Är BMW X8 en bra bil?

Är BMW X8 en bra bil?

Efter lanseringen av BMW X7 2018 planerar BMW också att introducera en mer kraftfull, avancerad och lyxig SUV senare i år. BMW X8 kommer att vara den dyraste BMW SUV:n på marknaden. Trots detta kommer den att baseras på BMW:s X7-plattform. Men är BMW X8 en bra bil?

BMW X8 är en utmärkt bil. Den kommer att komma med högklassiga material, avancerad teknik, en högpresterande motor och förstklassiga säkerhetsfunktioner. Det kommer dock inte att vara en bra bil för personer som letar efter en prisvärd och underhållsfattig lyx-SUV.

Funktioner hos BMW X8

Utseende

BMW X8 kommer att ha en coupéliknande design, vilket kommer att sticka ut från konkurrenterna. Den kommer också att ha en massiv BMW-njurgrill, smalare stilade strålkastare och bakljus. Dessutom kommer den att vara kortare än BMW X7, men den kommer att ha en mer avancerad och lyxig interiör.

Prestanda

BMW är känt för att skapa några av de bästa motorerna. Därför kommer BMW X8 att komma med antingen en sex- eller åttacylindrig motor. Trots detta finns det också en chans att BMW kommer att ha en 4,4-liters V8-motor med dubbelturbo. För personer som vill spara bränsle eller minska koldioxidutsläppen ryktas det att de även kan inkludera en plug-in hybridversion.

Dessutom kommer dessa motorer att producera 380 hk till 800 hk. Den kommer också att vara utrustad med 8-stegs automatisk växellåda och ha ett AWD-system som standard.

Komfort och lastutrymme

Till skillnad från BMW X7 kommer BMW X8 att ha ett begränsat lastutrymme. Detta beror på dess crossover-liknande design med en snedställd taklinje som kommer att äta sig in i bak- och bagageutrymmet. Så om du önskar en bil med ett stort bagageutrymme som X7:an kommer den här inte att klara sig.

  Har BMW många problem?

Dessutom kommer X8, trots att den delar sin plattform med BMW X7, inte att ha någon tredje sätesrad. I stället kommer den att komma med en andra rad med två säten. De flesta är vana vid andra rader med tre säten, men den här modellen kommer bara att ha två säten för att erbjuda överflöd och komfort.

Dessutom kommer de två bakre sätena att vara lutande med mer avancerade tekniska funktioner och lyxigare klädsel.

Bränsleeffektivitet

Som väntat kommer BMW X8 att ha dålig bränsleeffektivitet. Detta beror på att den kommer med en mycket kraftfull motor och mycket elektronik ombord som kommer att förbruka mycket bränsle. BMW påpekade dock att de kan komma att skapa en hybridversion, som kan vara effektivare än det renodlade gasalternativet.

BMW X8 kommer att vara mindre bränslesnål än BMW X7 SUV, som också är en bränsleslukare. Så innan du investerar i BMW X8 är det viktigt att veta att du kommer att spendera mycket pengar på bränsle.

Pris

BMW X8 är inte en vanlig lyxig SUV. När den är färdigställd och läggs ut till försäljning förväntas den kosta mellan 160 000 och 180 000 dollar. Detta är före tillval och andra tilläggsutrustningar. Så intresserade köpare bör vara beredda att spendera pengar om de vill förvärva den lyxigaste BMW SUV:n på marknaden.

Med ett sådant utgångspris i åtanke kommer BMW X8 att ligga i samma prisklass som Bentley Bentayga och Rolls-Royce Cullinan. Den kommer också att vara dyrare än BMW XM och BMW X7.

  Är Volvo billigare att underhålla än BMW?

FAQ

Är BMW X8 en bra bil?

Ja, BMW X8 är en bra bil för personer som vill ha lyx, prestanda och avancerad teknik. Men om du letar efter en lyxig men prisvärd BMW SUV kan du behöva titta bort. Den kommer också att bli dyr att reparera eftersom den har premiumfunktioner.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X8?

BMW X8 kommer att släppas senare i år. Oavsett detta är det viktigt att känna till några av de problem som den kan komma med om du tänker investera i den lyxigaste BMW SUV:n. Några av de vanligaste problemen är elektriska problem, motorproblem, fjädringsproblem, problem med växellådan, problem med automatisk växellåda och avgasskrammel.

Vilken bil är bäst – BMW X8 eller Mercedes-Maybach GLS?

Mercedes-Maybach GLS och BMW X8 är båda lyxiga SUV:er och de dyraste i sina respektive märken. Men eftersom BMW X8 ännu inte har släppts är det ganska utmanande att jämföra de två. Det uppskattas dock att BMW X8 kommer att ha en kraftfullare och mer högpresterande motor än GLS.

Å andra sidan är Mercedes-Maybach GLS mer lyxig och avancerad än BMW X8, som ännu inte har släppts. När det gäller priset ligger de i samma prisklass, även om det uppskattas att BMW X8 kommer att vara något dyrare än Maybach GLS.

Hur länge håller BMW:er?

Om du tar väl hand om din BMW kan den hålla i mer än 250 000 mil. Vissa BMW-användare har rapporterat att de har gått över 300 000 mil. Men om du inte tar väl hand om din BMW kan du börja uppleva allvarliga problem redan vid 100 000 mil.

  Vanliga problem med BMW 330e

Så om du vill att din BMW ska hålla länge, se till att följa BMW:s rekommenderade underhållsschema. På så sätt ser du till att du tar hand om små problem som kan leda till större eller allvarliga reparationer.

Är BMW mer pålitlig än Mercedes?

Naturligtvis inte. Mercedes är mer tillförlitlig än BMW. Under de senaste åren har dock BMW förbättrat sig mycket. Även om BMW nu är mer tillförlitlig än Audi är Mercedes-Benz fortfarande mer tillförlitlig än BMW. Den goda nyheten är att båda dessa bilar har en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet, vilket är utmärkt.

Sammanfattning

Efter lanseringen senare i år kommer BMW X8 att vara den lyxigaste BMW SUV:n på marknaden. Dessutom kommer den att vara i samma klass som Bentley Bentayga och Rolls-Royce Cullinan. Dessutom kommer den att ge Mercedes-Maybach GLS en rejäl känga, som den i första hand siktar på att konkurrera med.

BMW X8 kommer att vara lyxig, bekväm, avancerad och säker, och den kommer att prestera enastående. Men den kommer också att vara dyr att underhålla och ha en hög startkostnad. På det hela taget kommer den att vara en av de bästa lyxiga SUV:erna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts