Vanliga problem med BMW X5

BMW X5 är en av de bästa lyxiga SUV:erna på marknaden. Den här bilen är rymlig, lyxig, säker att köra, lätt att hantera och har mycket avancerad teknik. Det är dock också en av de minst pålitliga BMW-bilarna på marknaden. Men vilka är de vanligaste problemen som BMW X5 har?

Några av de vanligaste problemen som BMW X5-användare kan förvänta sig att stöta på är överhettning av motorn, motorfel, klonkande ljud, transmissionsproblem, motorstopp, slitage på dörrhandtag, knarrande baklucka, förlust av bromskraft och obegränsat vindbrus.

Så innan du investerar i BMW X5 är det viktigt att känna till några av de problem som du kan stöta på längs vägen.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X5?

Motorn överhettas

Ett vanligt problem hos BMW är överhettning av motorn. BMW X5 är inget undantag eftersom den också drabbas av detta problem, oavsett modellår. Motoröverhettning orsakas vanligtvis av ett fel på vattenpumpen som kan aktivera en andra fläkt, som fortsätter att köras även när den inte behövs.

Motorn stannar under körning

Detta är ett av de största problemen med BMW X5. Det är dock mer utbrett med 2011 års BMW X5. Din bil kan stanna medan du kör på vägen, vilket är mycket smärtsamt och äckligt. Dessutom är de flesta motorer som stannar av svåra att starta. Så du kan behöva ringa ett bärgningsföretag för att lämna bilen på ett BMW-servicecenter för reparation.

Motorfel

Motorfel är också vanliga på BMW X5. Det är lättare att se om din motor har felstötningar eftersom du märker att motorn går på tomgång eller ger ifrån sig ett skramlande ljud. Vanligtvis orsakas detta av en trasig del på insugningsställdonet. Det är bara att byta ut delen för att se till att din bil går smidigt.

Problem med växellådan

Transmissionsproblem kan noteras i olika BMW X5-modeller. I BMW X5 från 2011 till exempel brukar ett fel på en mekatronisk sensor uppstå. Om detta inträffar fungerar bilens växellåda inte som den ska. Å andra sidan upplever 2006 års BMW X5 glidning mellan växlarna utan någon förvarning.

Sist men inte minst kan 2012 års BMW X5 utveckla vibrationer när dess överföringslåda blir föråldrad. Alla dessa problem är kopplade till växellådan. Dessutom är det ganska dyrt att reparera transmissionssystemet. Dessutom måste du använda specialverktyg och en erfaren BMW-tekniker.

Slitage på dörrhandtag

Ett annat vanligt problem som de flesta BMW X5-modeller drabbas av är slitage på dörrhandtagen. Detta är inte bara ett problem för BMW X5, utan även för andra BMW-modeller. Dörrhandtagen fastnar efter en tid. De kan verka fungerande men dörren går inte att öppna. Byt helt enkelt hela dörrlåssystemet för att åtgärda problemet.

  Vilken är den största BMW SUV:n?

Förlust av bromskraft

Efter att ha kört flera mil kan du också märka en viss förlust av bromskraft. Din bil kan börja ta lång tid på sig att bromsa. Även om det här problemet är vanligt på BMW X5-modeller är det vanligare på BMW X5. Om du förlorar bromskraft bör du därför inspektera bromsbelägg, bromskaliper och bromsskivor. Därefter ska du byta ut de slitna delarna.

Klonkande ljud

När du kör din BMW X5 kan du höra ett klonkande ljud som kommer från bilens framsida. Dessutom kan du känna hur ratten vandrar när du kör. Den främsta orsaken till detta är att framarmsbussningarna på BMW X5 slits ut snabbare. Därför måste du byta ut framarmsbussningarna mot nya.

Knackande baklucka

En knarrande baklucka är också ett annat problem som BMW X5-ägare bör förvänta sig att stöta på. När du hör det här ljudet är det stor chans att backkameran inte heller fungerar. Detta orsakas vanligtvis av ett felaktigt lås i bakluckan.

Detta problem är lätt att åtgärda eftersom du bara behöver byta ut bakluckans lås mot ett nytt.

Obegränsat vindbrus

När tätningarna i dörröppningarna sviktar kommer du att höra överdrivet vindbrus som kommer in genom dörrarna och in i kupén. Observera att ljudet är mer påtagligt när du kör fortare. Du måste åtgärda detta genom att byta ut de slitna öppningstätningarna.

FAQ

Vilken årsmodell av BMW X5 bör jag undvika?

Överraskande nog har de flesta BMW X5-modeller haft problem. Trots detta är de värsta BMW X5-modellerna att undvika de som tillverkades 2013 och 2017. Detta är de värsta BMW X5-modellerna. Dessutom är 2014, 2015 och 2016 års BMW X5-modeller inte heller långt ifrån.

Vad är hög körsträcka för BMW X5?

Eftersom BMW X5 har flest problem bland BMW-modellerna håller den här bilen inte särskilt länge. Om den underhålls på rätt sätt kan BMW X5 ändå klockan över 100 000 mil. Så om du vill köpa en begagnad BMW X5, försök så mycket som möjligt att hålla dig borta från en bil med mer än 100 000 mil.

Är BMW X5 dyr att underhålla?

Ja, BMW X5 är dyr att underhålla. Bortsett från att BMW:s reservdelar är kostsamma går BMW X5 också sönder oftare, vilket gör att kostnaderna för reparation och underhåll blir höga. Dessutom tar BMW-servicecenter eller certifierade BMW-tekniker ut mycket betalt.

Vilken är den mest tillförlitliga BMW X5-modellen?

Den mest tillförlitliga BMW X5-modellen är BMW X5 från 2005. Den följs tätt av BMW X5 från 2000, som är den första generationen. Dessa bilar rapporterar färre problem än andra BMW-modeller. Dessutom har de kraftfulla motorer och är stabilt byggda.

  BMW X6 VS Jaguar F Pace - vilken är bäst?

Vilket årsmodell av X5 är bäst?

Eftersom den erbjuder många lyxiga bekvämligheter har 2016 års BMW X5-modell ett gott rykte hos konsumenterna. Den här modellen har endast haft en återkallelse och är extremt pålitlig. 2016 är en populär modell, med mycket få klagomål.

Åren med flest problem?

  1. 2005 BMW X5
  2. 2008 BMW X5
  3. 2009 BMW X5
  4. 2012 BMW X5
  5. 2013 BMW X5
  6. 2014 BMW X5

Vilka är problemen med BMW X5 från 2005?

Enligt Repairpal är några av de vanligaste problemen för problemåret 2005, Oljeläckage från motorområdet, Vattenpumpen kan utveckla kylmedelsläckage, Kylmedelsförlust och Fönster går inte att öppna eller stänga. Det kan hända att du ibland hör talas om ett fordonsproblem som är så vanligt för ett år att det får dig att bestämma dig för att undvika det året. BMW X5 är ett sådant år.

Vilka är problemen med 2008 BMW X5?

Det största problemet är att vatten sipprar in i SUV:ens interiör. I rapporten står det att vattnet översvämmade det elektriska systemet och att det inte dränerades tillräckligt från dräneringsrören. Detta kommer att kosta omkring 10 000 dollar att åtgärda. Vi fann att detta problem orsakades av en rapport från Car Complaints. Du kan ta det så långt du vill.

Vilka är problemen med 2009 års BMW X5?

Det finns några få problem med fordonet, till exempel oljeläckage eller smältande bromsljus.
Enligt olika bilforum är oljeläckage ganska vanligt även om det bara finns två klagomål från Car Complaints om oljeläckage. En användare rapporterade två oljeläckage. Återförsäljaren hävdade att problemet berodde på felaktiga timing covers och alternatorfästen. Han begärde 5 000 dollar.
De smältande bakljusen är ett annat problem med X5 år. Detta kan leda till att varningslampor visas i instrumentbrädan, vilket är en allvarlig säkerhetsrisk.

Vilka är problemen med 2012 års BMW X5?

En ägare rapporterade att fordonet vibrerar när det svänger. Detta är sannolikt ett problem med växellådan. Enligt X5-ägaren ville BMW byta ut sitt överföringshus och begärde 4 000 dollar efter 20 % återförsäljarskydd.
2012 års X5 har problem med bromsljusen, precis som 2009 års modell. Vattenskador på den bakre bromsljusenheten kan leda till korrosion av LED-kontakterna.

Vilka är problemen med 2013 års BMW X5?

Consumer Reports ger 2013 års BMW X5 ett dåligt tillförlitlighetsbetyg på 1 av 5. Detta gör den till en av de farligaste BMW X5-årgångarna. 2013 BMW X5 har för många problemfläckar som är rödmarkerade.
Många ägare rapporterade problem med bränslesystemet i sin 2013 X5. En ägare hävdade att bränslepumpen hade gått sönder och att bränslesystemet hade lämnats med partiklar. Andra rapporterade att bränslepumpen hade gått sönder och måste bytas ut på grund av stallning eller effektförlust.
Denna X5 årgång är ett utmärkt exempel på oljeläckage. Många användare hävdar att deras SUV antingen är för oljig, läcker överallt eller både och.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - vilken är bäst?

Vilka är problemen med 2014 års BMW X5?

2014 BMW X5 klarar sig inte mycket bättre under det andra året. Consumer Reports gav 2014 års BMW X5 ännu ett 1/5-betyg för tillförlitlighet.
Consumer Reports har en lista över ägare som klagat på 2014 X5:s karossintegritet. En användare klagade på vattenläckor från taket, som rinner till golvet på förarsidans golv. Många klagade också på irriterande skrammel och gnissel i fordonet, vilket de hävdade är oacceptabelt för en lyxmodell.
Consumer Reports gav också betyget 1 av 5 till bränslesystemet, fjädringen, motorns mindre, större och elektriska system.

Är BMW X5 35i pålitlig?

Modellerna N55 35i och X5 är de mest tillförlitliga. N55-motorn är fortfarande en pålitlig motor, med undantag för några oljeläckage och problem med kylsystemet. BMW:s N20-motor är inte utan fel. Det är dock en stark motor.

2017 bmw x5 xdrive35d tillförlitlighet

Consumer Reports gav också 2017 X5 ett betyg på 5/5 för tillförlitlighet. Det finns inga rapporter om gnisslande bromsar eller ett felaktigt klimatsystem för 2017 års BMW X5. Du kan köpa 2017 BMW X5 som begagnad.

Varför lyser kontrollampan för motorn?

En kontrollampa kan orsakas av en skadad syregivare, en defekt huvudpackning, ett dåligt fungerande bränsleinsprutningssystem, en smutsig luftflödessensor, felaktiga delar för utsläppskontroll och defekta tändstift.

Har BMW X5 problem med växellådan?

Ägare rapporterar problem med växlingsmekanismen när de kör sin X5 långa sträckor eller långa pendlingssträckor. Ägarna klagar när bilen inte växlar in i högre växlar. Detta händer oftast när X5 når hastigheter på 50 mph.

Vad betyder fel i växellådan på BMW X5?

Det vanligaste problemet som orsakar ett fel på BMW:s växellåda är låg nivå av växellådsvätska. Fordonet kan till en början köra bra men sedan gå in i halt läge. Felaktig ventilkropp – Detta är ett vanligt problem.

Bottom line

BMW X5 är den minst tillförlitliga BMW-modellen på marknaden. Den här bilen kan vara en utmärkt SUV för offroadare, men den har också en torn av problem. Några av de problem som du bör förvänta dig under ägandet av X5 är Motoröverhettning, motorfel, transmissionsproblem, motorstopp, slitage på dörrhandtag, knarrande baklucka, förlust av bromskraft och mycket mer.

På det hela taget är BMW X5 en underbar bil och den är mycket praktisk. Dessutom är den lyxig, säker och behaglig att köra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts