Är Volvo billigare att underhålla än BMW?

Lyxbilar erbjuder köparna komfort, förstklassiga funktioner och säkra resor. Dessutom ser bilarna eleganta och överjordiska ut. Att underhålla en lyxbil är dock kostsamt och inte för alla. Men vilken lyxbil är billigare att underhålla mellan Volvo och BMW?

Även om både Volvo och BMW stoltserar med mycket avancerade tekniska funktioner, en bekväm interiör och utmärkt körkvalitet är Volvo billigare att underhålla än BMW. Dessutom är Volvo också mer pålitlig och säkrare än BMW. BMW erbjuder tvärtom en bättre körkvalitet och större prestanda.

Varför är Volvo billigare att underhålla än BMW?

Tillförlitlighet

Volvo är bland de mest tillförlitliga lyxbilarna på marknaden. Å andra sidan är BMW bland de minst tillförlitliga bilarna. Detta innebär att Volvo utvecklar färre problem än BMW, vilket gör att ägarna ägnar mindre tid åt att sköta om sina bilar. Som ett resultat av detta kommer de i slutändan att spendera mindre pengar på reparationer och underhåll.

Sammantaget är Volvo nästan dubbelt så pålitlig som en BMW. Enligt Reliability Index ligger Volvo på plats 23 bland de 40 mest tillförlitliga bilarna, medan BMW ligger på plats 31. Volvo ligger alltså 8 platser över BMW, vilket är enormt.

Delarnas kvalitet

En av de saker som gör BMW mindre pålitlig än till och med sina tyska konkurrenter är kvaliteten på de delar de använder. BMW använder mycket plastdelar, vilket innebär att de slits mycket snabbare jämfört med Volvo, Audi och Mercedes-Benz.

Du kommer alltså att tvingas ta hand om din BMW på kort tid jämfört med Volvo och andra tyska lyxbilsmärken. Kort sagt bör BMW förbättra kvaliteten på sina delar.

  BMW 4-serien Gran Coupe Tillförlitlighet

Kostnad för reservdelar

Förutom att BMW:s reservdelar är sämre än andra lyxbilsmärken är de också mycket dyra. Dessutom är det inte lätt att hitta originaldelar från tillverkare av originalutrustning som de flesta lyxbilar. En enkel del som kan kosta 100 dollar på en Volvo kan kosta över 300 dollar på en BMW.

Om en BMW och en Volvo går sönder kommer därför Volvoägaren att lägga mindre pengar på att skaffa reservdelar än en BMW-ägare.

Kostnad för reparation och underhåll

En annan sak som gör att Volvounderhållet är billigare än BMW är kostnaden för reparation och underhåll. Den genomsnittliga kostnaden för att byta ut en stötfångare på en Volvo är till exempel cirka 860 dollar, medan den för en BMW är cirka 1830 dollar, vilket är mer än dubbelt så mycket.

Vilka är de minst tillförlitliga Volvo- och BMW-modellerna?

Den minst tillförlitliga Volvo-modellen är Volvo S90, medan den minst tillförlitliga BMW-modellen är BMW X5. Båda dessa bilar har problem som tidigare ägare har klagat mycket på. Så om du vill undvika att besöka verkstaden regelbundet eller spendera mer pengar på reparationer och underhåll ska du hålla dig borta från dessa bilar.

Alla Volvo S90- och BMW X5-modeller är dock inte dåliga. Så notera modellåren innan du investerar i en av dem. De mest opålitliga BMW X5-modellerna är de som tillverkats mellan 2012-2014 och 2019. För Volvo S90 är de mest opålitliga modellåren de som tillverkats mellan 2016 och 2018.

Vilka är de mest tillförlitliga Volvo- och BMW-modellerna?

Titeln för den mest tillförlitliga Volvo går till Volvo XC60, medan titeln för den mest tillförlitliga BMW går till BMW E90 E-serien. Båda dessa bilar är välgjorda och upplever färre problem. Om du vill ha sinnesfrid och njuta av din resa är dessa två bilar värda att investera i.

  Är Volvos turbos tillförlitliga?

Dessutom registrerar de också färre problem jämfört med andra bilar. Så kostnaden för att underhålla och reparera dem är också billigare. Om de är väl underhållna håller dessa bilar längre än andra bilar av båda märkena.

FAQ

Vilken bil håller längre mellan Volvo och BMW?

Båda dessa bilar är tillverkade med förstklassiga material och högklassig teknik, men tyvärr håller Volvo längre än BMW. Den främsta anledningen till detta är att Volvo är säkrare och mer tillförlitliga än BMW. Därför är det lättare att se en 30 år gammal Volvo än en 30 år gammal BMW.

Varför ska jag köpa en Volvo framför en BMW?

Den främsta anledningen till att du bör köpa en Volvo framför en BMW är på grund av dess säkerhet och tillförlitlighet. Volvo har alltid strävat efter att göra de säkraste bilarna på marknaden och det är den säkraste bilen. Bortsett från det är Volvo mer bekväma än BMW. Sist men inte minst har Volvo högteknologiska funktioner som BMW, men den är något billigare.

Varför är BMW:s så opålitliga?

BMW är så opålitliga på grund av deras komplexa elektronik som lätt utvecklar problem. Dessutom är de opålitliga eftersom BMW använder många plastdelar som lätt går sönder. Sist men inte minst är BMW:s också opålitliga på grund av företagets dåliga kvalitetskontroll.

Är Volvo mer pålitligt än Mercedes-Benz, BMW och Audi?

Nej, Volvo kan vara mer tillförlitlig än Mercedes-Benz och BMW, men den är inte mer tillförlitlig än Audi. Till skillnad från Volvo upplever Audi färre problem, vilket gör att underhållskostnaden blir billigare jämfört med Volvo. Skillnaden i den årliga kostnaden för underhåll av en Volvo och Audi är dock endast 100 dollar.

  BMW 2-serien Tillförlitlighet

Vilken bil är mest tillförlitlig – Volvo XC60 eller BMW 328i?

Båda dessa lyxsedaner är tillförlitliga, men Volvo XC69 är mer tillförlitlig än BMW 328i. Volvo XC60 anses vara en av de mest tillförlitliga lyxsedanerna på marknaden. Endast några få bilar som Lexus ES och Genesis G70 är mer tillförlitliga.

Sammanfattning

Om du letar efter en billigare bil att underhålla mellan Volvo och BMW är svaret Volvo. Volvo är inte bara mer tillförlitliga på lång sikt, utan de är också säkrare. Dessutom upplever Volvos färre problem jämfört med BMW:s, vilket innebär att du kommer att besöka mekanikern eller bilverkstaden mindre ofta.

Bortsett från att BMW går sönder lättare än Volvos är deras reservdelar ganska dyra jämfört med Volvos reservdelar. Om du vill spara pengar på lång sikt är det därför rimligare att skaffa en Volvo, eftersom den är billigare att underhålla och reparera.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts