Är BMW i4 en bra bil?

BMW i4

BMW är en av pionjärerna inom elbilsområdet. Efter att ha introducerat BMW i3 har BMW fortsatt att producera andra exceptionella helelektriska bilar som BMW i4. Precis som sina ICE-syskon presterar BMW i4 enastående, den är bekväm, elegant och har en utmärkt hantering. Men är BMW i4 en bra bil?

Ja, BMW i4 är en bra bil. Ändå har den också några brister som vissa intresserade köpare inte kommer att vara intresserade av. Även om BMW i4 producerar noll utsläpp, är pålitlig och levereras med högklassig teknik, är den initiala kostnaden hög och huvudutrymmet i baksätet är dåligt på grund av den lutande taklinjen.

På det hela taget är i4 en av de finaste helelektriska kompaktbilarna på marknaden. Några av dess närmaste konkurrenter är Tesla Model 3, Mercedes-Benz EQE, Polestar 2 och Volvo S60 Hybrid.

BMW i4:s historia

BMW i4 har varit i produktion från 2021 till idag. Det är en batterielektrisk kompakt executive bil med en femdörrars liftback-kaross. Även om det är en sedan, marknadsför BMW den som en fyradörrars coupé. Utöver det kommer den med tre upplägg, inklusive bakmotor, bakhjulsdrift (eDrive) och fyrhjulsdrift (xDrive).

Observera att BMW i4 är en del av BMW:s undermärkesmodell i. Dessutom är det den femte generationen av modellen av undermärket i. Andra bilar i detta undermärke är BMW i3, ix och i8. Dessutom säljs BMW i4 i två trimalternativ, vilka är eDrive40 och M50.

Funktioner hos BMW i4

Utseende

BMW i4 ser lika elegant och enastående ut som BMW 4-serien Gran Coupe. Om du inte är intresserad kan det hända att du inte lyckas skilja elbilen från ICE-bilen. Till skillnad från sitt bensindrivna syskon har i4:an en liftback baklucka. Dessutom har den blå accenter på flera delar, till exempel runt grillen, svängpartierna och den bakre stötfångaren.

  Varför har BMW-förare ett dåligt rykte?

Utöver det är 18-tums lättmetallfälgar standard, men BMW erbjuder även 19-tumsfälgar. När det gäller interiören delar den samma funktioner som sin bensinmottagare. Den enda skillnaden är de blå accenterna. Därför kan du förvänta dig en bekväm, lyxig och rymlig interiör med avancerad teknik.

Prestanda

Förutom att ge komfort och lyx presterar BMW i4 också på en hög nivå. Den har två trims som låter användarna bestämma hur mycket kraft de vill ha. BMW i4 eDrive40 kommer med en enda motor på axeln som levererar maximalt 335 hk och 317 lb-ft vridmoment.

Men om du väljer den kraftfullare M50, som är utrustad med en elmotor på båda axlarna, får du totalt 536 hk och 586 lb-ft vridmoment. Dessutom har eDrive40 ett bakhjulsdrivet system, medan M50 har ett fyrhjulsdrivet system.

Komfort och lastutrymme

En av de största fördelarna med att äga BMW i4 är att den har ett lättåtkomligt bagageutrymme. Tack vare den stora bagageluckan. Dessutom är dess kupé rymlig och rymmer upp till fem personer bekvämt. Några av de inredningsdetaljer som gör att den sticker ut är vit läderklädsel, roséguldsdetaljer och ljusa trädetaljer.

Utbud

BMW i4 har en utmärkt räckvidd eftersom den är bättre än Polestar, men släpar fortfarande efter Tesla Model 3. Trimmen eDrive40 med en motor med en enda motor kan köra upp till 300 mil på ett fullt batteri, medan trimmen M50 med två motorer kan köra upp till 245 mil.

  Bästa BMW för långa personer

Observera att båda använder ett batteri på 80,7 kWh. Dessutom har de en laddningskapacitet på 200 kilowatt, vilket är ganska snabbt.

Pris

Trots att BMW i4 har flera fantastiska funktioner är den något dyrare än de flesta av sina konkurrenter. Den är till och med dyrare än Tesla Model 3, som presterar bättre och snabbare än i4. Grundpriset för BMW i4 är cirka 55 400 dollar.

FAQ

Hur länge håller BMW i4?

Detta är en ganska utmanande fråga eftersom BMW i4 bara har funnits på marknaden i ett år. Trots detta säger BMW att dess elbilar ska hålla i minst 15 år. Detta är en lång period, men den är fortfarande inte ännu bättre än Teslas. Dessutom arbetar BMW också på hållbara batterier, vilket kan göra att deras elbilar håller längre.

Hur snabb är BMW i4?

Innan BMW i4 introducerades på marknaden var BMW i3 den snabbaste BMW-elbilen. Men i och med introduktionen av BMW i4 är den nu den snabbaste BMW-elbilen. BMW i4 M50 kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,3 sekunder och den har en toppfart på cirka 139,8 mph.

Om du alltså vill ha en snabbare elbil ska du överväga att skaffa BMW i4 M50 eftersom den är 0,2 sekunder snabbare än BMW M3.

Vad är det vanligaste problemet med BMW i4?

Eftersom BMW i4 fortfarande är ny på marknaden har de flesta användare inte rapporterat många problem. Det finns dock några saker som de intresserade köparna bör vara beredda på att hantera. Några av dem är bristen på batterikrashplattor, alltför komplexa infotainmentsystem och brist på laddningsinfrastruktur.

  Vilket läder använder BMW? Är det äkta?

Vad är BMW i4 premium package?

BMW i4 premium package är ett paket som BMW erbjuder för i4-användare. Detta paket kostar cirka 950 dollar extra och det innehåller uppvärmda säten och en ratt tillsammans med variabel ambientbelysning och några ytterligare lyxfunktioner.

Är BMW i4 en SUV?

Nej, BMW i4 är en gran coupé eller sedan. Den har fyra dörrar precis som de flesta sedans men med ett lutande tak. Så i stället för att kalla den för en sedan kallar de flesta den för en gran coupe på grund av dess sportiga och eleganta utseende. Dessutom gör den snedställda taklinjen att den ser mer tilltalande ut än en vanlig sedan.

Sammanfattning

Om du letar efter en pålitlig, högpresterande, bekväm, säker och lyxig helelektrisk mellanstor sedan är BMW i4 en bra bil att överväga. Ändå har bilen också några brister, som bland annat innebär att det inte finns några krockkuddar för batterier, att det saknas laddningsstationer och att infotainmentsystemet är alltför komplext.

Till skillnad från BMW i3 kommer i4 med en bättre räckvidd, men den är fortfarande inte bättre än Tesla Model 3. Den är dock bekvämare än Tesla Model 3 och Polestar 2, som är deras närmaste konkurrenter. Sammantaget är BMW i4 den bästa helt elektriska BMW-modellen på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts