Allt om VW:s elektriska modeller 2023

2023 VW ID 4 modeller

Volkswagen är ett av de märken som är villiga att investera mycket pengar i elektrifiering av bilar, vilket är mycket logiskt av två skäl. Det första ligger VW mycket varmt om hjärtat på grund av hela ”Dieselgate”-skandalen som kostade företaget miljarder och åter miljarder dollar. Det andra skälet är att elbilar är framtiden och VW vill skapa framtiden.

Det är här som VW ID:s bilsortiment kommer in eftersom det är fyllt med intressanta elbilar för alla. Om du vill veta allt om 2023 års VW-elmodeller ska du se till att stanna kvar eftersom det är just det som är ämnet för dagens artikel. Det handlar bland annat om VW ID.3, VW ID.4, VW ID.5, VW ID. Aero, och VW ID. Buzz.

Snart kommer VW att introducera nya ID.-modeller som kommer att komplettera VW:s elbilslinje. Dessa inkluderar ID.6, ID.7 och ID.8. En stor SUV med tre rader, en stor familjeledare och en mellanstor familjeledare.

Nu är det dags att gå på djupet med alla tillgängliga ID.-modeller och berätta vad som är speciellt med var och en av dem. Detta kommer att ge dig en bredare förståelse för vad du får om du bestämmer dig för att köpa en av VWs ID-bilar.

2023 VW ID.3

Volkswagen ID.3 kostar runt 35 000 dollar, men den kommer inte till USA. Anledningen till att den inte gör det är att små hatchbacks inte riktigt är en grej i USA lika mycket som på andra marknader. Du kan få ID.3 med tre olika batteristorlekar. Standard ID.3 får en liten 150 hk elmotor kopplad till ett 45 kWh-batteri som klarar 218 mil på en full laddning.

  Vanliga problem med Volkswagen Caddy

Mellanmodellen får ett 58 kWh-batteri, upp till 204 hk och cirka 264 mils räckvidd. Toppmodellen med 77 kWh batteri får också 204 hk men klarar 344 mil på en full laddning. ID.3 är den minsta och mest prisvärda ID-modellen, vilket är anledningen till att den är den mest populära modellen som är en av de mest sålda elbilarna i Europa.

2023 VW ID.4 och ID.5

Volkswagen ID.4 är en mellanstor elektrisk crossover/hatchback som kostar 38 000 dollar för instegsmodellen Pure som får ett mindre 52 kWh-batteri med upp till 170 hk och en räckvidd på 214 mil. Modellerna Pro, Pro S och Pro S Plus får det större 77kWh-batteriet som ändå är det enda valet i USA. Dessa ger upp till 300 hk och en räckvidd på upp till 323 mil.

ID.4 är den rätta om du vill ha en fantastisk elektrisk familjebil med VW-märke. Den är mycket större och bekvämare än ID.3, vilket definitivt är vad du vill ha om du har en familj. Den är lika säker och nästan lika effektiv som ID.3 samtidigt som den får en hel del extra funktioner som inte finns tillgängliga med ID.3. ID.5 är i princip bara en ombyggd och snyggare version av ID.4 med en prislapp på cirka 41 000 dollar.

2023 VW ID. Aero

Volkswagen ID. Aero är det nyaste tillskottet i ID.-familjen och den representerar en ny riktning för VW ID.-serien. VW ID. Aero kommer troligen att börja på cirka 40 000 dollar och kommer att erbjuda det välbekanta 77 kWh-batteriet. Detta bör räcka för en räckvidd på 385 mil enligt VW eftersom ID. Aero är en mycket mer aerodynamisk bil än resten av ID-serien.

  Vanliga problem med Volkswagen Up

Den ska också erbjuda 340 hk åtminstone vilket gör den till den mest kraftfulla ID.-modellen som någonsin har kommit ut. Om allt detta är något att gå efter, kommer ID. Aero troligen bli den mest populära och bästa VW ID. elbilen du kan köpa, åtminstone innan ID.7 så småningom ser dagens ljus.

2023 VW ID. Buzz

Den troligen mest udda och coolaste ID-bilen som finns är VW ID. Buzz som är en hyllning till 60-talets gamla VW camper-hippiemobil. ID. Buzz väntas börja på cirka 50 000 dollar, vilket är en rejäl premie jämfört med de befintliga VW ID-modellerna, men det är väntat eftersom ID. Buzz är ikonisk i alla bemärkelser av ordet.

Du får ett 77 kWh-batteri som kan ge dig en verklig räckvidd på cirka 210 miles när ID. Buzz är inte riktigt aerodynamisk eller lätt. Den är utformad för att vara en nöjesmobil, vilket är anledningen till att de flesta människor inte kommer att använda den för att pendla till och från jobbet, utan snarare för helger och semestrar.

FAQ-avsnitt

Vilken är den bästa VW ID-bilen?

Den nyligen presenterade VW ID. Aero är den bästa ID-bilen som VW erbjuder eftersom den är den nyaste, snyggaste och troligen den mest eftertraktade. VW har äntligen erbjudit en bil som konkurrerar med Tesla Model 3, och med 385 mil på en full laddning och 340 hk kommer denna elektriska sedan säkerligen att bli riktigt populär över hela världen.

  Vanliga problem med Volkswagen e-UP

Det är därför som ID. Aero är en global VW-bil, den enda förutom ID.4 vilket innebär att den kommer att säljas på alla marknader. Förutom ID. Aero är ID.5 också riktigt cool eftersom den ser ut som en SUV i coupéform, en stilriktning som är otroligt populär nuförtiden.

När kommer VW att erbjuda ID.6, ID.7 och ID.8?

Volkswagen ID.6 har redan debuterat i Kina, men vi är inte alltför säkra på om den någonsin kommer att komma till Europa eller USA. Eftersom det är en SUV med tre rader kan den kanske komma till USA, men det är inte troligt att den kommer till Europa. ID.7 är inte alltför långt ifrån att avslöjas, det är samma historia med ID.8. Vi kommer troligen att få vänta till 2023 innan vi får se dessa i kött och blod.

Gör VW bra elbilar?

Volkswagens elbilar är verkligen konkurrenskraftiga och vissa säljer som galningar över hela världen, särskilt ID.4. Detta räcker för att säga att VW faktiskt gör bra elbilar eftersom de ser coola ut, de är välutrustade och erbjuder anständiga batteristorlekar och respektive maxräckvidder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts