Vanliga problem med BMW:s bildskärm

BMW tillverkar några av de mest tekniskt avancerade bilarna på marknaden. Deras bildskärm är en av de bästa med många användbara funktioner. Men om skärmen utvecklar problem kan det vara mycket frustrerande för användaren. Med detta i åtanke, vilka är några av de vanligaste problemen med BMW:s bildskärm?

Vanliga problem med BMW:s bildskärm är skador på skärmen, bortkopplad strömkabel, trasig säkring, mjukvarufel, skador på ledningsnätet och fel på satellitnavigeringssystemet BMW iDrive Multi-Function Display.

Den goda nyheten är att de flesta BMW-skärmproblem är lätta att åtgärda och inte förekommer ofta. Dessutom är de flesta av dessa problem vanliga i gamla BMW-bilar, jämfört med nya bilar.

Vilka är de vanligaste problemen med displayskärmar hos BMW?

Kopplad strömkabel

En av de vanligaste orsakerna till problem med bildskärmen på en BMW är en bortkopplad strömkabel. Om strömkabeln är bortkopplad under instrumentbrädan kommer skärmen inte att fungera korrekt och tillåta användaren att utföra olika funktioner. På samma sätt kan en lös strömkabel också orsaka skärmproblem eftersom den ger intermittenta avbrott i videofunktionen.

Om din BMW har en död eller intermittent bildskärm bör du börja med att kontrollera strömkabeln. Kabeln bör anslutas korrekt eller bytas ut om den är skadad.

Skador på skärmen

En annan sak som kan orsaka problem med bildskärmen på en BMW är skador på skärmen. Och en av de viktigaste sakerna som orsakar skador på BMW:s bildskärm är värme. Detta händer ofta hos personer som älskar att lämna sina bilar utomhus i solen eller de som bor i varma stater som Texas, Florida eller Arizona.

  Är BMW M235i pålitlig?

Överdriven värme inne i bilen gör att displayskärmen slits ut och bleknar. Det påverkar dock inte funktionaliteten hos radion eller andra funktioner. Skärmen bleknar snabbt och gör det svårt att se inställningar eller funktioner på displayen.

Observera att detta är mycket vanligt på gamla BMW-modeller än på nya modeller. Se till att skydda bilens skärm eller parkera bilen i ett garage för att undvika skador på skärmen.

Skador på ledningsnätet

Ledningsnätet i din BMW är viktigt eftersom det möjliggör överföring av styrsignaler och elektrisk kraft till elektroniska och elektriska enheter. Så om ledningsnätet i din bildskärm är korroderat eller defekt kommer det att påverka bildskärmens funktion.

Det enda sättet att ta reda på om ledningsnätet är dåligt är att ta bilen till en professionell mekaniker. Mekanikern kommer att byta ut de korroderade kablarna och laga de felaktiga kablarna.

Programvarufel

BMW:s mjukvara bestämmer en stor del av användarupplevelsen, inklusive menylayout och funktionsuppsättning via olika BMW iDrive-appar. Så om din BMW-programvara har problem eller inte är uppdaterad kan du få problem med displayen.

Ta bilen till mekanikern för inspektion. Mekanikern eller BMW-återförsäljaren kommer att avgöra om din bil behöver en uppgradering av programvaran eller om din bildskärm har andra problem.

Trots detta är det enkelt att åtgärda programvaruproblem. Börja med att uppdatera programvaran. Men om din bil omfattas av garantin ska du ta den till återförsäljaren för att få programvaran uppdaterad eller reparerad.

En trasig säkring

En säkring är en komponent som används för att begränsa den elektriska strömmen som flyter genom ledningar för att skydda vissa delar. Om din BMW-display har haft en kortslutning kan därför säkringen som förbinder den med andra elektriska komponenter blåsa ut för att skydda den eller andra elektriska delar. Som ett resultat av detta kan det påverka hur displayen fungerar eller stoppa den från att fungera helt och hållet.

  Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

Om din BMW har en utbruten säkring bör en professionell mekaniker eller BMW-återförsäljare ersätta den med en ny säkring.

BMW iDrive Multi-Function Display satellitnavigeringssystemfel

BMW-användare med BMW iDrive MFD Multi Function Display Satellite Navigation System har rapporterat att de har fått ett fullständigt fel på skärmen. I vissa fall har skärmen blivit tom och de har fått undra vad de ska göra härnäst.

Eftersom BMW:s tomma bildskärm är mycket vanlig har den en snabb lösning. Du kan lösa detta genom att stänga av bilen och starta om den. Men om den inte startar kan du behöva byta ut hela displayenheten.

FAQ

Varför stängs min BMW-skärm av hela tiden?

Enligt de flesta BMW-tekniker stängs din skärm av på grund av att iDrive-systemet startar om sig självt. Vissa BMW-användare har rapporterat att de har sett BMW-logotypen dyka upp och frysa. Om du märker ett sådant problem bör du låta en professionell tekniker titta på din bil.

Hur rengör jag min BMW iDrive-skärm?

Det bästa sättet att rengöra din BMW iDrive-skärm är att använda en mikrofiberduk. Undvik att använda ett alkoholbaserat rengöringsmedel på skärmen eftersom det kan sluta med att det skadar den skyddande beläggningen på skärmen. Använd i stället en glas- eller fönsterrengöringsmedel eftersom de är mindre slipande.

Hur går jag tillväga för att återställa min BMW iDrive till fabriksinställningarna?

För att återställa dina personliga data och inställningar i din BMW med operativsystem 7, följer du följande procedur:

  • Besök bilmenyn
  • Klicka på inställningar
  • Allmänna inställningar
  • Återställ fordonsdata
    Om din bil däremot har operativsystem 8 är det här proceduren du ska följa:
  • Besök Meny
  • Klicka på systeminställningar
  • Återställ fordonsdata
  Vanliga problem med BMW N20-motorn

Vilket är det bästa BMW iDrive-systemet?

Även om det senaste BMW iDrive-systemet är iDrive 8.0 är iDrive 7.0 fortfarande det bästa systemet som BMW någonsin har producerat. Tack vare dess enastående funktioner som BMW live cockpit-instrumentkluster, geststyrning, BMW förarassistanstjänster, intelligent personlig assistent och anpassningsbar BMW iDrive infotainmentdisplay.

Slutsats

BMW-bilar är roliga att köra tack vare deras exceptionella prestanda och avancerade teknik. Men när vissa av deras funktioner som displayen utvecklar problem eller inte fungerar kan de bli en mardröm. Problem med bildskärmen upplevs oftare av personer som bor i varma områden jämfört med dem som bor på kyliga platser.

Liksom alla andra BMW-delar krävs rätt underhåll och skötsel för att undvika de flesta av BMW:s problem med bildskärmen. Så om du tar din bil till en professionell mekaniker för kontroll eller underhåll regelbundet bör du inte ha något att oroa dig för.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts