Vilken bil har det största förarsätet?

När man letar efter en rymlig bil tenderar man att koncentrera sig lite för mycket på ben- och huvudutrymmet och glömmer oftast bort axel- och höftutrymmet. Men dessa mått är i de flesta fall lika viktiga som huvud- och benutrymme.

Även om det kan tyckas att en bil med 50 tum höftutrymme låter rymlig är det inte så. Jag menar, det är tillräckligt för att rymma majoriteten av människorna där ute, men det är inte alls i närheten av den maximala mängd som vissa bilar erbjuder.

Och den bil som erbjuder det största förarsätet där ute är den nya Audi A8. Förutom A8 erbjuder även nya 2021 års Mercedes Benz S-klass och Kia K5 ett överlägset höftutrymme. Men dessa är tätt följda av Genesis G90, Volvo S90 och Chrysler 300.

Förutom höftutrymmet är även axelutrymmet viktigt. Och Dodge Challenger och Hyundai Sonata är bäst av alla. Var noga med att informera dig om en specifik modell du är intresserad av eftersom dessa bilar ibland finns med några olika sittplatser.

Audi A8

Audi A8 är Audis flaggskeppssedan. Och som sådan försöker A8 erbjuda det allra bästa som Audi har att erbjuda samtidigt som man har i åtanke att A8 måste vara en fantastisk lyxkryssare för långdistansresor. För sådana ändamål måste bilen vara bekväm, och det bästa sättet att göra det är att erbjuda en uppsättning plyschiga, fåtöljliknande säten.

Och framsätena i A8 har en sätesbredd på hela 62,3 tum, vilket gör A8 till mästare i stora säten. Förutom enorma säten erbjuder A8 också plyschiga material som läder, trä och aluminium. Massor av teknik- och komfortfunktioner finns också tillgängliga för att öka nivåerna av lyx och bekvämlighet på längre resor.

  Bästa bilen för nattkörning

Mercedes Benz S-klass

Nya 2021 års Mercedes Benz S-klass är gjord för att vara bäst i många olika avseenden, och det är den verkligen. W223 generationens S-klass erbjuder absolut allt du kan förvänta dig av en lyxbil och mer därtill. 3D-instrumentkluster, fyrhjulsstyrning, AI-kameror och navigationssystem bara för att nämna några.

Men S-klassens huvudfokus har alltid varit att vara så bekväm som möjligt, och den nya S-klassen erbjuder 60,6 tum höftutrymme, vilket gör S-klassen till den Mercedes som har det största förarsätet. Med tanke på hur stor den nya S-klassen är är det ingen överraskning att den också har de största sätena.

Kia K5

Men om du vill ha något lite mindre och billigare är Kia K5 verkligen ett bra alternativ. K5 erbjuder 56,6 tum höftutrymme vilket gör sätena i K5 till ett av de rymligaste som finns, och särskilt de rymligaste sätena i en kompakt sedan.

Förutom gott om utrymme ser K5 ut som 2000-talet både inuti och utanför och med tanke på hur mycket Kia försöker förbättra sin marknadspositionering och sina utsikter är K5 också ganska pålitlig men prisvärd att köpa. K5 är verkligen en av de bästa prisvärda sedans som man kan köpa för pengar just nu, och den är mycket bättre än Kia Optima som den ersätter.

Toyota Mirai

Om du är en person som gillar att sticka ut och njuta av något som knappt någon annan gör är Toyota Mirai den perfekta bilen för dig. Mirai är baserad på Toyotas bränslecellsteknik som drivs av vätgas, och detta är en av de mest intressanta bilarna på marknaden idag.

  Bästa tvåsitsiga cabrioleter

Förutom FCV-drivlinan är Mirai faktiskt en snygg bil, något som man inte kunde säga om den senaste modellen. Sätena i Mirai mäter upp till 56,5 tum i bredd och tekniskt sett gör det Mirai till den vätgasbil som har de största sätena.

Dodge Challenger

Även om sätesbredden är viktig är det inte det enda viktiga när man bestämmer hur bred en bilsits är. Du bör också ta hänsyn till axelutrymmet även om de flesta bilar som finns (med några få superbilsundantag) erbjuder tillräckligt med axelutrymme för 99 % av befolkningen.

Det kommer inte som någon överraskning att Dodge Challenger erbjuder enorma säten eftersom Dodge Challenger är en av de största bilarna på marknaden just nu, särskilt om man betänker att den bara har två dörrar. Förutom sittplatserna är Challenger bekväm till en viss grad, men inte i närheten av S-klass eller A8.

FAQ-avsnittet

Vad är en bra bil för överdimensionerade personer?

Om du är lite på den större sidan är det troligt att du gör bäst i att köpa en SUV. Och bilar som Honda CR-V är gjorda för att erbjuda mycket utrymme för föraren. Lastutrymmet och baksätespassageraren är också bättre än i de flesta av sina konkurrenter.

Andra bilar som Dodge Durango, Toyota Land Cruiser eller Chevy Equinox är också bra alternativ för större förare. Se bara till att provköra bilen innan du kör den eftersom det inte finns något exakt sätt att säga om en viss bil kommer att vara tillräckligt bekväm för dig.

  Bästa kupéer för långa personer

Vad är en bra bil för långa personer?

Om du är över 1,80 meter lång bör du alltid testa bilen ordentligt innan du köper den. Om du måste skjuta sätet hela vägen bakåt för att enkelt få plats i bilen, ska du bara överväga sådana bilar om du inte planerar att köra bakåtpassagerare så ofta.

Bilar som Hyundai Sonata, Nissan Leaf, Ford Flex, Kia K5, GMC Yukon och Nissan Rogue är alla bilar som kan passa långa personer tack vare mycket huvud- och benutrymme.

Kan överdimensionerade och långa personer få plats i superbilar?

Om du är överviktig är chansen stor att du kommer att kunna klämma dig in i en superbil, men det kommer inte att vara bekvämt. Om du å andra sidan är en lång person är det mindre troligt att du kan köra en superbil jämfört med en överviktig person.

Allt beror på superbilen i fråga, men Lamborghinis till exempel är gjorda för personer som är mindre än 1,80 meter långa. Även om en 1,80 meter lång person skulle kunna sitta och köra en Lambo kommer det inte att se vackert ut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts