Vanliga problem med BMW 528i

BMW 5-serien gjorde sitt första framträdande 1972. Den har alltså funnits på marknaden i över 50 år. Det är dock instegsmodellen BMW 528i som förändrar 5-serien för gott. Den här bilen erbjuder en bekväm, lyxig, högpresterande och smidig körning. Men vad är några av de vanligaste problemen med BMW 528i?

Även om BMW 528i har många exceptionella funktioner har den också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Efter att ha funnits på marknaden i över fem decennier har BMW:s tekniker och mekaniker stött på flera problem som BMW 528i vanligtvis ställs inför.

Några av de vanligaste problemen som intresserade köpare av BMW 528i bör förvänta sig är kylmedelsläckage, vätskeläckage, läckage av ventilkåpspackningar, lösryckning i den främre upphängningen och överhettning av motorn. Med rätt reparation och underhåll kan dock de flesta av dessa problem undvikas.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 528i?

Kylvätska läcker

Kylmedelsläckage är mycket vanligt på BMW-modeller som har kört över 80 000 mil. Dessutom sker kylmedelsläckor på BMW 528i vanligtvis i vattenpumpen eller kylaren. En kylmedelsläcka i kylaren orsakas normalt av korrosionsskador på kylarrören.

Vätskeläckage i servostyrningsslangen.

När din BMW 528i tar på sig flera mil kommer vätskor att börja läcka i servostyrningsslangen. Den främsta orsaken till detta beror på lossade O-ringar eller slitna tätningar. Om O-ringarna och tätningarna blir slitna måste du byta ut dem i tid för att undvika vätskeutläckage.

Löst läge i den främre fjädringen

BMW 528i drabbas också av lösa framhjulsupphängningar. Detta är efter att bilen lagt på flera mil och den inte får rätt smörjning. Andra orsaker till en lös framhjulsupphängning kan vara en lös ratt eller slitna upphängningsdelar, till exempel dragstångsändan.

  2022 Mercedes GLA vs BMW X2

Ventilkåpa packning läcker

Detta är också ett vanligt problem på BMW 528i-modeller som har kört flera mil. Efter att ha kört bilen ett tag kan ventilkåpapackningen börja spricka, ruttna eller till och med bromsas. I vissa fall kan bultarna lossna och de läcker. Lösningen är att byta ut ventilkåpspackningen.

Överhettning av motorn

Ett annat vanligt problem som BMW 528i-köpare bör känna till är överhettning av motorn. Detta inträffar vanligtvis på grund av en kylmedelsläcka, en trasig termostat i kylaren eller en trasig kylarfläkt. Hitta den skadade delen och byt ut den.

Bränslepumpproblem

När din BMW 528i spottar vid hög hastighet är det ett tecken på ett bränslepumpsfel. Detta problem orsakas vanligtvis av en trasig vattenpump som gör att vatten läcker in i bränslepumpen. Andra möjliga orsaker är läckor i kylsystemet, lite eller ingen kylvätska, låg oljehalt eller termostatfel.

Felaktiga hydrauliska ventilhissar

Det här problemet är vanligare i BMW 528i-modeller tillverkade mellan 2004 och 2015. Dessa bilar tenderar också att ha N52-motorn. En felaktigt fungerande hydraulisk ventillyftare ger upphov till ett frustrerande tickande ljud. Den främsta orsaken till en felaktig hydraulisk ventillyftare är brist på smörjning. Om du har ett sådant problem måste du byta ut cylinderhuvudet eller smörja delen.

Grov tomgångskörning och långsam start

Liksom de flesta BMW:er slits även BMW 528i tändstift snabbare. Och om tändstiften är slitna eller dåliga kommer bilen att börja gå på tomgång grovt eller få en långsam start. Lösningen är att byta ut de dåliga tändstiften mot nya. Icke desto mindre bör du också kontrollera bränsleinsprutorna.

  Bästa lilla BMW halvkombi

Vattenpumpfel

Huvudorsaken till fel på vattenpumpen i BMW 528i är korrosion av tätningen mellan pumpen och motorblocket. Detta gör att kylvätskan läcker ut ur utrymmet runt tätningen, vilket också påverkar vattenpumpen.

FAQ

Hur snabb är BMW 528i?

Om du letar efter en snabb, högpresterande, lyxig och kraftfull bil med en smidig körning är BMW 528i ett bra val. Den här bilen är utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor som levererar upp till 240 hk och 260 lb-ft vridmoment. Den har en topphastighet på 147 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 6,2 sekunder.

Är BMW 528i pålitlig?

Det beror på. Om du jämför BMW 528i med vanliga bilar kommer du att upptäcka att den här bilen är mycket opålitlig. Om du däremot jämför den med liknande lyxbilar kommer du att upptäcka att den här bilen är mycket tillförlitlig. De flesta tillförlitlighetsbedömningsinstitut ger BMW 528i 3 av 5, vilket innebär att den har en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet.

Detta är en hög kärna med tanke på att de flesta BMW-modeller får en tillförlitlighet som ligger under genomsnittet.

Vad anses vara hög körsträcka för BMW 528i?

BMW 528i är en av de mest tillförlitliga BMW-serierna på marknaden. Tack vare sina exceptionella motorer som N52, som är några av de bästa BMW-motorerna genom tiderna. Men om din BMW når över 200 000 mil anses den ha hög körsträcka.

  BMW VS Corvette tillförlitlighet - vilken är bäst?

Om BMW 528i underhålls på rätt sätt kan den dock nå över 500 000 mil. Men om den inte underhålls på ett bra sätt kanske den inte ens klockar över 150 000 miles. Det krävs alltså rätt skötsel och underhåll för att en bil ska kunna köra många mil och hålla längre.

Är BMW 528i bränsleeffektiv?

Ja, BMW 528i är en av de mest bränslesnåla lyxsedanerna på marknaden. Den här bilen har ett EPA-värde på 23 mpg i staden, 34 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 27 mpg. Därför är den mycket bränsleeffektiv och hjälper användaren att spara lite pengar på bränsle.

Är BMW 5-serien mer tillförlitlig än BMW 3-serien?

Nej, BMW 5-serien är inte mer tillförlitlig än BMW 3-serien. BMW 3-serien är den mest tillförlitliga BMW-serien. Dessutom innehåller den också de mest pålitliga BMW-modellerna genom tiderna, som inkluderar BMW 318i, 325i och 328i. Trots detta är BMW 5-serien den tredje mest tillförlitliga BMW-serien efter BMW 3-serien och 1-serien.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är BMW 528i en högpresterande bil, bekväm, lyxig, kraftfull och bränslesnål. Ändå har bilen också flera problem som användarna bör förvänta sig att stöta på. Några av dessa problem är bland annat överhettning av motorn, läckage av kylvätska, läckage av ventilkåpspackningar och mycket mer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts