Vanliga problem med BMW ix

BMW ix problem & fel

BMW IX är det senaste tillskottet i det växande utbudet av BMW EV:s. Den här bilen är effektivare med bättre räckvidd än BMW I3. Den är också mer tillförlitlig med bättre prestanda. Men den kommer också med flera problem som intresserade köpare bör notera. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW ix?

De vanligaste problemen med den elektriska SUV:n BMW ix är Connect Drive-problem, felaktig indikatorlampa för fel på krockkuddar, komplikationer vid styrning och långsam laddning. De flesta av dessa problem är lätta att åtgärda och kan undvikas.

Eftersom BMW IX har funnits på marknaden i några år har endast ett fåtal problem registrerats. Men eftersom bilen fortsätter att lägga på flera mil kan fler problem komma att registreras i framtiden. Därför kan listan över BMW IX-problem komma att växa med tiden.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW IX?

Felaktig indikatorlampa för felfunktion av krockkuddar.

Hittills har BMW gjort ett bra jobb med att skapa pålitliga elbilar. BMW IX har dock hittills haft en återkallelse, som orsakades av en indikatorlampa för felfunktion på krockkudden som inte uppmärksammar föraren på ett problem och ökar risken för en skada vid en olycka.

BMW utfärdade en återkallelse eftersom de upptäckte att indikatorlampan och displaymeddelandet för fel på krockkudden kanske inte tänds när det finns ett problem med krockkuddekontrollen, på grund av felaktig programvara.

För att åtgärda problemet måste BMW:s återförsäljare programmera om programvaran för krockkuddekontrollenheten. Detta görs gratis eftersom det är ett tillverkningsfel.

Connect Drive problem

Ett annat vanligt problem som BMW IX-användare har rapporterat är problem med IX connect drive. Detta problem uppstår normalt efter att bilen har servats och programvaran har uppgraderats. Vissa användare rapporterade att informationen om ”State of Charge” och ”Vehicle Finder” slutade att uppdateras i appen. Detta ledde till att de inte kunde kontrollera bilens laddningsstatus hemma.

  Är en BMW-hybrid värd det?

I andra fall rapporterade användarna att ljudet stannade. För att åtgärda problemet måste du ställa in sekretess till att inte dela data och sedan starta om ad inställning av delning av data för att lösa problemet. Att radera appen och installera den på nytt löser ingenting. Dessutom kan det ta flera dagar eller veckor efter att du utfört det här tricket innan bilen återgår till det normala.

Styrkomplikationer

Medan styrkomplikationerna var utbredda i BMW i3 upplever BMW ix fortfarande detta problem i viss utsträckning. Först och främst har BMW skapat en udda styrning som vissa personer kanske inte gillar. Den sexkantiga styrningen är ganska utmanande att använda om du är van vid den traditionella ratten.

Dessutom blir styrningen hård när bilen stannar, vilket gör det svårt att manövrera bilen. Några av de problem som gör att ratten i BMW IX blir hård vid vila är låga nivåer av styrvätska och lågt tryck i framdäcken.

Så innan du kör din BMW EV ska du se till att den har tillräckligt med låg styrvätesubstans och att däcken har tillräckligt tryck.

Långsam laddning

Ett vanligt problem som BMW elbilar brukar ha är långsam laddning. Ja, elektriska BMW-bilar laddar långsammare jämfört med Tesla. Tesla Model X tar till exempel cirka 6 till 9 timmar att ladda fullt ut hemma, medan BMW IX tar cirka 11 timmar. Det är en skillnad på cirka 5 timmar.

  BMW F31 - Allt du behöver veta

BMW har dock förbättrat sig mycket eftersom BMW IX tar mindre tid än BMW i3. BMW i3 tar cirka 20 timmar att ladda fullt ut hemma. Trots att BMW har en långsammare laddningstid än Tesla slår BMW de flesta av sina konkurrenter.

Dessutom kan BMW IX ha långsam laddning på grund av en dålig laddare. Om du misstänker att laddaren har ett problem kan du försöka använda en offentlig laddare för att lösa problemet. Och om du vill ladda snabbare kan du använda en 150 kW snabbladdningspunkt med möjlighet att ladda från 10 % till 80 % på bara 34 minuter.

FAQ

Är BMW IX tillförlitlig?

Ja, BMW IX är tillförlitlig eftersom den registrerar färre problem än de flesta av sina konkurrenter. Dessutom fick BMW IX fem stjärnor av EURO NCAP i krocktester. Detta visar att den inte bara är tillförlitlig utan även säker att köra.

Är det dyrt att underhålla BMW IX?

Nej, det är ganska billigt att underhålla BMW IX jämfört med dess motsvarighet med förbränningsmotor. Om du ändå jämför underhållskostnaden för BMW IX med dess EV-konkurrenter kommer du att upptäcka att den är något dyrare på grund av kostnaden för reservdelar och service. På det hela taget registrerar den färre problem, vilket är ett plus.

Hur länge kommer BMW IX att hålla?

De flesta BMW EV:er håller så länge som deras batterier kan hålla. BMW uppskattar att BMW IX-batteriet kommer att hålla i 100 000 mil. Efter att ha nått 100 000 miles kommer bilen att förlora sin räckvidd men den kommer fortfarande att fungera. Om du vill att din bil ska fortsätta att köra effektivt måste du byta ut batteriet. Med det sagt kan elbilar köras längre än ICE-bilar, så länge batteriet är bra.

  BMW 2-serien Tillförlitlighet

Är det dyrt att byta ut batteriet i BMW IX?

Ja, det är ganska dyrt att byta ut BMW IX-batteriet. För tillfället har BMW ännu inte avslöjat hur mycket det kommer att kosta att byta ut BMW IX BMW, men det kostar ungefär 16 000 dollar att byta ut batteriet i BMW I3. Därför kan den totala kostnaden för att byta ut batteriet i BMW IX bli dyrare.

Vilken bil är mer tillförlitlig – BMW IX eller I3?

Även om BMW IX fortfarande är ny på marknaden har den visat sig vara något mer tillförlitlig än BMW i3. Dessutom är den något mer avancerad än BMW i3. Hittills har IX endast haft en återkallelse, medan BMW I3 har haft flera återkallelser, där den viktigaste är ett problem med ventilationsledningen i bränsletanken.

Slutsats

Generellt sett är BMW IX en av de mest tillförlitliga elbilarna på marknaden. Den registrerar färre problem och är billigare att underhålla än vissa av sina konkurrenter. Eftersom den här bilen fortfarande är ny på marknaden kan dock några ytterligare problem smyga sig på, men den har klarat sig bra hittills.

BMW iX Review – Det här är den, Chief

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts