Är BMW X4 en bra bil?

Är BMW X4 en bra bil?

BMW X4 är en av de mest exceptionella sport-aktivitetskupéerna på marknaden. Även om BMW X6 är mycket mer avancerad och snyggare än X4 är skillnaden inte enorm. Men är BMW X4 en bra bil?

Ja, BMW X4 är en av de finaste kompakta lyxiga SUV:erna på marknaden. Till skillnad från BMW X6 och Mercedes-Benz GLE-Coupe är den här enheten mer prisvärd, men likaväl snygg, kraftfull och avancerad. Den hanterar också bra och har en responsiv ratt.

BMW X4 är dock ganska dyr, mindre effektiv och mindre pålitlig än de flesta av sina konkurrenter. Dessutom kommer den med några problem som användarna måste känna till innan de sprutar sina pengar på denna härliga sport-aktivitetscoupé. Oavsett detta bör användarna med rätt skötsel och underhåll ha mindre att oroa sig för.

BMW X4:s historia

BMW X4 är en kompakt lyxig crossover-SUV som tillverkas av BMW. Den har varit i produktion från 2014 till idag. Dessutom marknadsför BMW den här bilen som en sports activity coupé, vilket är den andra modellen från BMW som marknadsförs som sådan, förstås efter den första sports activity coupén, BMW X6.

BMW X4 kommer med en taklinje av en konventionell tvådörrars coupé, vilket ger den ett sportigt och elegant utseende. Medan X6 allmänt anses vara en coupéversion av X5, anses X4 vara en coupéversion av X3. Dessutom har den fem dörrar och ett AWD-system.

Funktioner hos BMW X4

Utseende

När det gäller utseendet är BMW X4 en av de snyggaste och mest eleganta sportaktivitetscoupéerna på marknaden. Dess sluttande taklinje gör att den ser sportig ut och den har också en klassisk interiör och kabin. Trots att den är mindre än BMW X3 ser X4 mer tilltalande och lyxig ut.

  BMW X1 Tillförlitlighet

Prestanda

BMW X4 finns i två trimalternativ; BMW X4 M40i och X4 XDrive30i. Den sistnämnda är basmodellen och den levereras med en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor med fyra cylindrar som levererar upp till 248 hk och 258 lb-ft vridmoment.

BMW X4 M40i däremot, som är prestandautrustningen, kommer med en kraftfull 3,0-liters sexcylindrig turbomotor som ger maximalt 382 hk och 365 lb-ft vridmoment. Den här motorn ger också en topphastighet på 155 mph och den kan accelerera från 0 till 60 på 4,2 sekunder.

Komfort och lastutrymme

BMW X4 har en kvalitetsinteriör som stoltserar med avancerade funktioner och teknik. Den har plats för upp till fem personer, men den är inte lika rymlig som X4 på grund av den lutande taklinjen. Den lutande taklinjen äter upp en del huvudutrymme, vilket gör längre personer något obekväma. Dessutom är det bakre benutrymmet inte på samma nivå som i BMW X3.

När det gäller lastvolym är BMW X4 fortfarande bristfällig. Även om lastutrymmet är bra erbjuder X3 fortfarande mer utrymme. Lastutrymmet erbjuder totalt 19 kubikfot utrymme, men detta hoppar till 51 kubikfot utrymme med baksätena fällda.

Bränsleeffektivitet

De flesta lyxiga BMW:er kommer med bra bränsleeffektivitet. Men när det gäller BMW X4 är den mindre effektiv än de flesta av sina rivaler. Detta beror på att den kommer med ett EPA-betyg på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat. Detta är något lägre än de flesta av dess rivaler Audi och Mercedes.

  BMW 320d - Allt du behöver veta

Pris

En av de saker som avskräcker de flesta från att skaffa BMW X4 M40i är dess utgångspris. Med ett utgångspris på cirka 52 800 dollar är BMW X4 inte en vanlig eller instegs-kompakt SUV. Vissa av dess konkurrenter, som Volvo XC60 och Genesis GV70, är betydligt billigare.

FAQ

Är BMW X4 värd att investera i?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en lyxig, högpresterande, bekväm och avancerad sports activity coupé är detta en trevlig bil att investera i. Men om du vill ha en pålitlig, bränslesnål och rymlig sport-aktivitetscoupé ska du ändå leta någon annanstans. Den är också ganska dyr jämfört med sina konkurrenter.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X4?

Om du har fått en önskan att investera i BMW X4 är det viktigt att känna till några av de vanligaste problemen som du kommer att möta på vägen. Några av de vanligaste problemen som BMW X4-användare har rapporterat tidigare är bland annat fel fungerande krockkuddar, turbo wastegate, igensättning av DPF, förlorad kontroll över hjulen, motor som inte startar och felaktig igenkänning av bälteslåset.

Hur snabb är BMW X4?

BMW X4 M40i är utrustad med en 3,0-liters inline-6-motor som levererar maximalt 382 hk och 369 lb-ft vridmoment. Denna kraftfulla turboladdade motor ger också en maxhastighet på 155 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på 4,2 sekunder.

Håller BMW X4 sitt återförsäljningsvärde?

Nej, BMW X4 håller inte sitt återförsäljningsvärde bra. Detta är normen för de flesta lyxbilar. Efter fem års ägande beräknas BMW X5 ha en värdeminskning på 52 %, vilket kan göra att den säljs för cirka 29 200 dollar av sitt prisbasbelopp. Observera att en ny BMW X4 går för cirka 52 800 dollar, minus tilläggsutrustning.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - vilken är bäst?

Vad är den höga körsträckan för BMW X4?

Den högsta körsträckan för BMW X4 är 100 000 mil. Detta beror på att BMW X4 är en lyxbil av hög kvalitet med många dyra delar och avancerad teknik. Så ju fler mil som bilen körs, desto större är sannolikheten att saker och ting går fel. Om du vill köpa en begagnad BMW X4 bör du därför överväga en bil med 100 000 mil eller mindre för att undvika att råka ut för en massa problem.

Sluttankar

BMW X4 är en elegant, rymlig, avancerad och högpresterande sports activity coupé. Dessutom är den snabb och utrustad med sofistikerad teknik. Trots detta har den här bilen några problem men de flesta av dem kan undvikas genom att ta väl hand om bilen. Så användarna bör följa BMW:s schemalagda serviceunderhåll för lång livslängd.

Dessutom är bilen något dyr, mindre tillförlitlig och dyr att underhålla. På det hela taget är det en trevlig åktur för en person som är villig att spendera för att njuta av en lyxig och högpresterande sports activity coupé från ett av de främsta lyxbilsmärkena.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts