Är BMW M240 en bra bil?

Är BMW M240 en bra bil?

BMW 2-serien bildades efter att BMW beslutade att separera de 2-dörrars modellerna i BMW 1-serien till en ny serie. 2-serien lanserades senare som en 2-dörrars coupé och cabriolet 2014, och den var baserad på den bakhjulsdrivna plattformen. Med detta sagt, är BMW M240 en bra bil?

Ja, BMW M240 är en av de bästa BMW subkompakta executive bilarna på marknaden. Trots att den är en coupé är den praktisk, rymlig, bekväm, pålitlig, säker och effektiv. Som de flesta BMW:er har även den här modellen några problem, men de är inte lika många som i andra BMW-modeller.

BMW M240:s historia

BMW M240 är en del av BMW 2-serien. BMW började producera 2-serien 2014. Den började med en coupé- och cabrioletversion. Coupe, som även kallas F22, är efterföljaren till E82 1-serien, medan cabriolet, som även kallas F23, efterträdde E88 1-serien cabriolet.

Trots att BMW M240 är en del av BMW 2-serien släpptes den några år senare efter introduktionen av den första M240. Den här modellen släpptes 2016, och den kom med två trims; M240i och M240i XDrive. Användaren har alltså möjlighet att välja antingen en bastrim eller en prestandatrim.

Funktioner hos BMW M240

Utseende
När det gäller utseendet är BMW M240 välbyggd och tilltalande för personer som älskar sportdesign. Dessutom har den 19-tums aluminiumhjul, en stor njurgrill och mycket mer. Interiören är också välgjord med förstklassiga funktioner som läderratt, handsfree liftgate, förstklassiga syntetiska säten, soltak och mycket mer.

Prestanda

BMW M240 har inte bara ett sportigt utseende utan presterar också enastående. Den här subkompakta bilen har en 3,0-liters inline-6-motor med 8-växlad automatisk växellåda och ett fyrhjulsdrivet system. Den kraftfulla motorn levererar maximalt upp till 382 hk och 369 lb-ft vridmoment.

  Vilken är BMW:s minsta bil?

Oavsett vilken BMW M240-trim du väljer får du fortfarande samma prestanda. Den här bilen har en topphastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 4,1 sekunder. Den är alltså ganska snabb och kan konkurrera fördelaktigt mot sina rivaler. Hanteringen är också lätt och rolig.

Komfort och lastutrymme

Liksom de flesta kupéer har BMW M240 fyra säten. Detta är en välsignelse och en förbannelse på samma gång. Det är en välsignelse eftersom det ger mer utrymme och komfort. Å andra sidan är det en förbannelse eftersom den bara kan ta upp till fyra personer och inte fem.

Oavsett, om du är en familjeperson kommer du att älska den här bilen och du kan använda den för att skjutsa dina barn till skolan eller använda den för att göra flera ärenden. Tack vare den anständiga bagageluckan med en volym på 10 kubikmeter utrymme. Detta är bättre än vad de flesta kupéer erbjuder.

Bränsleeffektivitet

En av nackdelarna med att köpa en lyxbil är dålig effektivitet. Det är inte fallet med M240 eftersom den har ett EPA-värde på 23 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och 28 mpg kombinerat. Den har alltså samma effektivitet som Mercedes-Benz A-klass, men Audi A3 med 31 mpg kombinerat är fortfarande effektivare.

Icke desto mindre kommer människor med BMW M240i XDrive att ha ännu mindre effektiv eftersom den har 26 mpg kombinerad.

  BMW X5 VS BMW X6 - Vilken är bäst?

Pris

Detta är en av de mest utmanande delarna av att äga BMW M240. Med ett grundpris på cirka 37 400 dollar är den här bilen dyrare än Audi A3 på 35 900 dollar och Mercedes-Benz A-klass på 35 000 dollar. Den presterar dock bättre än dessa två modeller. Tvärtom ser och känns dessa två modeller lyxigare än M240.

FAQ

Är BMW M240 värd att köpa?

Ja, BMW M240 är värd att köpa på grund av dess utmärkta prestanda, tillförlitlighet och bränsleeffektivitet. Dessutom är denna coupé billigare att underhålla än sina syskon, eftersom den registrerar färre problem. Den enda utmaning som användarna kommer att finna med den här bilen är att dess reservdelar kan vara kostsamma.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M240?

BMW M240 må vara en trevlig coupé, men den kommer också med olika problem som intresserade köpare bör känna till. Några av de vanligaste problemen som användarna kommer att stöta på är elektriska problem, upphängningsproblem, oljeläckage, läckage i kylsystemet, dåligt installerade plåtar, motorproblem, skadade krockkuddar och växellådsproblem.

Hur snabb är BMW M240?

BMW M240 drivs av en turboladdad 3,0-liters inline-sexmotor som levererar maximalt 382 hk och 369 lb-ft vridmoment. Dessutom ger den en toppfart på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 4,1 sekunder. Detta är exceptionellt med tanke på att det är en BMW 2-serie modell.

  Varför BMW ratten är stel

Håller BMW M240 sitt värde?

Jämfört med andra BMW:er håller BMW M240 sitt värde bra. De flesta av dess rivaler från andra märken håller dock sitt värde bättre. Efter tre års ägande håller till exempel BMW M240i cirka 60 % av det pris som anges i det officiella priset. Detta är bättre än de flesta BMW-modeller på marknaden.

Hur länge håller BMW M240i?

BMW M240 är en av de mest pålitliga BMW-modellerna på marknaden. Om ägaren tar väl hand om bilen kan den hålla över 250 000 mil. Men allvarliga problem börjar utvecklas efter att bilen har kört över 120 000 mil. Dessutom är BMW M240 billigare att underhålla än andra BMW 2-seriebilar, på grund av dess pålitliga B58-motor.

Slutsats

Om du är på marknaden för en lyxig, pålitlig och välpresterande coupé är BMW M240 det bästa alternativet. Den här bilen är välbyggd, snabb, bekväm, bränslesnål och säker. Den initiala kostnaden är dock ganska hög, och att underhålla den kan vara något på den högre sidan jämfört med sina konkurrenter, som Audi A3 eller Mercedes-Benz A-klass.

På det hela taget är det en rolig bil att ha och köra. Den hanterar sig bra och styrningen är responsiv. Även om den rymmer upp till fyra vuxna kan den ändå vara en trevlig familjebil eftersom den har ett stort bagageutrymme.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts