Vanliga problem med Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross problem & fel

Volkswagen T-Cross avslöjades för första gången 2018, vilket innebär att den snart kommer att ersättas av en helt ny modell. T-Cross är positionerad som en kompakt crossover vilket gör den till en ganska populär VW-modell. Vi lever i en era av crossovers och SUV:er och T-Cross är en av VW:s tunga pjäser.

Med tanke på att T-Cross är en relativt ny modell är det svårt att välja bort den när det gäller långsiktig tillförlitlighet. Vi får vänta några år till innan dessa börjar samla många mil på mätaren. Fram till dess kan vi bara bedöma T-Cross för dess nuvarande problem.

De vanligaste problemen med VW T-Cross är relaterade till krockkuddarna, start/stopp-systemet, problem med att starta bilen, problem med interiörens byggkvalitet och problem med styrsystemets klockfjäder. Det är säkert att säga att de flesta av dessa är ganska minimala och att de inte påverkar T-Cross övergripande prestanda alltför mycket.

På det hela taget verkar T-Cross vara en ganska pålitlig bil för tillfället, men som sagt måste vi vänta några år till innan vi kan bedöma om den är pålitlig på lång sikt.

VW T-Cross – Problem med krockkuddar i gardiner

VW T-Cross lider av ett märkligt problem där sidokrockkuddarna tycks fungera dåligt och därmed inte aktiveras om bilen råkar ut för en olycka. Problemet beror på en felaktig svets som sitter på gasgeneratorns utloppsmunstycke för krockkuddarna. Vissa uppskattningar säger att alla T-Cross-modeller som tillverkades mellan maj och juni 2016 påverkas av detta problem.

  Är Volkswagen Golf en bra bil?

Hur som helst är det bästa du kan göra att kontakta en VW-återförsäljare och fråga om bilen du tittar på har påverkats av detta problem. Om så är fallet måste dessa bytas ut eftersom de potentiellt kan orsaka oönskade skador vid en eventuell krock.

VW T-Cross – Bilen vill inte starta

Några VW T-Cross-ägare har rapporterat att bilen inte vill starta vid första knapptryckningen. Detta innebär att du måste trycka på startmotorknappen några gånger tills bilen faktiskt startar. Detta problem är sannolikt kopplat till bilens elektronik och inte till några mekaniska delar.
Det är dock fortfarande okänt vad som verkligen orsakar detta problem eftersom flera källor uppger olika problem. Allt som allt, om detta problem inträffar för dig bör du ta bilen till en VW-återförsäljare och de kommer förhoppningsvis att ta hand om det därifrån.

VW T-Cross – Start/stopp-problem

VW T-Cross är också känd för att drabbas av stoppproblem relaterade till start/stopp-systemet där bilen antingen kopplar ur systemet helt eller så fungerar systemet inte ordentligt. Vissa säger att problemet med motvillig start är sammankopplat med detta problem, vilket innebär att problemets natur är elektrisk.

Hur som helst tenderar de flesta människor att koppla ur start/stopp-systemet om de ställs inför detta problem. Detta är naturligtvis inte bra eftersom dessa system måste fungera i alla moderna bilar.

VW T-Cross – problem med den inre byggkvaliteten

För att vara ärlig är den inre kvaliteten på VW T-Cross långt ifrån dålig, men det finns några områden där bilen sviker, särskilt med tanke på att det är en VW. T-Cross verkar ha problem med massor av knarr och skrammel, vilket inte är något man vill ha från en relativt ny bil.

  Passar Mercedes-hjul till VW

Problem som dessa tenderar att successivt bli värre, vilket innebär att många T-Cross-modeller i framtiden potentiellt kan komma att skramla och knarra överallt.

VW T-Cross – Problem med styrsystemets klockfjäder

Ett av de vanligaste VW-problemen är problemet med klockfjädringen, som har drabbat i stort sett alla moderna VW-modeller. VW har till och med utfärdat några återkallelser för att åtgärda problemet, men även efter dessa återkallelser lider fortfarande mer än 1,2 miljoner bilar av dessa problem enligt NHTSA.

När klockfjädern misslyckas kopplar den i princip bort många av bilens styrrelaterade system, t.ex. tutan, krockkudden, rattkontrollerna och många andra funktioner. Om du råkar uppleva dessa problem ska du ta bilen till en återförsäljare. Om bilen är under garanti bör du kunna reparera den gratis.

FAQ-avdelning

Är VW T-Cross en bra bil?

VW T-Cross är en ganska hygglig bil, vilket innebär att den balanserar marknadens efterfrågan och prisvärdhet ganska bra. Visst, vissa människor kanske inte gillar att T-Cross är mer eller mindre identisk med andra VW-modeller från insidan, men insidan av moderna VW:s är inte dålig, förutom de potentiella skramletterna förstås.

T-Cross kommer med effektiva och potenta motorer, en förhöjd körhöjd, en ganska avancerad infotainmentskärm och en snygg exteriör. Allt detta innebär att T-Cross har sin egen plats på marknaden.

Hur länge ska en VW T-Cross hålla?

VW T-Cross bör kunna hålla minst 200 000 mil, men vi får vänta tills dessa blir äldre för att vara säkra. Det finns dock inga skäl till varför T-Cross skulle klara sig sämre än så eftersom den använder vanliga VW-drivlinor och delar som verkar hålla i andra VW-modeller.

  4MATIC vs 4MOTION - skillnad, fördelar och nackdelar

Hur som helst måste du underhålla bilen på rätt sätt om du vill att den ska hålla tillräckligt länge. Som sådan är det en rimlig satsning att säga att T-Cross borde kunna hålla uppemot 200 000 mil om du underhåller den tillräckligt bra.

Är VW T-Cross en familjebil?

VW T-Cross är VW:s minsta familje-SUV/crossover som har många familjevänliga funktioner. Dörrarna går att öppna brett och det finns många förvaringsutrymmen i hela bilen. Det är enkelt att montera en babystol baktill tack vare tillgängliga IsoFix-förankringspunkter.

Lastutrymmet är hyfsat, sittutrymmet är hyfsat och säkerheten är förstklassig, vilket är fallet med alla moderna VW. Därför är VW T-Cross en familjebil, men den är på den trängre sidan, vilket innebär att en större familj sannolikt kommer att föredra Tiguan mer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts