Är BMW X6 M en bra bil?

Är BMW X6 M en bra bil?

BMW X6 M är en mellanstor lyxig crossover-SUV med kupéliknande hållning. Den har en sluttande taklinje som ger den ett lyxigt och sportigt utseende. Den presterar också utmärkt och är bekväm. Men är BMW X6 M en bra bil?

På det hela taget är BMW X6 M en underbar bil. Det beror på att den är bekväm, lyxig, kraftfull, elegant, praktisk, snabb, avancerad och säker. Å andra sidan är den här bilen väldigt dyr eftersom den kostar över 100 000 dollar att skaffa. Dessutom är underhållskostnaden mycket hög och den förbrukar mycket bränsle och olja.

BMW X6 M:s historia

BMW X6 M har varit i produktion från 2009 till idag. Den är utrustad med BMW S63 4,4-liters V8-motor med dubbelturbo, som är en av de mest kraftfulla motorerna i sin klass. Både BMW X6 M och X5M kommer från BMW M GmBH.

Trots detta är BMW X6 M kraftfullare och dyrare än BMW X5M. Om du vill ha en mer avancerad och kraftfull variant erbjuder BMW M-konkurrensen, som kommer med extra funktioner, till exempel M Dynamic-läge, 20-tumslegering, 6-växlad M Sports-automatisk växellåda med pull-style-paddlar i aluminium o ratten, och mycket mer.

Funktioner hos BMW X6 M

Utseende

BMW X6 M är vackert utformad med ett aggressivt och modernt utseende. Några av de enastående exteriöra egenskaperna är 21-tums M-fälgar i dubbel ekform i två färger, M-backspoiler, Shadowline-utvändig klädsel, adaptiva LED-strålkastare, lutande taklinje och fyrdubbla avgasutgångar.

Samtidigt som exteriören är spektakulär är interiören också lyxig och modern. Den har funktioner som den läderklädda instrumentpanelen, 18-vägs eljusterbara framstolar, 12,3-tums helt digitala mätarkluster, en stor head-up-display och mycket mer.

  BMW 116D - Allt du behöver veta

Prestanda

När det gäller prestanda är BMW X6 M en av de bäst presterande mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden. Tack vare den BMW S63 4,4-liters V8-motor med 4,4 liter som den här bilen är utrustad med. Den producerar maximalt 600 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den levereras också med ett fyrhjulsdriftssystem som hjälper den att prestera exceptionellt bra i alla typer av terräng.

Komfort och lastutrymme

BMW X6 M må se spektakulär ut på utsidan, men den är också välbyggd med massor av lyxiga funktioner inuti bilen. Den har plats för upp till fem personer, men baksätet är ganska trångt på grund av den lutande taklinjen. Dessutom har den totalt 27 kubikfot lastutrymme, vilket är tillräckligt bra.

BMW X6 M har en hjulbas på 117 tum, en längd på 195 tum, en bredd på 79,5 tum och en höjd på 66,66 tum. Trots att BMW X6 M är mindre än BMW X5M är den mer avancerad och mycket dyrare.

Säkerhet

Förutom de förstklassiga exteriöra och interiöra egenskaper som BMW X6 M har, är den också utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner. Några av de säkerhetsfunktioner som ingår som standard är körfältsvarning, körfältsassistent, framåtriktad kollisionsvarning, automatisk nödbromsning, head-up display och mycket mer.

Bränsleeffektivitet

En av de saker som avskräcker vissa köpare från att investera i X6 M är den dåliga bränsleeffektiviteten. BMW X6 M har ett EPA-värde på 13 mpg i staden, 18 mpg på motorvägen och ett kombinerat 15 mpg. Detta är i nivå med några av dess konkurrenter, som Audi RS Q8, som har ett EPA-betyg på 13 mpg i staden, 19 mpg på motorvägen och en kombinerad 15 mpg.

  Vanliga problem med BMW X5

Medan BMW X6 M och Audi RS Q8 har ett liknande EPA-betyg är Mercedes-AMG GLE 63 Coupe något effektivare med ett betyg på 15 mpg i staden, 19 mpg på motorvägen och ett kombinerat 17 mpg.

Pris

Som väntat är BMW X6 M en av de dyraste bilarna i sin klass. Med ett grundpris på cirka 110 600 dollar är X6 M dyrare än Porsche Cayenne, Volvo XC90 och Genesis V80. Oavsett detta är BMW X6 M värd varje dollar eftersom den erbjuder mycket mer än de flesta av sina konkurrenter.

FAQ

Är BMW X6 M värd att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en högpresterande, snygg, modern, avancerad och snabb mellanstor lyx-SUV är X6 M den bästa bilen. Men om du är mån om bränsleförbrukning, underhållskostnader och tillförlitlighet är BMW X6 M inget för dig.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X6 M?

Att veta vilka problem en bil har innan man investerar i den är mycket viktigt. BMW X6 M är en trevlig mellanstor SUV, men den kommer också med en massa problem. Några av de vanligaste problemen med den här bilen är elektriska problem, felaktiga VANOS-solenoider, överhettning av motorn, överdriven oljeförbrukning, felaktig EGR-modul, problem med stånglager och slitna tändstift.

Hur snabb är BMW X6 M?

BMW X6 M är utrustad med en kraftfull S63 V8-motor som levererar maximalt 600 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. BMW X6 M Competition-varianten är snabb med en topphastighet på 177 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 3,6 sekunder. Det är en av de snabbaste mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

Hur länge håller BMW X6 M?

Med rätt skötsel och underhåll håller BMW X6 M över 150 000 mil. Vissa användare har rapporterat att de har kört över 200 000 mil, vilket är exceptionellt. Att underhålla denna bil när den åldras är dock ganska svårt eftersom den blir mer besvärlig och dyrare att underhålla.

Håller BMW X6 M sitt värde?

Liksom de flesta BMW-modeller håller BMW X6 M inte sitt värde bra. Detta beror på att den förlorar mer än 50 % av sitt ursprungliga värde på 5 år. Den här modellen förlorar mer än hälften av sitt värde på 5 år på grund av den höga kostnaden för reparation och underhåll. Efter 5 år kommer denna bil att vara utanför garantin och kostnaden för att underhålla den ökar exponentiellt.

Slutliga tankar

BMW X6 M är en äkta sport utility vehicle med coupéliknande stil. Dessutom är denna mellanstora lyxiga SUV vackert utformad med ett lyxigt och sportigt utseende. Den är också kraftfull och presterar utmärkt.

Men som de flesta BMW-modeller har den här bilen också flera problem som användarna bör känna till innan de investerar. Den är också ganska kostsam och dyr att underhålla. Sammantaget är det en av de bästa mellanstora SUV:erna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts