Allt om 2023 VW Passat

2023 VW Passat

Volkswagen Passat är en av de äldsta VW-modellerna och även en av de mest kända VW-modellerna genom tiderna. Den första iterationen av Passat kom ut redan 1973 och det verkar som om Passat sedan nu, 50 år senare, kommer att upphöra permanent. Vi kommer dock att få en vagnsversion fortfarande och anledningen till att sedanen försvinner är på grund av Arteon och ID. Aero.

I den här artikeln ska vi berätta allt om 2023 VW Passat, när den kommer ut och vad vi kan förvänta oss av den. Sedanversionen av Passat kommer garanterat att saknas, men Arteon verkar bli mer och mer populär medan ID. Aero, den nya elektriska VW-sedanen är snart på väg ut på vägarna runt om i världen.

Som sådan fanns det helt enkelt inget behov av att erbjuda tre likadana sedaner med liknande prislappar och en överlag liknande upplevelse. Dessutom föredrar den europeiska marknaden faktiskt vagnsversionen av Passat framför sedanversionen, vilket innebär att marknaden kommer att få vad marknaden vill ha.

Allt som allt är det dags att gå lite djupare in på den kommande VW Passat och berätta allt du behöver veta om den.

2023 VW Passat – drivlinan

Just nu är vi inte 100 procent säkra på vilka motorer som kommer att erbjudas med Passat, men vi vet att dieselmotorer inte kommer att gå någonstans och att Passat kommer att komma i PHEV-form också. När det gäller dieselmotorer kommer Passat troligen att ha den välkända 2,0-liters TDI-motorn i olika inställningsnivåer från 148 till 200 hk.

  Vad är skillnaden mellan Volkswagen ID.4 och ID.5?

Enligt de senaste rapporterna kommer den nya Passat att ha Euro 7-motorer, vilket innebär att de kommer att släppa ut färre C02-utsläpp än tidigare Passat-modeller som endast uppfyllde Euro 6-normen. När det gäller bensinmotorerna kan vi förvänta oss att få en 4-cylindrig motor med upp till 2,0 liter i cylindervolym.

Det mesta av hypen ligger på de två hybriddrivlinorna, varav den ena kommer att erbjuda cirka 200 hk medan den andra kommer att erbjuda närmare 250 hk. PHEV Passat med 250 hk kommer att bära namnet ”GTE” för att visa att det är den mest kraftfulla hybridmodellen av Passat.
En DSG-växellåda med dubbelkoppling kommer troligen att fortsätta med den nya Passat, medan basmodellerna kommer att ha en FWD-uppsättning och AWD 4MOTION kommer att finnas tillgänglig som tillval.

2023 VW Passat – Design

I åtta år eller så har B8 Passat sett ett stort antal omdesigns och uppdateringar, som alla har flyttat ribban en aning mot den nya Passat. VW säger dock att den nya Passat kommer att revolutionera Passat-designen och att den kommer att ha ett helt nytt formspråk som kommer att ligga mer i linje med VW:s I.D.-linje av bilar.

Passat kommer att ha en bredare frontgrill, smalare LED-strålkastare och en ännu vassare fasad som gör att den ser sportig ut även i icke-R-Line-versioner. Interiören är hemligstämplad, men vissa källor uppger att den nya Passat kommer att få den välbekanta Mk8 Golf-ratten och en stor central infotainmentskärm.

  Vanliga problem med Volkswagen Polo

Vi måste också nämna att den nya Passat troligen kommer att erbjudas med ”Alltrack”-versionen som kommer att göra den nya Passat mer kapabel på milda offroadbanor och grusvägar tack vare högre markfrigång och extra skydd runtomkring.

2023 VW Passat – Teknik

Det sägs att den nya Passat kommer att låna sin teknik från ID-serien, vilket innebär att den kommer att få haptiska touchknappar på ratten och att luftkonditioneringen förmodligen kommer att styras via en stor infotainmentskärm i mitten.

En virtuell cockpit kommer att finnas i alla modeller, omgivande belysning kommer också att förbättras och assistansfunktionerna i Passat kommer att vara bättre än någonsin tidigare, vilket innebär att den troligen kommer att få alla ADAS-funktioner som finns på dagens marknad.

2023 VW Passat – Prissättning

Inga prisuppgifter har släppts hittills, men Passat kommer troligen att kosta runt 28 000-30 000 dollar för basvarianter medan de högre modellerna utan större problem kommer att nå 50 000 dollar. Detta pris är en relativ uppgradering jämfört med tidigare vagnmodeller av Passat, men det är att vänta eftersom det är en helt ny modell och det nuvarande läget i den globala ekonomin där priserna stiger dagligen.

FAQ avsnitt

När kommer VW Passat 2023 ut?

Volkswagen har bekräftat att den nya VW Passat kommer att lanseras någon gång under 2023, förmodligen i början av 2023, medan produktionen kommer att starta i slutet av tredje kvartalet 2023. Vi måste dock ta denna information med en nypa salt eftersom ingen ännu är 100 % säker på hur de globala leveranskedjorna kommer att klara sig nästa år.

  Volkswagen Phaeton vs Volkswagen Phaeton D2

Kommer den nya Passat 2023 att bli en bra bil?

Vi får vänta och se vad VW har i beredskap med den nya Passat, men vi kan säga att den nya Passat 2023 kommer att vara mycket mer avancerad på det tekniska området. Den kommer sannolikt att slopa fysiska knappar och de flesta funktioner kommer att styras via en enorm central skärm.

Detta är inte nödvändigtvis en bra sak eftersom många människor föredrar att ha hårda touchknappar för luftkonditioneringen och de viktigaste kontrollerna för infotainmentsystemet, som volymknappen och mute-knappen.

Kommer den nya Passat 2023 att erbjudas som sedan senare?

Enligt de allra senaste uppgifterna kan Passat komma att erbjudas som hatchback, men den kommer inte att erbjudas som sedan, åtminstone inte på de flesta globala marknader.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts