Model Y. Så BMW måste göra en hel del förbättringar om de ska kunna konkurrera med Tesla.

  Är Audi eller BMW mer prestigefyllda?

Vilken bil håller längre – BMW X5 eller Tesla Model Y?

Eftersom Tesla är en elbil kan du räkna med att den kommer att ha en längre livslängd än BMW X5, som drivs av bensin. Om Tesla Model Y underhålls på rätt sätt kan den hålla mellan 300 000 och 500 000 mil. Dessutom arbetar Tesla på ett batteri som kan hålla över 1 000 000 mil.

BMW X5 däremot håller bara upp till 150 000 mil, vilket inte är tillräckligt bra. Men om X5:an underhålls ordentligt kan den också hålla över 200 000 mil. På det hela taget kommer Tesla Model Y att hålla längre eftersom batteriet kan bytas ut när det slits ut.

Slutsats

Även om de här två bilarna skiljer sig åt på många sätt är de fortfarande båda mellanstora lyxiga SUV:er. BMW X5 är exceptionell för personer som letar efter en lyxig, bekväm och snygg SUV. Medan Tesla Model Y är perfekt för personer som önskar en högpresterande, rymlig och mycket avancerad SUV.

Trots att dessa bilar har liknande funktioner erbjuder Tesla Model Y värde för pengarna eftersom den är billigare, mer ekonomisk och presterar bättre än BMW X5.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts