Är BMW M550i en bra bil?

BMW är populärt för att göra några av de bästa motorerna på marknaden som ger en bra punch och prestanda. En av de mest spännande BMW-modellerna att köra är BMW M55i. Den är kraftfull och presterar exceptionellt bra. Men är BMW M550i en bra bil?

Den är en bra bil för vissa och dålig för andra. Den är bra för personer som letar efter rymliga, lyxiga, avancerade, säkra och högpresterande bilar. Tvärtom är det en dålig bil för dem som önskar en mer pålitlig, bränslesnål och prisvärd lyxsedan.

BMW M550i:s historia

BMW M550i är en del av den sjunde generationen av BMW 5-serien. Den här bilen har varit i produktion från 2016 till idag. Den sjunde generationen av BMW 5-serien kommer med två karossvarianter; sedanversionen, även känd som BMW G30, och vagnsversionen, även kallad BM G31.

Dessutom har BMW M550i två modellalternativ; BMW M550ii och M550i xDrive. Båda dessa bilar drivs av en 4,4-liters N63 V8 twin-turbo-motor med dubbelturbo. Denna motor ersatte den pålitliga och hållbara 3,0-liters B58 inline-6 turbomotorn som fanns i BMW M540i.

Funktioner hos BMW M550i

Utseende

BMW M550i är kanske inte lika elegant som BMW M5, men den har också ett sportigt och lyxigt utseende. Den är elegant byggd och har Shadowline-utvändig klädsel. Andra egenskaper som gör att den sticker ut är belysta dörrtröskelavslutare, trapezoidala avgasrör, el-fällbara och uppvärmda speglar samt 19-tums hjul.

Interiören är också mysig och extravagant med funktioner som antracitfärgad innertaket, Dakota-läderklädsel, golvmattor och aluminiumklädsel. Med dessa och många andra funktioner utstrålar M550ii opulens.

  Vanliga problem med BMW 650i

Prestanda

BMW M550ii är en högpresterande bil. Den finns i två modeller; BMW M550i, som har bakhjulsdrift, och M550i xDrive, som har fyrhjulsdrift. Den är också utrustad med en kraftfull 4,4-liters V-8 twin-turbo-motor med 8-stegs automatisk växellåda.

Den kraftfulla N63-motorn levererar upp till 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den kan också accelerera från 0 till 60 mph på 3,6 sekunder och har en topphastighet på 160 mph. Detta är enastående eftersom de flesta sedans inte ger sådan kraft och hastighet.

Förutom att M550ii har kraft och snabbhet är den också lätt att hantera och styra, vilket gör den till en rolig åktur att köra.

Komfort och lastutrymme

Förutom att BMW M550i erbjuder enastående prestanda ger den också enastående komfort och lastutrymme. Tack vare den stora kupén med massor av högteknologiska och kvalitativa funktioner som läderstolar, läderklädd ratt, stöldskyddssystem för fordonet, nyckellös start, farthållare, head-up display-system, iDrive-system med omborddator och mycket mer.

M550i erbjuder också ett stort lastutrymme eftersom den har totalt 18,7 kubikfot utrymme, vilket är mer än genomsnittet för en lyxsedan. Och med möjlighet att rymma upp till fem personer är detta en praktisk bil som familjer kommer att älska.

Bränsleeffektivitet

Som tidigare nämnts är BMW M550i inte bränslesnål, vilket är vanligt i hela BMW 5-serieutbudet. Den har ett EPA-värde på 17 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och ett kombinerat 20 mpg.

  BMW 2-serien Tillförlitlighet

Konkurrenterna är effektivare, eftersom Mercedes-Benz E 53 har ett betyg på 22 mpg i staden och 29 mpg på motorvägen, medan Audi S6 har ett betyg på 18 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen.

Pris

Som väntat är BMW M550i ingen billig bil. Den senaste 2022 års BMW M550i xDrive har ett baspris på 76 800 MSRP. Detta är ganska dyrt om man jämför med de flesta av dess konkurrenter, som Mercedes-Benz AMG E 53, som har ett grundpris på 76 000 dollar, och Audi S6 med ett utgångspris på 75 600 dollar.

FAQ

Är BMW M550i värd att köpa?

BMW M550i är värd att köpa om du vill ha en lyxig, högpresterande, rymlig och mycket avancerad executive sedan. Däremot är den här bilen inte idealisk för personer som önskar en bränslesnål, pålitlig och underhållsfattig lyxsedan. Den har också en hög startkostnad, vilket kan avskräcka många människor.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M550i?

BMW M550i är en högpresterande och lyxig sedan. Den är också rymlig med ett enormt bagageutrymme. Den kommer dock med olika problem som intresserade användare bör känna till. Några av problemen är överdriven oljeförbrukning, snabb batteridränering, fel på styrkedjan, läckande ventilstamtätningar, fel på bränsleinsprutare, fel på tändstift och mycket mer.

Vad är skillnaden mellan BMW M550i och M5?

Den största skillnaden mellan BMW M550i och M5 är att M550i är bekvämare och smidigare än M5. Å andra sidan erbjuder M5 mer kraft och hantering, och den är fantastisk på lastbilen. Icke desto mindre är M5 också dyrare än M550i.

  Är BMW pålitlig efter 100.000?

Håller BMW M550i sitt värde?

Liksom de flesta BMW 5-serien förlorar BMW M550i sitt värde snabbt. Det uppskattas att BMW M550i kommer att värderas ned med 57 % efter 5 års ägande. Den kommer alltså att ha ett återförsäljningsvärde på cirka 25 300 dollar. Detta är lägre än de flesta av dess konkurrenter från Audi och Mercedes-Benz, eftersom de har mer än 60 % i återförsäljningsvärde efter 5 år.

Hur länge håller BMW M550i?

Det beror på hur väl du underhåller och tar hand om bilen. Dessutom avgör våra körvanor om bilen håller längre eller inte. Om den är väl underhållen håller BMW MM550i i mer än 250 000 mil. Vissa BMW M550i-ägare har rapporterat att de har kört över 300 000 mil.

Slutsats

BMW M550i är en av de bästa BMW lyxsedanerna på marknaden. M550ii erbjuder överflöd, exceptionella prestanda, avancerad teknik, en rymlig och högkvalitativ kupé, ett stort lastutrymme och förstklassiga säkerhetsfunktioner.

Trots att den har massor av enastående funktioner har den också flera bakslag som överdriven oljeförbrukning, dålig effektivitet, hög underhållskostnad och låg tillförlitlighet. Ändå är det fortfarande en trevlig bil för dem som är villiga att spendera pengar för att skaffa och underhålla den.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts