Är Volkswagen T-Cross en bra bil?

Är Volkswagen T-Cross en bra bil?

VW T-Cross är en kompakt crossover, vilket innebär att den befinner sig i ett av de mest populära bilsegmenten. T-Cross har avslöjats 2018 vilket innebär att den snart kommer att ersättas med en uppdaterad modell som troligen kommer att se ut som den nya Golf Mk8 vilket väcker frågan är Volkswagen T-Cross en bra bil?

Ja, Volkswagen Tiguan är verkligen en bra bil. Anledningarna till att T-Cross är en bra bil är att den erbjuder effektiva och potenta motorer, en ganska modern VW-design, en bekväm körupplevelse med mycket utrymme överallt, en pålitlig plattform och en relativt överkomlig prislapp.

T-Cross lyckas täcka ett ganska brett spektrum av fördelar eftersom den befinner sig i ett av de mest populära bilsegmenten. Många anser att VW T-Cross är en mer prisvärd och till och med snyggare version av Audi Q2, vilket verkligen fungerar bra för en VW.

På det hela taget är T-Cross en bra bil och vi kommer att berätta mer ingående varför i resten av den här artikeln. Som sådan, om du är intresserad av att lära dig allt som finns att veta om T-Cross, se till att stanna kvar till slutet av den här artikeln.

VW T-Cross – Drivlinan

VW T-Cross motoruppsättning börjar med den trecylindriga 1,0L TSI-rätlinjemotorn med 115 hästkrafter som mer eller mindre är standardmotorn i serien. Det finns också en 1.0L TSI med 95 hk som faktiskt är lite för liten och svag för bilen. Den bästa T-Cross-motorn är onekligen den fyrcylindriga 1,5L-radiga fyrcylindern med 150 hk eftersom den är lika effektiv som den trecylindriga, men mycket kraftfullare.

  Är Volkswagen Up en bra bil?

T-Cross finns även med en 95 hk stark 1,6L TDI-dieselmotor på vissa marknader, till exempel i Europa. T-Cross är uteslutande en framhjulsdriven bil, vilket innebär att VW 4MOTION inte är tillgänglig med T-Cross. Du kan få T-Cross antingen med en manuell växellåda eller den VW-proprietära dubbelkopplingslådan DSG.

Den 3-cylindriga linjemotorn kan ge upp till häpnadsväckande 50MPG kombinerat medan den 4-cylindriga 1,5L-motorn kan ge upp till 45MPG. Den 1,6 liters TDI-motorn är dock ännu bättre med nästan 60 MPG, vilket är ett av de bästa MPG-resultaten i hela segmentet. Alla dessa motorer är tysta och ganska pålitliga.

VW T-Cross – Design och chassi

VW T-Cross erbjuder en relativt snygg exteriördesign tack vare en ganska boxig siluett som de flesta tenderar att föredra framför rundade kanter. De snyggaste T-Cross-modellerna är onekligen R-Line-modellerna, så om du vill ha den snyggaste T-Crossen måste du välja R-Line.

Interiören i T-Cross är relativt lik många andra VW-modeller, vilket numera är vanligt hos VW. Detta stör en del människor, men majoriteten bryr sig inte om det eftersom de får en snyggt utformad design med bra ergonomi och funktioner genomgående.

T-Cross’ fjädring och chassiinställning är inriktad på att erbjuda en subtil men ändå sofistikerad körning. Detta innebär att T-Cross inte är dynamisk på något sätt, men om du bestämmer dig för att luckra upp den kommer den inte att falla sönder i kurvorna.

  Är Volkswagen Polo en bra bil?

VW T-Cross – Tillförlitlighet och vanliga problem

T-Cross är också en relativt pålitlig bil, vilket verkligen är en bra sak. Men T-Cross är också en relativt ny bil vilket innebär att vi måste vänta ett tag innan vi kan säga med säkerhet att det kommer att förbli så. De vanligaste problemen med T-Cross är förknippade med klockfjädringen, start/stopp-systemet, startknappen för motorn, gardinkrockkuddar samt knarr och skrammel i interiören.

Det som är bra är att inget av dessa är av mekanisk karaktär vilket också innebär att de inte är så svåra att åtgärda, med undantag för klockfjäderproblemet som fortfarande är ett mysterium.

VW T-Cross – Värde och praktiska egenskaper

T-Cross erbjuder ett hyfsat värde eftersom det är en väl sammansatt kompakt crossover. Du bör vänta ett år eller två till innan den ansiktslyftade modellen kommer ut eftersom den sannolikt kommer att skriva ned den nuvarande modellen ytterligare.

Praktiskt sett är T-Cross hygglig, men den har sina begränsningar på grund av sin kompakta storlek. Tre är definitivt en folkmassa i baksätet medan lastutrymmet faktiskt är bättre än de flesta av konkurrenterna. Sikten är också bra tack vare stora fönster och stora backspeglar.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa VW T-Cross?

Om du är intresserad av en kompakt men ändå rymdmedveten crossover är T-Cross ett utmärkt val. Den är tillräckligt stor för att inte kännas trång samtidigt som den är tillräckligt kompakt för att vara meningsfull i livliga stadskärnor. Motorerna är otroligt effektiva medan den övergripande körupplevelsen saknar karaktär, men T-Cross gör allt du ber den om.

  Är Volkswagen T-Roc en bra bil?

Detta gör T-Cross till ett värdigt alternativ för alla som vill köpa en bil som kan göra många saker samtidigt. T-Cross är dessutom en familjebil vilket ytterligare ökar attraktionskraften. Om du däremot gillar AWD, motorer med över 200 hk och mycket utrymme är T-Cross inte bilen för dig.

Är VW T-Cross bättre än VW T-Roc?

T-Cross är en crossover-variant av VW Polo medan T-Roc är en crossover-variant av VW Golf. Detta innebär att T-Roc är större, rymligare, har starkare motorer och använder en mer rundad design.

De flesta föredrar T-Roc framför T-Cross, men T-Cross ser bättre ut och är mer än tillräckligt för de flesta ändå.

Är VW T-Cross en mer prisvärd Audi Q2?

Audi Q2 och VW T-Cross liknar varandra i många avseenden eftersom de använder liknande motorer, bygger på samma plattform och är nästan identiska att köra. Visst, Q2 känns lite mer raffinerad och kommer med material av högre kvalitet, men det märks att de här två är skurna av samma tyg.

Hur som helst är T-Cross inte en mer prisvärd Q2 eftersom dessa två är olika. T-Cross saknar dock inte Q2 så mycket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts