Är Volkswagen T-Roc en bra bil?

Är Volkswagen T-Roc en bra bil?

Volkswagen T-Roc är en subkompakt crossover/SUV som är placerad mellan den större VW Tiguan och den mindre VW T-Cross crossover. T-Roc avslöjades första gången 2017 och den har fått en rejäl uppfräschning i år som gjort den i linje med resten av VW:s sortiment. Men är Volkswagen T-Roc en bra bil?

Ja, det är det. T-Roc är en bra bil av några olika skäl. De första är motorerna eftersom de är effektiva, tillräckligt starka och sofistikerade. T-Rocs design är modern vilket innebär att den lyckas skildra VW:s samtida futuristiska design både inifrån och ut, särskilt den uppfräschade modellen.

När det gäller tillförlitlighet lyckas T-Roc erbjuda en överlag bra upplevelse, men de vanligaste problemen är verkligen värda att uppehålla sig vid. T-Roc är också en relativt prisvärd bil, vilket innebär att den erbjuder alla moderna bekvämligheter som du förväntar dig av en VW, men utan att kosta lika mycket som vissa av sina konkurrenter.

T-Roc är också hyfsat praktisk, mer än sin kompakta kusin T-Cross. På det hela taget är T-Roc en populär bil eftersom den befinner sig i ett av de mest populära marknadssegmenten. Det är verkligen en bra bil vilket innebär att du bör överväga den om du är på marknaden för en subkompakt crossover/SUV.

VW T-Roc – Drivlinan

VW T-Rocs motoruppsättning börjar med den 3-cylindriga 1,0L-motorn med 110 eller 115 hk. Den fyrcylindriga 1,5L-motorn är den mest populära motorn i gänget eftersom den ger 150 hk och lyckas vara nästan lika effektiv som den mindre 3-cylindriga enheten. Den bästa T-Roc-motorn är 2,0L TSI-motorn med antingen 190 hk eller 300 hk för toppmodellen R.

  Vanliga problem med Volkswagen Tiguan

T-Roc är också känd för sina dieselmotorer, särskilt i Europa där den fyrcylindriga 1,6L TDI-motorn med 115 hk är den mest effektiva T-Roc-motorn av dem alla. Den bästa 2,0L TDI är den bästa dieselmotorn eftersom den ger 150 hk men är nästan lika effektiv som 1,6L TDI.

T-Roc är i första hand en FWD-bil men de högre modellerna, till exempel R-modellen med 300 hk, har 4MOTION AWD. T-Roc är också kopplad till en 7-växlad DSG-växellåda som klarar av att växla utan ansträngning utan att du ens märker det.

Du kan förvänta dig upp till 40-45MPG med de mest effektiva bensinmotorerna medan dieslarna till och med kan gå upp till 60MPG. Alla T-Roc-motorer är sofistikerade och smidiga vilket gör dem perfekta för en bekväm daglig körupplevelse.

VW T-Roc – Design och chassi

Designen på VW T-Roc är futuristisk och slående, särskilt den uppfräschade modellen som erbjuder en riktigt snygg exteriör. Om du utrustar den med R-Line-paketet lyckas T-Roc bli en av de snyggaste bilarna i det här segmentet. Inredningsmässigt är T-Roc mycket beroende av vilka alternativ du väljer, vilket innebär att den både kan vara snygg och billig.

T-Rocs chassi- och fjädringsinställning är huvudsakligen komfortinriktad, vilket innebär att det inte är någon sport-SUV. R-modellen är lite sportigare, men inte i närheten av Porsche Macan eller Alfa Romero Stelvio.

VW T-Roc – Tillförlitlighet och vanliga problem

T-Roc är en pålitlig bil överlag, men den lider av problem i samband med sätena, tändspolarna, styrsystemets klockfjäder och bromsarna. Den goda nyheten är att de flesta av dessa kan lösas genom ett lägligt och grundligt underhåll, medan den dåliga nyheten är att om man hoppar över underhållet är det troligt att dessa blir ännu värre.

  Vanliga problem med Volkswagen Beetle

T-Roc har också varit föremål för många återkallelser, varav de flesta har varit förknippade med sätena, närmare bestämt säkerhetsbältena och säteshuvudstöden.

VW T-Roc – Värde och praktiska egenskaper

VW har alltid varit bilar med en tydlig betoning på värde vilket innebär att T-Roc också är en sådan bil. Du kan få den i många olika prisklasser beroende på modellår, körsträcka, utrustningslista och allmänt skick.

T-Roc är också en riktigt praktisk bil vilket innebär att den ligger närmare Tiguan än den mindre T-Cross. Den erbjuder tillräckligt med sittplatser medan lastutrymmet också är ganska generöst. Dessutom är T-Roc också en hyfsad familjebil, även om de flesta använder den som daglig förare.

FAQ-avsnitt

Är VW T-Roc bättre än VW Tiguan?

Tiguan har funnits mycket mer än T-Roc eftersom Tiguan ligger i det förmodligen mest populära SUV-segmentet på marknaden. Att jämföra dessa två faller mest på storleken och priset vilket innebär att om du anser att T-Roc är för liten kommer Tiguan troligen att passa dig mycket bättre.

Om du å andra sidan är mer än nöjd med det utrymme du får i T-Roc är T-Roc det bättre alternativet för dig. Tiguan är verkligen en bättre bil objektivt sett eftersom den befinner sig i en högre kategori. Allt handlar dock om vad du vill ha av en bil.

Är T-Roc efter facelift bättre än T-Roc före facelift?

VW T-Roc efter faceliftet är mycket bättre än modellen före faceliftet eftersom uppdateringen är omfattande. Vissa uppdateringar, som den mellan för- och efterfaceliftmodellerna av den andra generationen Touareg, är minimala och är inte så uppenbara vid en första anblick, medan uppdateringen mellan de här två T-Roc-modellerna är mycket mer genomgripande.

  Aiways vs VW - vilken är bäst?

Som sådan är modellen efter faceliftet mycket bättre på nästan alla möjliga sätt. Det betyder inte att pre-facelift inte är en bra bil, men den är inte lika bra som post-facelift-modellen.

Är VW T-Roc en säker bil?

VW T-Roc är verkligen en riktigt säker bil, precis som alla andra VW-modeller nuförtiden. VW är känt för att göra några av de säkraste bilarna på marknaden. VW betraktar T-Roc som en familjebil, vilket innebär att VW är medveten om att många av dessa kommer att användas för familjetransporter.

Den dåliga nyheten är att de flesta aktiva säkerhetsfunktioner ingår i tillvalspaket, vilket innebär att du måste betala ganska mycket mer pengar för att få en så säker upplevelse som möjligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts