Porsche vs. BMW: Tillförlitlighet

Både Porsche och BMW har länge varit en del av klubben för de bästa lyxbilsmärkena. Lyx- och komfortmässigt är de ganska jämförbara i segmentet. De kryssar i liknande rutor när det gäller prestanda och önskvärdhet också.

Men där de skiljer sig åt är tillförlitligheten, eftersom Porsche verkligen är oöverträffad av sina tyska lyxkonkurrenter, om den underhålls på rätt sätt. Vissa specifika Porsche-modeller som 911 eller Cayman/Boxster-modellerna köps också vanligtvis av bilentusiaster som tar bättre hand om sina bilar.

Porsches tillförlitlighet och hållbarhet har sjunkit något under de senaste åren på grund av ökningen av tillgängliga modeller, och vissa mer populära Cayenne- och Macan-modeller är inte lika robusta som en 911. Men om de underhålls på rätt sätt brukar Porsche erbjuda bättre tillförlitlighet.

Därmed inte sagt att BMW inte erbjuder hyfsad tillförlitlighet, det är bara inte på samma nivå som Porsche. Dessa bilar tillverkas effektivt, men de är svåra att arbeta med. De är vanligtvis inte gjorda med tanken att en vanlig person ska arbeta med sina bilar, utan kräver specialiserade mekaniker.

Porsche tillförlitlighet

Om man tar en opartisk titt, på en större skala, är Porsches tillförlitlighet verkligen en av märkets starka sidor. Dess tillförlitlighetsbetyg har alltid legat över genomsnittet.

En lyxbil är vanligtvis mycket mer komplex än en vanlig konsumentmärkt bil. Detta innebär att en Porsche eller en BMW alltid kommer att erbjuda fler funktioner än en Honda eller Toyota. Den ökade komplexiteten leder till att lyxbilar är mer benägna att vara opålitliga.

För några år sedan var Porsches tillförlitlighet lite tvivelaktig, men de senaste rapporterna tyder på att Porsche verkligen är tillbaka för tillförlitlighetstiteln. Porsche har fått en topplacering i J.D. Power Dependability Study med ett stjärnigt 5-stjärnigt tillförlitlighetsbetyg.

  Är en begagnad Porsche Cayenne pålitlig?

Vissa modeller som Cayenne och Panamera klarar sig inte så bra, men det gör däremot modellerna 911, Cayman/Boxster. Så mycket att de ändå lyckades driva varumärket till en topposition. Denna bedrift är ganska imponerande eftersom Porsche för några år sedan inte var i närheten av toppen.

Vanliga Porsche-problem

Några av de vanligaste problemen som Porsche-ägare vanligtvis ställs inför är oljeläckage. Ibland kan Porsche oljeläckage vara jobbigt att åtgärda om de kommer från bakre huvudtätningar, vilket innebär att du måste ta ut växellådan för att komma åt den.
Andra problem som ett lågt eller icke-fungerande batteri som ibland kan plåga vissa Porsche-modeller, men det beror främst på att Porsche-modeller inte körs så ofta.
Om du belastar kopplingen på en manuell Porsche kan du också hamna i behov av ett tidigt kopplingsbyte.

BMW tillförlitlighet

BMW:s kan å andra sidan inte mäta sig med Porsche när det gäller tillförlitlighet. BMW har utvecklat många lyxbilar med många funktioner. Liksom andra liknande bilar kommer du knappast att stöta på ett lyxmärke som också är tillförlitligt, förutom Lexus förstås.
BMW rankas vanligtvis lägre jämfört med Porsche på nästan alla nyare tillförlitlighetslistor. Men det finns många svängningar mellan de olika diagrammen. BMW rankas på plats 8 i JD Power ranking, medan Porsche tog första platsen.
BMW har något av ett rykte om sig att vara opålitlig och vissa tror också att BMW tjänar de flesta av sina pengar på reservdelar och underhåll, och inte på nybilskostnader. De tror att BMW-bilar är opålitliga med flit för att tjäna mer pengar, men detta är ganska ogrundat eftersom BMW har genomsnittliga ägar-/underhållskostnader.
Även om en BMW kanske är mer opålitlig än en Porche kostar det mindre att underhålla en BMW. Om man tar hänsyn till underhållet är priset för att äga en BMW eller en Porsche någorlunda jämförbart. Oavsett märke eller modell kan ett korrekt underhåll sannolikt öka tillförlitligheten hos vilken bil som helst.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Vanliga BMW-problem

Vanliga BMW-problem är problem med motorns kylsystem, oljeläckage, rattvibrationer, slitage på inredningen och vissa elektriska problem. De flesta BMW-ägare drabbas av dessa problem om de äger sina bilar under en längre tid, men det är att vänta med nästan alla bilmärken.
En del av dessa problem kan åtgärdas ganska billigt, och en del av dem kräver att du tar bilen till en serviceverkstad. Det är också värt att nämna att vissa modellspecifika problem inte är listade här.
Låt inte dessa problem avskräcka dig från att köpa en BMW, om det är din drömbil. Om du underhåller din bil enligt rekommendationerna kommer du sannolikt att ha glädje av en BMW i många år.

FAQ-avsnittet

Hur länge håller BMW- och Porsche-modellerna?

Även om vissa ibland kanske anser att dessa fordon är opålitliga, kan de hålla i hundratusentals mil om du sköter din Porsche eller BMW ordentligt. Och så är fallet med många tyska bilar, inklusive Audi, VW och Mercedes.
Ibland kan de tyckas vara för dyra att underhålla och att de går sönder alldeles för ofta, men det är inte heller ovanligt att höra historier om en Mercedes, Porsche, BMW eller Audi med 200 000 mils körsträcka. Dessa bilar är värda pengarna.
Om värdeminskningen lockar dig att köpa en av dessa bilar efter några år, se bara till att den är i gott skick och håll den väl underhållen, och vem vet hur länge den kan hålla.

  Aston Martin Virage Tillförlitlighet

Hur är underhållet på BMW och Porsche?

Porsche går inte sönder lika ofta som BMW, men när de gör det är de dyrare att laga. Vissa anser till och med att de ökade underhållskostnaderna i samband med en Porsche något tar bort dess tillförlitlighet som ligger över genomsnittet.
Porsches årliga serviceräkningar sträcker sig ibland över 1-2 000 dollar, medan BMW:s årliga serviceräkningar är något billigare. Allt beror på vad som behöver repareras, men i allmänhet bör en BMW kosta mindre att underhålla årligen.

Ska jag köpa en Porsche eller en BMW?

Vissa kanske argumenterar i logiken bakom att välja en Porsche eller BMW, istället för en mer pålitlig modell som till exempel Lexus. Lexusmodellerna toppar konsekvent listorna över tillförlitlighet och hållbarhet i lyxsegmentet. Men det finns inga japanska märken som på allvar kan erbjuda det som BMW, Audi, Mercedes och Porsche gör.
Du ska inte låta dig avskräckas av den här artikeln om du är intresserad av att köpa en BMW eller Porsche. Om du gör din due diligence och underhåller bilarna på rätt sätt är de båda fantastiska märken. Du kanske vill satsa på en Porsche om du värdesätter ett starkare varumärkesnamn eller mer sportiga alternativ, eller satsa på BMW om du föredrar snabba sedans eller SUV:er.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts