Vanliga problem med BMW 330e

BMW 3-serien är den mest pålitliga BMW-serien på marknaden. Dessutom är även plug-in hybridmodeller som BMW 330e mycket tillförlitliga. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW 330e?

Om du vill spara miljön, men samtidigt njuta av en cool, lyxig, högpresterande och smidig körning är BMW 330e plug-in hybrid den perfekta bilen. Den här bilen kommer dock med flera problem som du bör vara beredd att hantera.

Några av de vanligaste problemen med BMW 330e plug-in hybrid är att bilen inte startar, att batteriet inte laddas, att körsträckan minskar, problem med drivlinan, att dörrbeslag gnider mot dörren och mycket mer. Men om du underhåller din bil ordentligt och följer det schemalagda serviceunderhållet kommer du inte att uppleva de flesta av dessa problem.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 330e?

Batteriet laddas inte ordentligt

Ett av de första problemen som BMW 330e-ägare möter är att batteriet inte laddas ordentligt. Många 330e-förare blir frustrerade när deras bil inte kan ladda eller slutföra laddningen. Det finns flera anledningar till att ditt batteri inte laddar.

Bilens batteri kan misslyckas med att ladda på grund av ett problem med batteripaketet. Modulerna kan separeras, vilket leder till att elsystemet misslyckas med att överföra ström till drivlinan. Den goda nyheten är att ett sådant problem kan åtgärdas på ett BMW-servicecenter.

Bilen startar inte

Ett annat vanligt problem som BMW 33e-ägare kan uppleva är att bilen inte startar. Detta orsakas normalt av tändningsproblem. Några av dessa problem är ett platt batteri, ett svagt batteri, en felaktig startknapp, en dålig generator, slitna tändstift eller en trasig startmotor.

  Porsche vs. BMW: Tillförlitlighet

Med rätt skötsel och underhåll av din BMW 330e är detta ett problem som kan undvikas. Se till att följa BMW:s schemalagda serviceunderhåll.

Förlust av körsträcka

Det här problemet uppstår endast när du kör din 330e i eDrive-läge. Med eDrive-området avses ett helt elektriskt område. Du kan märka att din körsträcka har minskat från 24 miles på en laddning, som senare minskar till 20 miles efter flera laddningar. Det bästa du kan göra är att uppdatera bilens programvara.

Det är viktigt att alltid uppdatera din BMW 33e:s programvara så att bilen kan fungera optimalt.

Problem med drivlinan

Drivlinans arbete i BMW 330e är att överföra kraft från motorn till hjulen. Eftersom drivlinan består av flera delar, som t.ex. växellåda, drivaxlar och axlar, kan allt gå fel om den inte underhålls väl.

Några tecken på en dålig drivlina i BMW 330e är kraftiga vibrationer när bilen accelererar eller växande ljud mot baksidan av bilen. Dessutom kan du också märka att det läcker transmissionsvätska, vilket kan tyda på en skadad drivlina. Byt eller reparera drivlinan för att få en smidig drift.

Problem med dörrbeslag som gnider mot dörren

Ett annat problem som många BMW 330e-ägare har klagat på är dörrbeslag som gnider dörren. Detta problem är vanligt i framdörrarna och inte i bakdörrarna. När det händer kan du dessutom höra skramlande ljud som utgår från gummitätningarna, som gnisslar mot klädseln på insidan av dörren.

  Vilka bilar har samma skruvmönster som BMW?

Det här problemet uppstår normalt på BMW 330 som körs i låga hastigheter eller på ojämnt underlag. Så om du köper en begagnad 330e bör du kontrollera detta problem.

Problem med att lägga till BMW-appen i bilen

BMW 330e kan också göra dig förbannad när du försöker lägga till BMW-appen i bilen men den låter dig inte göra det. Detta beror främst på BMW:s dåliga Android-integration. Eftersom appen kommer med en bugg kan det vara ganska svårt att lägga till eller ansluta den till bilen även om du gör allting korrekt.

För att rätta till problemet kan du försöka installera om appen på din smartphone så kan problemet försvinna.

Ett varningstecken för ett stängt uttag, men sensorn förblir öppen.

Sist men inte minst kan du också bli förbannad på grund av en varningslampa som varnar dig för att stänga dörren, trots att den redan är stängd. När sensorn fungerar dåligt kan den indikera att dörren är öppen, medan den i verkligheten är stängd. Kontrollera felet i laddningsuttaget och åtgärda det.

FAQ

Hur länge håller BMW 330e-batterier?

Överraskande nog kan BMW 330e-batterier hålla i över 10 år. Detta är en lång period men det betyder inte att batteriet kommer att dö. Batterierna kommer fortfarande att vara funktionsdugliga men räckvidden kommer att minska gradvis. Dessutom kan det hända att batterierna inte håller en laddning ordentligt.

Är BMW 330e en bra vardagsbil?

Ja, BMW 330e är en underbar daglig körning. Det beror på att den är mycket bränslesnål och inte förorenar miljön särskilt mycket. Dessutom erbjuder bilen en rymlig kupé, bekväm interiör, exceptionella prestanda och den är säker. Framför allt är bilen mycket praktisk, vilket gör den perfekt för att ta barnen till skolan.

  Bästa BMW för en familj

Är BMW 330e billig att underhålla?

Nej, det är inte billigt att underhålla BMW 330e eller någon annan BMW. Även om det är en av de mest pålitliga BMW-modellerna på marknaden är den fortfarande inte särskilt pålitlig jämfört med andra bilar i sin klass. På det hela taget är BMW 330e dyr att underhålla eftersom den utvecklar fler problem än genomsnittet.

Hur många mil håller BMW 330e?

Eftersom BMW 330e är en av de mest pålitliga BMW-sedanerna på marknaden kan den hålla över 250 000 mil om den underhålls och körs på rätt sätt. Men i genomsnitt ska den hålla mellan 200 000 och 250 000 mil. Observera att hybridmodeller är mer tillförlitliga än sina motsvarigheter med ICE-teknik och kan hålla längre när de tas väl om hand.

Sammanfattning

Att veta vad du kan förvänta dig av din BMW 330e är viktigt om du tänker förlänga bilens livslängd. De vanligaste problemen ovan som BMW 330e-ägare sannolikt kommer att möta är en ögonöppnare eftersom de hjälper intresserade köpare eller ägare att veta vad de kan förvänta sig av sina bilar i förväg och ta väl hand om dem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts