Är BMW M5 en bra bil?

BMW M5

BMW M5 är en av de mest kraftfulla sedans på marknaden. Den är också elegant konstruerad med en fin och lyxig interiör. Ändå har den också flera problem och den är dyr att underhålla. Med det sagt, är BMW M5 en bra bil?

Ja, BMW M5 är en bra bil men den har också flera brister. Några av de saker som sticker ut med BMW M5 är dess exceptionella prestanda, häftiga körning, fantastiska utseende, säkerhet och kraftfulla motorer. Dess nackdelar är tvärtom höga underhållskostnader, mindre tillförlitlighet och hög startkostnad.

BMW M5:s historia

BMW M5 är en del av BMW GmbH eller BMW M, som är BMW:s prestandadivision. Den är också en del av BMW 5-serien, som innehåller flera exceptionella lyxiga mellanstora bilar. Majoriteten av M5:orna kommer i karosseristilen sedan, medan några få kommer i karosseristilen kombi.

Den första BMW M5 tillverkades för hand 1985 på E28 535i-chassit med en förbättrad motor från M1. Efter tillverkningen var den den snabbaste sedanen på marknaden. Från 1984 till 2016 var BMW M5 utrustad med ett bakhjulsdrivet system, medan detta ändrades till ett fyrhjulsdrivet system 2017 till idag.

Funktioner hos BMW M5

Utseende

När det gäller utseendet är BMW M5 en av de snyggaste BMW-sedanerna på marknaden. Den här bilen har en elegant exteriör och en cool och lyxig interiör. Några av de funktioner som sticker ut är större njurgaller, dagsljus, LED-strålkastare och 19-tums M dubbelekiga bi-color-fälgar.

Interiören i den senaste BMW M5 har samma storlek som en gammal BMW 7-serie. Dessutom är den utrustad med härliga, elektriskt justerbara bucketsäten fram och andra grundläggande BMW-funktioner. M5 har en hjulbas på 117,4 tum, en längd på 196,4 tum, en bredd på 74,9 tum och en höjd på 57,8 tum.

  Vilken är den mest pålitliga BMW-modellen?

Prestanda

Om hastighet och prestanda är dina prioriteringar är BMW M5 en perfekt bil för dig. Den här bilen finns i två trimsversioner som både är snabba och presterar enastående. Basutrustningen är BMW M5 sedan som har en 4,4-liters twin-turbo V8-motor med dubbelturbo med AWD och 8-växlad automatisk växellåda. Tävlingstrimman kommer också med samma motor, växellåda och drivlina.

Motorn i BMW M5 basutförande producerar upp till 600 hk och 553 lb-ft vridmoment, medan Competition-trimmen levererar upp till 627 hk och 553 lb-ft vridmoment. Dessutom är Competition-trimmen också snabb eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,1 sekunder och den har en toppfart på 190 mph.

Komfort och lastutrymme

BMW M5 har en trevlig och lyxig kupé. Den är också rymlig eftersom den rymmer upp till fem personer bekvämt. Dessutom har den ett stort bagageutrymme som rymmer mycket bagage, vilket gör den till en trevlig bil för en helgpicknick eller vandring.

Bränsleeffektivitet

Liksom de flesta lyxsedaner har BMW M5 dålig bränsleeffektivitet eftersom den förbrukar mycket bränsle. Den här bilen har ett EPA-betyg på 15 mpg i staden, 21 mpg på motorvägen och ett kombinerat 17 mpg. Detta är ganska lågt jämfört med de flesta av dess konkurrenter. Så om du vill köpa den här bilen bör du vara beredd att spendera mer pengar på bränsle än på en genomsnittlig bil.

Pris

BMW M5 är en av de dyraste mellanstora lyxsedanerna på marknaden. Den har ett grundpris på cirka 103 700 dollar och tävlingsutrustningen går för över 140 000 dollar. Men om du letar efter en begagnad M5 av hög kvalitet kan du få den för cirka 40 000 dollar, beroende på modellår och skick.

  Vanliga problem med BMW X5

FAQ

Hur snabb är BMW M5?

BMW M5 är en av de snabbaste BMW-sedanerna på marknaden. Dess tävlingsutförande är snabbare än basutförandet, med en acceleration på 3,1 sekunder från 0 till 60 mph. Dessutom har den också en topphastighet på 190 mph. Basutrustningen tar 3,2 sekunder att accelerera från 0 till 60 och har en toppfart på 155 mph.

Vilket är det minst tillförlitliga BMW M5-modellåret?

Det minst tillförlitliga BMW M5-modellåret är 2012 års BMW M5. Den här bilen hade flera problem och BMW var till och med tvungna att utfärda några återkallelser. Det mest irriterande problemet med 2012 års BMW M5 är en misslyckad vakuumpump. På grund av avsaknaden av smörjning blev vakuumpumpen dålig efter att ha kört flera mil.

Förutom 2012 års BMW M5 finns det även andra modellår som hade allvarliga problem och de inkluderar 2013, 2014 och 2019 års BMW M5-modeller.

Hur länge håller BMW M5?

BMW M5 är bland de minst pålitliga BMW-modellerna på marknaden. Medan de flesta BMW-modeller eller -serier klockar över 250 000 mil håller BMW M5 vanligtvis upp till 200 000 mil. I genomsnitt håller de flesta BMW M5-modeller mellan 150 000 och 200 000 mil. Men med rätt skötsel och underhåll kan BMW M5 hålla över 200 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M5?

Innan du investerar i BMW M5 är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att behöva ta itu med under bilens ägande. Vanliga problem med BMW M5 är fel på elektriska säten, överdriven oljeförbrukning, elektriska problem, motorproblem, fel på bakluckan, dålig tomgång för motorn och transmissionsproblem.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Vilken bil är bäst – BMW M5 eller Audi RS7?

BMW M5 och Audi RS7 Sportback är några av de mest framstående lyxiga sportbilarna på marknaden. Trots detta är BMW M5 den bättre bilen för personer som söker en högpresterande och snabbare bil. Å andra sidan erbjuder Audi RS7 mer lyx, kabinutrymme och bagageutrymme.

Slutsats

Generellt sett är BMW M5 en drömbil för sportbilsentusiaster. Den är snabb, lyxig, snygg, avancerad, säker och rymlig. Men den har också flera problem som användarna bör känna till, till exempel hög oljeförbrukning, motorproblem, transmissionsproblem, elektriska utmaningar och låg tillförlitlighet.

Trots att BMW M5 har flera problem är den en exceptionell bil med exceptionella högpresterande trims. Trots detta är den dyr att underhålla och håller inte lika länge som de flesta av sina konkurrenter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts