Vanliga problem med BMW iDrive

BMW iDrive är en av de mest exceptionella funktionerna i BMW. Denna funktion gör bilen användarvänlig eftersom den placerar alla funktioner i kupén på en central plats. Men eftersom iDrive-systemet använder många elektroniska delar kan mycket gå fel. Så vilka är de vanligaste problemen med BMW iDrive?

Vanliga problem med BMW iDrive-systemet är att iDrive-kontrollen inte fungerar, att iDriver-datorn inte fungerar, att det finns problem med iDrive-satellitnavigeringssystemet, att programvaran är föråldrad, att skärmen helt försvinner och att det finns problem med klimatkontrollen. Den goda nyheten är att de flesta av dessa problem är lätta att åtgärda av en professionell mekaniker eller tekniker.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW iDrive?

iDrive-kontrollen misslyckas

BMW iDrive-kontrollen är den centrala manöverfunktionen i mittkonsolen och har en pekplatta på sin yta. Dessa delar blir lätt defekta på grund av skräp eller vätskor som användare tappar i bilen. Ett vanligt fel på iDrive-kontrollen är att vredet blir klibbigt eller inte går att vrida.

Ibland kan ratten välja en funktion som du inte har godkänt den för. Om så är fallet kan du öppna iDrive-kontrollen och ta bort skräp. Men om problemet inte är definierat kan du behöva ta bilen till en professionell mekaniker för reparation.

iDrive-dator som inte fungerar

Ett annat vanligt problem som BMW iDriver-användare upplever är att iDrive-datorn misslyckas. Tecken på att iDriver-datorn inte fungerar är att navigationsenheten startar om kontinuerligt, att navigationsenheten inte fungerar, att iDrive-knappar och -lampor förblir tända, att iDrive fungerar vissa dagar och inte andra.

  Vanliga problem med BMW ix

Andra vanliga tecken på en dålig eller trasig iDrive-dator är att LCD-skärmen gör ett intermittent ljud, att navigationsenheten återställs några gånger och mycket mer. Till skillnad från iDrive-kontrollen som du kan försöka laga, bör en felande eller dålig iDrive-dator repareras av en professionell tekniker.

Problem med iDrive satellitnavigeringssystem

BMW-användare har också rapporterat att iDrive satellitnavigeringssystem har problem. Några av de problem som satellitnavigeringssystemet upplever är displayproblem, kan inte navigera, accepterar eller matar inte ut CD-skivor och rutten beräknas inte korrekt.

Innan du tar bilen till en mekaniker kan du försöka reparera iDrive satellitnavigeringssystem med några knep. Det första tricket är att ta bort säkringen i minst 15 minuter. För det andra kan du försöka hålla ned strömknappen i 20 sekunder och låta iDrive starta om.

Om dessa knep inte löser problemet kan du ringa en professionell mekaniker för att titta och åtgärda problemet.

Föråldrad programvara

Detta är inget problem eftersom du fortfarande kan använda den gamla programvaran för att styra bilen. Vissa funktioner kanske dock inte fungerar bra och det är därför du måste uppgradera din BMW:s programvara. Om du har den senaste programvaran kan du korrigera fel, förbättra fordonets prestanda, lägga till nya funktioner och förbättra bilens säkerhet.

Uppgradera därför alltid din programvara för att få en smidig funktion och bättre upplevelse av BMW iDrive-systemet.

Fullständig skärmbortfall

Detta är ett annat vanligt problem med BMW iDrive-systemet. Många BMW-användare har tidigare klagat på att skärmen blir tom, att de förlorar telefonen och satnavigering. Du kan ändå försöka åtgärda detta genom att låta bilen sova i 20 minuter. Om du startar om bilen och problemet kvarstår ska du besöka en mekaniker.

  Vad är skillnaden mellan BMW 750i och 750Li?

Problem med klimatkontrollen

BMW iDrive-systemet fungerar som en bro i din bil. Därför skickar alla enheter i din BMW signaler om sitt arbete till ett enda iDrive-center. Så om ett av systemen går sönder, till exempel klimatkontrollsystemet, kan det påverka hur iDrive-systemet också fungerar.

För att iDrive-systemet ska fungera bra måste alla system som skickar signaler till det fungera bra, inklusive klimatkontrollsystemet. Du måste alltså först åtgärda klimatkontrollsystemet.

FAQ

Vad är BMW iDrive?

BMW iDrive-systemet, som lanserades 2001, är ett kommunikations- och underhållningssystem i bilen som används för att styra de flesta sekundära fordonssystem. Denna pryl har en roterande styrenhet som roterar med och moturs. Den styr klimat, ljudsystem, navigationssystem och kommunikationssystem.

Kan jag byta ut mitt BMW iDrive-system?

Ja, du kan ersätta ditt gamla BMW iDrive-system med det senaste systemet. Men först måste du se till att skaffa rätt iDrive-system för din BMW-modell. Kontrollera om ditt BMW iDrive-system har ett 10-stifts- eller 4-stiftssystem. Ditt nya iDrive-system ska ha ett stiftsystem som matchar ditt gamla iDrive-system.

Hur mycket kostar det att reparera BMW iDrive-systemet?

Att reparera BMW iDrive-systemet är ganska kostsamt. Det grundläggande CIC iDrive-systemet med kartor, röststyrning och video i röststyrning kostar mellan 2 200 och 2 500 dollar. Detta är minus arbetskostnaden för mekanikern eller teknikern som ska reparera systemet. Om du vill ha ett mer avancerat iDrive-system blir kostnaden därför högre.

Hur mycket kostar det att uppdatera BMW:s programvara?

Det beror på hur du vill uppdatera programvaran. Om det är via BMW ConnectDrive är den här tjänsten kostnadsfri. BimmerTechs iDrive-programvaruuppdatering av iDrive börjar däremot från 250 dollar. Att uppdatera din BMW-mjukvara är viktigt eftersom det säkerställer att din bil är uppdaterad.

  Är en BMW-hybrid värd det?

Att ha de senaste programuppdateringarna säkerställer att grundläggande funktioner som kan kräva kodgranskning och en felrättning kan göras utan problem. Dessutom kommer data och innehåll alltid att matcha eftersom programvaran är aktuell.

Vilken är den senaste versionen av BMW iDrive?

Den senaste versionen av BMW iDrive-systemet är iDrive 7. Detta operativsystem debuterade sommaren 2018 och den första bilen som hade det var G05 BMW X5 SUV. Det har uppdateringar som har den senaste fjärrprogramuppgraderingen (version 21-07), vilket är en uppdaterad BMW-nyhetsapp med podcastbaserade nyheter och inkludering av SiriusXM:s Pandora-stationer.

Bottom line

BMW iDrive-systemet har underlättat för BMW-användare eftersom de kan styra de flesta sekundära fordonsfunktioner utan att bli distraherade mycket från vägen. Liksom de flesta bildelar går dock även BMW iDrive-systemet sönder och kräver rätt underhåll för att hålla längre.

Det största problemet för BMW iDrive är föråldrad programvara. Så om du vill undvika de flesta BMW iDrive-problem ska du se till att ha den senaste BMW-mjukvaran. På det hela taget är iDrive en viktig funktion som har förbättrat användarens upplevelse.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts