Är BMW M4 en bra bil?

Är BMW M4 en bra bil?

BMW M4 är en högpresterande sportcoupé med många enastående egenskaper. Den har en kraftfull motor, smidig design, avancerade funktioner och en bekväm interiör. Men är BMW M4 en bra bil?

Liksom de flesta sportbilar lockar BMW M4 till sig en hög startkostnad. Den är också dyr att underhålla, vilket kan vara oattraktivt för vissa människor. Dessutom kommer den med flera problem som ägarna bör vara beredda att hantera. Icke desto mindre är bilen snygg med en smidig körning och enkel hantering. Den är också lyxig och avancerad.

BMW M4:s historia

BMW M4 är den högpresterande varianten av BMW 4-serien. Den här modellen har varit i produktion från 2014 till idag. Innan BMW separerade BMW 3-seriens coupé och cabriolet till 4-serien var M4 en del av 3-serien.

När BMW omvandlade 3-seriens coupé och cabrioleter till 4-serien gjordes flera uppgraderingar, bland annat av motor, fjädring, bromsar, avgassystem och viktminskningar. Dessutom körs M4 med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

Dessutom drivs den av en 3,0-liters S55 twin-turbo inline-6-motor med dubbelturbo med valmöjlighet till en 6-växlad manuell ZF-växellåda eller en 7-växlad dubbelkopplingsväxellåda.

Funktioner hos BMW M4

Utseende

BMW M4 är väldesignad men kvalificerar sig inte för det bästa utseendet i sin klass. Konkurrenter som Audi RS5 ser bättre ut än M4. Icke desto mindre har bilen många tilltalande yttre och inre egenskaper som gör att åskådarna blir förbryllade och vill ha mer.

Några av de anmärkningsvärda BMW M4-funktionerna är de 18-tums eller 19-tums M-Double spoke orbit grey-fälgarna. Den har också en Shadowline-utvändig klädsel, en unik och härlig njurgrill och aerodynamiskt optimerade sidospeglar. Invändigt har den läderklädsel och massor av kolfiberdetaljer, för att nämna några exempel.

  2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Prestanda

BMW M4 kommer med fyra trimalternativ; coupe, competition coupe, competition cabriolet och CSL. CSL är den mest kraftfulla och dyraste trimvarianten. CSL-trimningen producerar maximalt 543 hk och 479 lb-ft vridmoment. Den ger också en maxhastighet på 191 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,6 sekunder.

Utöver detta är BMW M4 lätt att hantera och ger en kraftfull men smidig körning.

Komfort och lastutrymme

BMW M4 må vara en sportcoupé, men den erbjuder också komfort för passagerarna. Tack vare det rymliga baksätet. Ändå är framsätet inte lika rymligt men ändå bra. En av de enastående funktionerna i M4:s interiör är de tillvalbara supercoola framstolarna i kolfiber.

Lastutrymmet eller bagageutrymmet är bra men inte idealiskt för personer som har för avsikt att ta med sig mycket bagage eller resväskor ombord. Den har totalt 14,4 kubikmeter utrymme.

Säkerhet

BMW är stolt över att skapa några av de säkraste bilarna på marknaden. BMW M4 är inget undantag eftersom den är fullmatad med några av de mest avancerade säkerhetsfunktionerna i sin klass. Några av de säkerhetsfunktioner som ingår i den här bilen är standardlane-departure warning, blind-spot monitoring, adaptiv farthållare, lane-keeping assist och rear cross-traffic alert.

Bränsleeffektivitet

Som väntat är BMW M4 också en bränsleslukare eftersom de flesta BMW och lyxbilar i allmänhet förbrukar mycket bränsle på grund av de sofistikerade och avancerade funktioner de har. M4 har ett EPA-värde på 16 mpg i staden, 23 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 18 mpg. Detta är ganska mindre effektivt än de flesta av dess rivaler.

  BMW 650i - Allt jag behöver veta

Pris

BMW M4 sportcoupé är ingen billig bil. 2023 års BMW M4 har ett baspris på cirka 74 000 dollar. När du jämför detta med dess närmaste konkurrent, Audi RS5, kommer du att upptäcka att Audi är ganska dyr men att andra rivaler som Cadillac CT4-V Blackwing är ganska billigare. På det hela taget är det ett trevligt pris att börja med.

FAQ

Är det värt att köpa BMW M4?

BMW M4 är värd att investera i om du vill ha en elegant, lyxig, högpresterande och bekväm sportcoupé. Å andra sidan bör du hålla dig borta från den här bilen om du vill ha en pålitlig, effektiv och underhållsfattig sportbil. Den har också en hög startkostnad, som ligger långt över de flesta av sina konkurrenter.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M4?

Innan du investerar i BMW M4-modellen bör du ta reda på några av de vanligaste problemen som du kommer att stöta på under ägandet. Vanliga problem med BMW M4 är läckage av ventilkåpor och packningar för ventilkåpor, läckage av oljepannans packning, problem med vevnavet, problem med bromsarna, fel på termostaten och mycket mer.

Hur snabb är BMW M4?

BMW M4 är en av de snabbaste sportbilarna på marknaden. Tack vare den kraftfulla 3,0-liters inline-6-motorn som levererar upp till 543 hk och 479 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 191 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,6 sekunder.

Håller BMW M4 sitt värde?

De flesta BMW-modeller har en hög avskrivningsgrad, vilket gör dem billiga på återförsäljningsmarknaden. BMW M4 håller dock sitt värde bättre än de flesta BMW:er eftersom dess 5-årsavskrivning ligger på 46 %. Så om du köper en ny BMW M4 idag för cirka 87 000 dollar kommer den att skrivas ned till cirka 51 000 dollar.

  Kan en BMW servas var som helst?

Trots att denna avskrivningsgrad är bättre än de flesta BMW:er, så värderas BMW M4 fortfarande mycket lägre än marknadsgenomsnittet.

Hur länge håller BMW M4?

Om du tar väl hand om din BMW M4 genom att följa BMW:s rekommenderade schemalagda underhållsservice kommer din BMW att nå över 200 000 mil eller till och med mer. Utrustad med S55-motorn är BMW M4 en av de mest tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. Du kan till och med klockan över 250 000 miles med rätt underhåll och goda körvanor.

Slutsats

BMW M4 är en bra bil för dem som önskar en snygg, lyxig, sofistikerad, bekväm, kraftfull och snabb sportcoupé. Men om du letar efter en pålitlig, bränslesnål, underhållsfattig och prisvärd sportbil är detta inte en bil för dig.

Liksom de flesta sportkupéer är den här bilen ganska dyr att skaffa och kostsam att underhålla. Dessutom har den några problem som intresserade köpare bör bekanta sig med. Bortsett från det är det en trevlig bil att köra med utmärkt hantering och bekväma baksäten.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts