Vilken SUV har det bredaste förarsätet?

De flesta SUV:er i dag är stora nog för de flesta, men vissa är mycket generösare än andra. Om du är en stor förare ska du se till att testa en bil grundligt innan du bestämmer dig för att köpa den, eftersom tillräckligt med utrymme är viktigt både för komfort och säkerhet.

SUV:er är både stora och lätta att ta sig in och ut ur vilket gör dem perfekta för den större personen. Förutom ergonomi är SUV:er kapabla till och på vägen samtidigt som de erbjuder komfort och teknik. Man kan lugnt säga att SUV:er är de mest populära bilarna på marknaden just nu.

Det är svårt att hitta den perfekta SUV:n bland ett sådant åkvariationsutbud, men 2021 Ford Expedition erbjuder det bredaste förarsätet med ett svindlande axelutrymme på 64,9 tum medan höftutrymmet ligger på 62,2 tum. Kia Telluride erbjuder 61,6 tum axelutrymme framtill medan höftutrymmet är runt 59 tum.

BMW X5 erbjuder också ett 60 tum stort axelutrymme för föraren och det främre höftutrymmet är också runt 59 tum. Subaru Ascent erbjuder 61,1 tum förarens axelutrymme och 57,7 tum förarens höftutrymme. Slutligen erbjuder Nissan Pathfinder 60,8 tum av förarens axelutrymme och 58,3 tum av förarens höftutrymme.

Ford Expedition

Ford Expedition har alltid varit en av de största inhemska SUV:erna i Nordamerika, och som sådan var allting med Expeditionen också tvunget att vara stort. Expeditionen erbjuder plats för sju personer om du väljer Max-versionen, och den erbjuder också massor av lastutrymme i samband med detta.

Körmässigt kör Expeditionen som vilken annan fullstor SUV som helst, den är stor, den är tung och om du älskar den typen av körning bör du överväga Expeditionen. Tekniken och infotainmentsystemet är intuitivt och ganska grundläggande, vilket ibland är bäst ur ett användbarhetsperspektiv.

  Vilken är den bästa första bilen att köpa?

Tillförlitligheten är också god, liksom tillgången på reservdelar och motorer. Explorer är en av de bästa fullstora SUV:erna på marknaden om du inte är villig att spendera en absolut förmögenhet, och särskilt för större förare.

Kia Telluride

Kia Telluride är en av de mest intressanta SUV:erna på marknaden just nu eftersom den erbjuder attraktiv stil och teknik till ett ganska lättillgängligt pris. Även om många skulle hävda att Kia-märket kanske inte är lika attraktivt som själva bilen kan knappast någon förneka den uppmärksamhet Telluride får.

Bakom ett så poserat yttre erbjuder Telluride massor av utrymme för alla former och storlekar, och det är lätt att få det bekvämt inne i Telluride. Tekniken är hyfsad och vissa lyxfunktioner är till och med standard i Telluride, men de är inte så avancerade som du kanske tror.

Hur som helst kan man lugnt säga att Telluride är en av de bästa KIA SUV:erna någonsin, och med tanke på dess popularitet är den förmodligen också en av Kias bästsäljare.

BMW X5

Det är värt att säga att varje SUV på den här listan bör vara tillräckligt bred för nästan alla, endast de största individerna kommer att ha svårt att köra dessa SUV:er. Som sådan, om du vill ha det bästa i toppen är BMW X5 det rätta valet.

Tack vare en relativt fyrkantig design har BMW lyckats göra X5 extremt rymlig inuti. Detta gör X5 till ett ganska attraktivt förslag för personer av större storlek och alla andra som vill ha en exklusiv executive mellanstor SUV.

  Den lyxigaste Mercedes SUV:n?

Många toppmoderna lyxiga bekvämligheter ingår i BMW X5, till exempel exklusivt läder och aluminium av hög kvalitet, premiumljudsystem, ADAS, geststyrning, röstigenkänning och mycket mer.

Subaru Ascent

Om du helt enkelt inte kan tänka dig att spendera för mycket pengar på en SUV, men vill ha något som enkelt kan göra 95 % av vad alla andra SUV:er på den här listan kan göra, bör du kolla in Subaru Ascent. Alla vet trots allt att Subaru brukar leverera när det gäller 4×4-fordon.

Ascent är standard med AWD, massor av säkerhetsteknik och den erbjuder en tyst subtil körning. Prisskillnaden mellan Ascent och till exempel X5 är dock uppenbar så fort du öppnar dörrarna. Motorerna är hyfsade men inte så kraftfulla och den tredje raden är endast användbar om du är 1,75 meter lång.

FAQ avsnitt

Vilken SUV har störst bakutrymme?

De flesta SUV:er är byggda för människor som är villiga att köra dem, men det finns ett par SUV:er som också erbjuder mycket utrymme för de bakre passagerarna. Den tidigare nämnda Nissan Pathfinder är en av dem, tack vare 41,7 tum benutrymme på andra raden är Pathfinder en rymlig SUV.

Hyundai Palisade och Kia Telluride är byggda på en gemensam plattform, och som sådan erbjuder de samma inredningsmått på 42,4 tum för benutrymmet på andra raden. Den obestridda mästaren i benutrymme på andra raden är dock LWB Range Rover Vogue som erbjuder hela 46,8 tum.

  Accelererar hybridbilar snabbare?

Vilken SUV har störst lastutrymme?

Praktiskhet är viktigt. Oavsett om du är en familjefar som åker på familjesemester eller om du är en ensam äventyrare som regelbundet åker på olika cykelleder är ett stort lastutrymme alltid välkommet. Särskilt om en SUV är din enda bil, och för de flesta är det så.

Som sådan ska du se till att kolla in Chevy Suburban eftersom den erbjuder 72,6 kubikcentimeter utrymme bakom den andra raden och så mycket som 144,7 tum om du fäller ner alla säten. GMC Yukon delar också dessa mått. Cadillac Escalade erbjuder en maximal lastkapacitet på 142 tum och 94,1 tum bakom andra raden.

Vilken SUV är bäst för långa personer?

Den bästa SUV:n för långa personer är Toyota Highlander tack vare imponerande 44,2 tum benutrymme fram och 40,7 tum huvudutrymme fram. Förutom Highlander är Subaru Legacy också ett bra alternativ eftersom den erbjuder 40 tum huvudutrymme och 42,9 tum benutrymme.

Det är värt att nämna att de flesta nuvarande SUV:er är tillräckligt stora för de flesta långa personer och stora personer i allmänhet. Biltillverkare hittar smarta sätt att öka det inre utrymmet med varje nyare generation.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts