Vanliga problem med BMW 550i

BMW 550i är den perfekta sedanen för personer som vill ha kraft, komfort och prestanda i ett. Denna bil är också briljant utformad och fängslar lätt förbipasserande. Icke desto mindre har 550i, precis som alla andra BMW-modeller, också en del problem. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW 550i?

Några av de vanligaste problemen som BMW 550i-ägare kan förvänta sig att möta i framtiden är överhettning av motorn, skador på vattenpumpen, rattljud, problem med luftkonditioneringen, fel på bakrutetorkaren och problem med styrkedjan.

Observera att dessa problem förekommer på de flesta BMW 500i-modeller men inte på alla. Att åtgärda dessa utmaningar är dessutom ganska enkelt men samtidigt kostsamt. Dessutom kan du behöva ta din bil till en certifierad BMW-mekaniker eller ett BMW-servicecenter för att undvika att garantin upphör vid reparation eller underhåll.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 550i?

Skador på vattenpumpen

Ett av de vanligaste problemen som ägare av BMW 550i kan råka ut för är problem med vattenpumpen eller termostaten. Detta beror på att kylsystemet oftast misslyckas och det är ansvarigt för ungefär en fjärdedel av de problem som BMW 550i står inför.

Därför är det viktigt att alltid inspektera vattenpumpen och termostaten. Om du hittar några skador på dessa delar ska du byta ut dem så snart som möjligt. Kontrollera alltid kontrollampan och temperaturmätaren för tecken på ett skadat kylsystem.

Motor överhettning

Överhettning av motorer är vanligt förekommande i alla typer av BMW. Detta är också direkt relaterat till en felande termostat och skador på vattenpumpen. Om termostaten eller vattenpumpen går sönder kommer därför motorn att överhettas. Som ett resultat kommer detta att leda till alla möjliga problem för bilens motor.

  Är BMW en superbil?

Därför bör du se till att termostaten, vattenpumpen och andra delar av kylsystemet fungerar som de ska.

Ljud från ratten

Det här problemet är mycket vanligt, mer än så vid körning i låga hastigheter. Vissa BMW 550i-användare har rapporterat att de hör gnisslande ljud från ratten. Förutom vid körning i låga hastigheter kan det här ljudet också höras när man vrider ratten från full låsning på ena sidan till den andra.

Rattljud uppstår vanligtvis på grund av bristande smörjning av styrstången. Se därför till att smörja för att förhindra att detta ljud uppstår.

Problem med styrkedjan

Ett av de vanligaste problemen med styrkedjan är att styrkedjan knäpper. När din BMW 550i drabbas av ett sådant problem kan du behöva ta bilen till en BMW-serviceverkstad för omjustering av kedjan eller för att ersätta den med en ny om den är skadad.

Felaktig bränslepump

Det här problemet är inte särskilt vanligt på BMW 550i, men det förekommer ändå. Det är mycket vanligt på BMW 535i-modellerna. När bränslepumpen inte fungerar som den ska påverkar det också motorns prestanda, vilket påverkar bilens totala prestanda.

Problem med luftkonditioneringen

Ett annat vanligt problem som BMW 550i-ägare bör vara beredda att hantera är att luftkonditioneringen inte fungerar som den ska. Vissa användare har rapporterat att fläktens hastighet ändras plötsligt. Andra har rapporterat att luftkonditioneringen bara blåser kall luft på de lägre inställningarna.

De flesta luftkonditioneringsproblem orsakas av ett defekt motstånd i fläktmotorn. Så den här delen bör inspekteras och bytas ut vid behov.

  BMW Z4 VS Mercedes SLK - vilken är bäst?

Förslitna spännare

När spännare slits ut börjar du höra ett gnisslande ljud från motorrummet. Om du hör ett sådant ljud bör du därför börja med att inspektera bilens remmar. Efter att ha kört flera mil kan motorremmen spricka eller slitas ut. För att lösa detta problem måste du byta ut remmarna.

FAQ

Är BMW 550i tillförlitlig?

BMW 550i är bland de minst tillförlitliga BMW 5-serien. Till skillnad från BMW 3-serien som rankas något över genomsnittet, rankas 550i nästan sist i botten. Så om du letar efter en tillförlitlig och pålitlig begagnad BMW 550i ska du hålla dig borta från den här modellen.

Enligt repairpal.com rankas BMW 550i-modellen på plats 29 av 30, vilket visar hur opålitlig BMW 550i är.

Vad är hög körsträcka för BMW 550i?

BMW 550i är en av de mest hållbara BMW som någonsin tillverkats. Så dessa bilar kan köras i över 200 000 mil så länge de är väl underhållna. Icke desto mindre anses en BMW 550i med mer än 150 000 mil ha hög körsträcka. Så om du köper en begagnad BMW 550i, överväg en som inte har kört över 150 000 mil.

Är BMW 550i dyr att underhålla?

Ja, BMW 550i är mycket dyr att underhålla. Faktum är att BMW är det dyraste lyxbilsmärket att reparera och underhålla. Till exempel är den årliga reparations- och underhållskostnaden för BMW 550i cirka 1050 dollar, medan kostnaden för Audi A3 är cirka 870 dollar. Detta är nästan 200 dollar mer än Audi A3.

  Kan en tjock person köra en BMW?

Huvudskälet till att BMW är dyrare att underhålla än andra lyxbilar är den höga kostnaden för BMW:s reservdelar. Dessutom är vissa BMW-delar besvärliga att reparera, vilket gör att teknikerna tar mer betalt på grund av det arbete de måste lägga ner.

Vilket årsmodell av BMW 5-serien är det mest tillförlitliga?

BMW 5-serien är en av de mest kraftfulla, avancerade och praktiska sedans på marknaden. Men som alla andra BMW-serier är vissa bilar i serien mer tillförlitliga än andra. I det här fallet är 2020 års BMW 5-serie det mest tillförlitliga modellåret i serien. Den här modellen registrerar färre problem än andra modeller.

Vilka är några av de vanligaste problemen med BMW 5-serien?

BMW 5-serien producerar några av de mest kraftfulla, bekväma, praktiska och högpresterande sedans på marknaden. Men de har också flera problem som de möter med tiden och de inkluderar problem med styrkedjan, luftkonditioneringsutmaningar, fel på kylsystemet, problem med soltaksförseglingar och felaktig bränslepump.

Slutsats

BMW 550i må vara en kraftfull, avancerad och utmärkt sedan, men den har också flera utmaningar som intresserade köpare bör känna till. Några av de utmaningar som ägarna till den här bilen bör förvänta sig att möta längs vägen är vattenpumpskador, överhettning av motorn, problem med styrkedjan, ljud från ratten, problem med luftkonditioneringen och fel på bakrutetorkaren.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts