Vanliga problem med BMW 650i

BMW är populärt för att tillverka de ultimata körmaskinerna. De flesta BMW-modeller presterar utomordentligt bra, erbjuder komfort och är bränsleeffektiva. En av de finaste BMW-modellerna på marknaden är BMW 650i 6-serien. Men vad är några av de vanligaste problemen som 650i står inför?

BMW 650i 6-Series är en kraftfull och lyxig gran coupe med ett stiligt yttre. Den här bilen har också den senaste tekniken och den har en rymlig kupé och ett rymligt lastutrymme. Men den har också flera problem, som att den använder för mycket olja, turbofel, bränslepumpproblem, elektriska fel och mycket mer.

Så innan du spenderar en förmögenhet på denna lyxiga och sportiga bil bör du vara beredd att hantera ovanstående problem under åren. Dessutom är den här bilen inte särskilt pålitlig, vilket innebär att du kan tillbringa mer tid i garaget jämfört med BMW 3-serien och 5-serien.

Vad är det gemensamma med BMW 650i?

Förbrukar mycket olja

Ett av de största problemen som BMW 650i-ägare sannolikt kommer att möta är överdriven oljeförbrukning. Detta problem uppstår under vissa förhållanden. Dessutom är det mer utbrett på BMW 650i-modeller med N63 4,4-liters V8-drivlinan med 4,4 liter.

En av de saker som misstänks orsaka överdriven oljeförbrukning är värmen i motorrummet som utnyttjar bräckligheten hos delarna i vevhuset, vilket gör att bilen använder överdriven olja. Några av tecknen på överdriven oljeanvändning är blå rök från avgaserna eller att motorlampan tänds. För att åtgärda problemet kan du behöva byta ut de felaktiga delarna.

Bränslepumpproblem

Ett annat vanligt problem som BMW 650i-användare normalt ställs inför är fel på bränslepumpen. Det här problemet är dock vanligt på 2011 års BMW 650i-modeller med V-8-motor. Det inträffar på grund av en felaktig ventil som styr mängden bränsle som går in i högtrycksbränslepumpen.

  Vilka bilar har samma skruvmönster som BMW?

Om ventilen är felaktig kommer motorns effekt att minska och ett motorfel kan uppstå. För att åtgärda problemet kan du behöva byta ut både kontrollventilen och högtrycksbränslepumpen.

Problem med dörrlåssensorer

Det här problemet är vanligt förekommande i de flesta BMW-bilar. BMW 650i är inget undantag. Dörrlåssensorer misslyckas på grund av trasiga anslutningar i dörrpanelen eller låssystemet. För att åtgärda problemet kan du behöva köpa ett nytt dörrlåssystem.

Tändspolar som inte fungerar

Huvudorsaken till att vissa BMW 650i-modeller har en felande tändspole är att en överspänning når spolen från ett dåligt tändstift eller en dålig tändstiftsledning. Om tändspolen går sönder har du inget annat val än att byta ut den.

Vatten läcker in i bagageluckan

Vissa BMW 650i-användare har också rapporterat att vatten läcker in i båten. Den största boven bakom detta är en felande bagagebottenpackning. Om stöveltätningarna misslyckas kommer vatten att läcka in i stöveln och blöta ner dina saker. Detta är så farligt eftersom vattnet kan komma i kontakt med det elektriska i bagageutrymmet och orsaka förödelse.

Problem med cabriolettak

Alla BMW 650i 6-serien har inte slutna gran kupéer. De har också cabrioleter. Så om du tänker välja cabriolet är ett av de vanligaste problemen som du bör förvänta dig att möta ett tak som inte går att stänga. Detta sker på grund av en felande positionssensor. Och om du ser en röd lampa på instrumentbrädan bekräftar detta att det är en trasig sensor.

  Varför har BMW-förare ett dåligt rykte?

Elektriska fel

Elektriska fel är ett annat vanligt problem med alla BMW-modeller. När det gäller BMW 650i är detta problem mer utbrett på 2010- och 2011-modellerna. Ett av de vanligaste elektriska felen på 650i är en potentiell kortslutning på vattenpumpen. Om detta inte hanteras på rätt sätt kan det orsaka en brand under huven.

Kondensering av strålkastare

Efter att ha använt din BMW 650i 6-serie under en tid kan du märka att strålkastaren har kondenserat. Detta är en vanlig företeelse på den här modellen och du bör övervaka dina strålkastare noga. Om kondensationen inte beror på extrema väderförhållanden måste du byta ut strålkastaren eller så kan ledningarna skadas.

FAQ

Varför slutade BMW att tillverka 6-serien?

BMW slutade tillverka 6-serien på grund av låg efterfrågan eller dålig försäljning. Eftersom BMW 6-serien var en nischklass var det bara ett fåtal personer som lockades av serien. Så på grund av den låga försäljningen beslutade BMW att upphöra med denna serie 2019.

Är BMW 650i dyr att underhålla?

Ja, BMW 650i 6-serien är mycket dyr att underhålla. Först och främst är BMW-delar mycket dyra att skaffa. För det andra är arbetskostnaden också hög, vilket innebär att en liten reparation eller underhållsuppgift kommer att kosta dig mycket på grund av de specialiserade verktygen som de använder.

Hur länge håller BMW 650i bilen?

Om BMW 650i underhålls och körs på rätt sätt kan den hålla över 200 000 mil. Men om så inte är fallet kommer denna bil att locka till sig en hög kostnad för underhåll och reparationer innan den ens når 150 000 mil. Så rätt underhåll och goda körvanor är avgörande för att den ska hålla länge och för att hålla kostnaderna nere.

  Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

Är BMW 6-serien mer tillförlitlig än 3-serien?

Nej, BMW 3-serien levererar några av de mest tillförlitliga BMW:erna på marknaden. Å andra sidan har BMW 6-serien fler problem och dess delar är dyrare jämfört med BMW 3-serien. Så BMW 3-serien är mer tillförlitlig än 6-serien.

Är BMW 650i en bra vardagsbil?

Nej, BMW 650i är inte en bra bil för daglig pendling. Förutom att den har många problem förbrukar den här bilen mycket bränsle och olja. Därför är den mycket kostsam att köra dagligen till jobbet eller skolan eller för ärenden.

Slutsats

BMW 650i är en av de finaste BMW-cupéerna på marknaden. Denna bil är kraftfull, lyxig, säker och presterar exceptionellt bra. Men som alla BMW-modeller har den också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Frågorna inkluderar bränslepumpproblem, använder överskottsolja, elektriska fel, turbofel och mycket mer.

Trots att BMW 650i har flera problem att hantera under åren är den en vacker, säker och praktisk bil som ger valuta för pengarna. För att hjälpa till att förlänga dess livslängd bör du följa det schemalagda serviceunderhållet och göra nödvändiga reparationer vid behov.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts