Är BMW pålitlig efter 100.000?

BMW är allmänt erkänt som ett lyxigt bilmärke som också ger fantastiska körprestanda. Men är BMW:s tillförlitliga efter att ha körts i mer än 100 000 mil? Det beror på. Vissa modeller som BMW E46 och E90 har varit kända för att köras i mer än 300 000 miles. Men det beror på många faktorer.

Vilka BMW:er är tillförlitliga efter 100k?

Många människor har rapporterat att de kört en BMW E90 i mer än 100 000 mil. Sådana bilar går fortfarande bra utan några större problem.
BMW-bilar som tillverkats efter 2006 är dock sällan lika tillförlitliga som modeller som tillverkats före 2000 eftersom nyare fordon använder nedbrytbar plast i sina motorer, på grund av EU:s regler för hållbar utveckling.

Tillförlitliga BMW-modeller efter 2000
● BMW 2006 – 2010 3-serien (E90)
● BMW 2004 – 2010 5-serien E60 och E61
● BMW 2002 – 2008 7-serien
● BMW 318i, efter 2000, eller E46 före 2000.
● BMW 325i
Oavsett hur väl du underhåller ditt fordon är vissa modeller gjorda för att hålla längre än andra.

Hur håller du din BMW igång i mer än 100.000 km?

Vissa BMW-modeller har varit kända för att gå i mer än 300 000 mil. Men detta beror på många faktorer. Om du till exempel inte byter olja regelbundet eller underhåller motorn ordentligt är det troligt att din bil kommer att behöva större reparationer efter 100k.
BMW-fordon är utformade för att vara lätta att underhålla och reparera. För bästa prestanda är det dock viktigt att du följer dessa underhållsriktlinjer:

Byt olja och filter

Byt regelbundet olja och filter i din BMW en gång per år eller var 8 000:e mil (ungefär två års körning beroende på hur ofta du kör). Byt luftfilter regelbundet och ta kontakt med en mekaniker för en snabb inspektion en gång om året, särskilt om du planerar att köra bilen ett tag.

  Vad är bättre, BMW sDrive eller xDrive?

Kör försiktigt

Aggressiv körning kan orsaka skador på din BMW:s motor. Ta det lugnt med gaspedalen och undvik kraftig acceleration samt abrupta inbromsningar när det är möjligt. Aggressiv körning kan inte bara skada din bils motor, bromsar och fjädring, utan kan också äventyra din och omgivningens säkerhet.

Inspektera ditt fordon

Kontrollera regelbundet att vätskor, remmar, slangar och andra komponenter inte slits och byt ut dem vid behov. Till exempel: Byt ut bromsbelägg som har slitits ner mer än 30 % från sitt ursprungliga skick.

Försäkring och garanti

Det är bäst att investera i en bra BMW-garanti när du köper fordonet. Detta kommer att täcka eventuella reparationer som din BMW kan behöva, vilket kan bli ganska dyrt om det inte täcks av en utökad garantiplan. En bra försäkring och en garanti kan ge dig så långt som 80 000 mil, vilket räknas som något.

Varför går nya BMW:er sönder efter 100k?

Att nya tyska bilar går sönder efter garantitiden är ingen myt. Äldre BMW-modeller är kända för att vara pålitliga och hålla länge. Många har dock haft problem med nyare BMW:er efter 100k, eller till och med 75k miles, direkt efter att garantin har upphört.
Det är ett faktum att alla bilar kommer att gå sönder efter att de nått slutet av sin livslängd. BMW:s är inget undantag från denna regel, och de är byggda med komplex teknik som så småningom kräver att något underhåll eller reparationsarbete utförs.
Nyare BMW-motorer är inte bara fulla av nedbrytbart plastmaterial som lätt smälter, utan är också fulla av ny teknik som lätt kan fungera dåligt.

  Vilken är den mest pålitliga BMW-modellen?

Programmerad föråldring spelar en stor roll för varför nya BMW inte går över 100 000 år.

Programmerad föråldring är idén om att en bils konstruktion gör den föråldrad före sin tid. Detta kan hända när tillverkarna utformar nya modeller och vill göra sig av med sina gamla modeller, eller när de använder billigare delar för att minska produktionskostnaderna och spara pengar åt sig själva.
Ett bra exempel på programmerad föråldring är att Apple släpper en mjukvaruuppdatering på sina iPhones för att sakta ner äldre telefoner så att användarna köper nya. Även om detta inte sker med bilar på samma sätt, begränsar de flesta tyska tillverkare avsiktligt livslängden på sina fordon, till skillnad från japanska och koreanska tillverkare.
I grund och botten används programmerad föråldring för att få mer försäljning med tiden. Om tillverkarna kan få sina äldre modeller att verka föråldrade kan de sälja fler bilar på lång sikt.
Att tillverka en bil som kan köras i mer än 100 000 mil är kanske inte den bästa strategin för ett företag som försöker hålla jämna steg med försäljningen. Ändå kan man ändå konstatera att det finns många människor som har kört BMW:s över 200 000 eller 300 000 mil.

FAQ

Är begagnade BMW-bilar med hög körsträcka värda att köpa?

Om du ska köpa en BMW med hög körsträcka beror i hög grad på hur väl den har underhållits, dess servicejournaler och hur den har körts. Dessutom spelar typen av BMW du köper verkligen roll. Olika modeller har olika livslängd.
För nyare BMW:er gäller som tumregel att försöka köpa en bil med mindre än 60 000 mil i registret. För äldre BMW:er, tillverkade före år 2006, sök efter bilar med färre än 100 000 mil.

  Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

Hur många mil kan en BMW hålla i bästa fall?

Det finns uppgifter om BMW:er som körs över 300 000 mil. Naturligtvis är sådana fall outliers och är inte lätta att nå. De flesta BMW:er håller vanligtvis mellan 100 000 och 200 000 mil med bra service och underhåll. Å andra sidan undviker de flesta bilhandlare att sälja BMW med över 80 000 mil eftersom de vanligtvis kräver mycket service och större reparationer.

När börjar BMW-bilar få problem och större problem?

De flesta nyare BMW-modeller börjar få allvarliga problem ungefär ett år efter det att garantin löper ut eller vanligtvis vid 80 000 till 100 000 mil. Allt detta beror i hög grad på hur väl du har underhållit fordonet. Men oavsett din skötsel har dessa fordon en begränsad livslängd och ju äldre en BMW blir, desto dyrare blir det att underhålla och hålla den fungerande i längden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts