Volkswagen Golf år att undvika

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf har alltid varit en av de mest populära bilarna på jorden. VW introducerades första gången på 1970-talet och har lyckats sälja mer än 35 miljoner enheter. VW har nyligen avslöjat den helt nya Mk8 Golf, men det verkar som om det övergripande mottagandet av Golf 8 inte är så bra som VW hoppats på.

Anledningen är att Golf 8 inte är lika premiumkänslig som de flesta av sina föregångare och att marknaden för nya bilar inte är lika stark som den var innan Covid slog till. Den tidigare Golf var dock en av de mest framgångsrika Golfmodellerna vilket innebär att vissa Golfs säkert är bättre än andra.

Därför bör du undvika 2006 års Golf, 2007 års Golf, 2008 års Golf och 2012 års Golf. Dessa fyra verkar vara de sämsta Golf-modellåren fram till nu av en rad olika anledningar som vi kommer att gå på djupet med i den här artikeln.

Du bör undvika dessa för att få mest för pengarna eftersom det aldrig är en bra idé att kompromissa med fordonets övergripande användbarhet. Hur som helst är det omöjligt att besudla VW Golf-namnet eftersom det verkligen är en av de bästa och mest framgångsrika bilarna genom tiderna.

2006 Volkswagen Golf

Volkswagen Golf från 2006 var en del av många återkallelser över hela världen för många viktiga säkerhets- och utsläppssystem för bilar. Dieselmotorerna som erbjöds i 2006 års Golf var extremt oreflekterade, högljudda och ineffektiva. Det största problemet som 2006 års Golf lider av är förknippat med motorn och motorkylsystemet.

Dessa är också packade med styrkedjor som har dåligt tillverkade spännare som tenderar att gå sönder efter ett tag och förstöra hela motorn. NHTSA har också utfärdat ett par säkerhetsrelaterade återkallelser vilket innebär att 2006 års Golf inte heller är den säkraste bilen som finns. Nu, 15 år senare, kan problemen med 2006 års Golf bara bli värre.

  Är Volkswagen T-Roc en bra bil?

2007 Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2007 är känd för att drabbas av elektriska problem, mer än någon annan Golf som kommit före den. Dessa problem drabbar vanligen de elektriska fönsterrutorna, många av bilens strömbrytare, kupébelysningen, den yttre belysningen och mätarna på instrumentbrädan. 2007 års modell var också en del av en hel del återkallelser runt om i världen, både på grund av säkerhets- och mekaniska problem.

Golf 2007 är något bättre än Golf 2006, men båda är inte i närheten av att vara pålitliga. Golf 2007 har också problem med styrkedjan, oraffinerade dieselmotorer, bristande kvalitet och problem med bromsarna.

2008 Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2008 lider vanligtvis också av elektriska problem, men 2008 års Golf tenderar också att gå igenom batterier som en galning. Ibland förblir lamporna på instrumentbrädan tända efter att man stängt av bilen, vilket leder till ett dött batteri på morgonen. 2008 års Golf lider också av att den inte kan starta, stannar och rycker framåt när man kopplar in körning.

2008 års Golf lider också av problem med bränslepumpen, tändspolar, bränsleinsprutare, bränslerörelser, bränsleledningar och elektriska problem. Många saker kan gå fel på en 2008 Golf, så se till att underhålla den ordentligt om du inte vill att det ska hända.

2012 Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2012 är en festival av problem eftersom den lider av olika problem som har att göra med motor, bromsar, el, utsläpp, kvalitetsproblem, upphängningsproblem och bränslesystemproblem. NHTSA återkallade 2012 års Golf på grund av att den inte klarade utsläppstesterna, vilket innebar att VW var tvungen att täppa till motorn för att det skulle ske.

  Vanliga problem med Volkswagen T-Cross

De bakre bromsarna är kända för att slitas ut i förtid, spjällhuset är känt för att fungera dåligt, underramen utvecklar klotter med tiden och luftkonditioneringen utvecklar en lukt av ruttna ägg… 2012 års Golf har en hel del skelett i garderoben vilket innebär att det är bäst att undvika den. Även om alla dessa fyra Golfmodeller kan vara fantastiska bilar är de mer bekymmersamma än andra Golfmodeller.

FAQ-avsnittet

Vilket årsmodell av Volkswagen Golf är bäst?

VW Golf har en hel del modellår som tenderar att erbjuda en övergripande överlägsen upplevelse. Golf 2009 är känd för att vara ett komplett paket när det gäller tillförlitlighet, värde, kvalitet och livslängd. VW Golf 2018 är troligen en av, om inte den bästa Golf-modellen som någonsin har kommit ut eftersom den erbjuder stort värde, den är bättre byggd än Golf 8 och den har allt du behöver från en bil från 2000-talet.

Hur som helst är dessa två otroligt populära när det gäller VW Golf 2nd hand-marknaden. Den bästa VW Golf-modellen av dem alla är Mk7.5 Golf eftersom den lyckas hitta den perfekta balansen mellan teknik, komfort, värde och ergonomi.

Är Volkswagen Golf värd det?

Om det inte räcker med att sälja mer än 34 miljoner enheter för att övertyga dig om att en VW Golf är värd det, vet jag verkligen inte vad som är det. Volkswagen Golf är en vardagsbil, vilket innebär att den försöker erbjuda allt du behöver i en bil i ett enda paket. Därför är Golf bekväm, tekniskt avancerad, säker, effektiv och praktisk.

  Vanliga problem med Volkswagen Golf

Golf tenderar att underskrida sina mer premiumriktiga rivaler när det gäller priset, vilket innebär att Volkswagen är mer intresserad av att erbjuda värde framför allt annat. Det finns en anledning till att du kan köpa en Volkswagen Golf i alla världens hörn. Golf är verkligen värt det, och om du är ute efter en sådan bil är Golf en självklarhet.

Vilken Volkswagen Golf-trimning är bäst?

De bästa Volkswagen Golf-utrustningsnivåerna/motorvalen är Golf GTD, Golf GTI, Golf GTE och Golf R. Om du vill ha en VW Golf med dieselmotor bör du välja Golf GTD eftersom det är den bästa diesel-Golf som finns. Om du vill ha en varm hatt som inte är alltför seriös är den ikoniska GTI rätt väg att gå.

Om du vill ha en miljövänlig, men högklassig Golf är GTE rätt val. I toppen av utbudet står Golf R, ett 300 hk AWD-monster som kan konkurrera med bilar som kostar fem gånger så mycket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts