Vilken bil har det bästa automatiska bromssystemet?

AEB eller automatisk nödbromsning är ett system som finns i moderna bilar och som ger dig ett extra skydd om något går fel. Dessa system är utformade för att övervaka din omgivning och bromsar om systemet anser att du riskerar att krascha in i ett fordon.

Dessa system ska inte ersätta din medvetenhet när du är ute på vägarna, eftersom de mest är till för att ge dig den hjälp som behövs om du inte bromsar i tid. Som sådan ska du alltid se till att hålla ett kännande öga på allt som händer runt omkring dig, och se till att läsa den här artikeln för att ta reda på vilka bilar som erbjuder de bästa AEB-systemen på den aktuella marknaden.

Nya Honda Civic är ett prisvärt alternativ för dem som vill ha en överlägsen allroundbil med alla säkerhetsklockor och visselpipor utan att behöva spendera premiumsummor. Hyundai Palisade är mer eller mindre samma sak när det gäller mellanstora SUV:er och Honda Accord presenterar samma uppsättning fördelar för marknaden för mellanstora sedaner.

Om du vill ha en kompakt SUV som också erbjuder överlägsna säkerhetssystem, inklusive AEB, ska du se till att kolla in Mazda CX-5. Slutligen, om du vill ha en mer premiumbil som erbjuder allt från säkerhetssynpunkt samtidigt som den är åtråvärd och lyxig, se till att kolla in Audi A4 Allroad.

Honda Civic

Honda Civic anses allmänt vara en av de bästa allroundbilarna på marknaden i dag eftersom den erbjuder praktiska egenskaper, effektivitet och tillförlitlighet till ett ganska lättillgängligt pris. Dessutom är hela körupplevelsen fylld av spänning eftersom Civic erbjuder ett både dynamiskt och lugnt chassi.

  Bästa hybridbilar för långa förare

Det bästa med nya Honda Civic är dock att den är utrustad med Hondas Sensing-säkerhetssystem från fabriken. Detta system inkluderar även AEB och det gjorde att Civic fick högsta möjliga säkerhetsbetyg från IIHS vilket gör den till en av de säkraste bilarna på marknaden nuförtiden.

Hyundai Palisade

Nya Hyundai Palisade är också en fantastisk allroundbil när det gäller praktiska egenskaper, komfort, effektivitet och tillförlitlighet. Den erbjuder också ett snyggt yttre utseende blandat med en vackert utformad interiör som kommer med många högkvalitativa material som läder och aluminium. Den erbjuder plats för upp till sju passagerare och har en ganska överkomlig prislapp.

Palisade levereras med en myriad av säkerhetsfunktioner från fabriken som inkluderar AEB, lane keep assist, rear-seating alert och avancerad adaptiv farthållare. Precis som Civic fick Palisade också IIHS:s högsta säkerhetsbetyg både för sina mjukvarulösningar och sin säkerhetsorienterade teknik.

Honda Accord

Att välja mellan Honda Accord och Toyota Camry är ett ganska svårt val att göra, men det verkar som om nya Accord för närvarande är bättre än Camry, särskilt när det gäller körupplevelse och praktiska egenskaper. Den nya Accord är lika pålitlig och effektiv samtidigt som den utan tvekan ser lite mer spännande ut.

Accord kommer också från fabriken med Hondas Sensing-grupp av säkerhetssystem som också inkluderar AEB och många andra användbara mjukvarusäkerhetslösningar. Detta gör att Accord också kan få IIHS:s Top Safety Pick+.

  Ska jag rostskydda min nya bil?

Mazda CX-5

Kompakta SUV:er och crossovers blir allt mer populära både i USA och i Europa, vilket innebär att bilar som Mazda CX-5 anses vara extremt eftertraktade. CX-5 erbjuder dock mycket mer än bara det rätta segmentet eftersom den erbjuder överlägsen dynamik, tillförlitlighet och pris jämfört med de flesta andra kompakta SUV:er på marknaden.

Säkerhetsmässigt är CX-5 utrustad med AEB, blind spot monitoring, forward collision avoidance och rear cross-traffic alert direkt från fabriken vilket gör CX-5 till en överlägsen kompakt SUV när det gäller säkerhet. CX-5 har också fått betyget Top Safety Pick + från IIHS, vilket ytterligare bekräftar säkerhetsreferenserna.

Audi A4 Allroad

Audi A4 kan lätt betraktas som den perfekta bilen för flera ändamål eftersom den erbjuder en upphöjd körställning jämfört med en vanlig A4 och den erbjuder också överlägsen praktisk funktionalitet till både Avant-versionen av A4 och sedanversionen.

När det gäller säkerhet kommer A4 Allroad med AWD från fabriken vilket är något du vill ha om du vill upprätthålla säkerhetsreferenserna oavsett hur hård körmiljön kan vara. Som grädde på moset fick A4 också IIHS:s betyg Top Safety Pick+.

FAQ-avsnitt

Är automatiska bromssystem värda det?

Dessa system är verkligen värda det, särskilt när de ingår i bilen som standard. Även när de inte gör det tenderar de att kosta mindre pengar jämfört med många andra onödiga tilläggsalternativ, så det är vettigt att välja AEB för det extra säkerhetslagret.

  Vilken bil har minst antal problem?

System som dessa är verkligen värda det eftersom man aldrig vill snåla på säkerheten. Du bör dock aldrig förlita dig på att dessa system är bäst för dina reaktioner i en knepig situation.

Vad gör en bil säker?

Dagens bilsäkerhet bygger både på smart teknik och mjukvarulösningar som AEB eller andra ADAS-prylar. De viktigaste faktorerna när det gäller säkerhet är effektiva skrynkelzoner för att avleda kollisionskrafterna bort från föraren och viktiga säkerhetssystem som krockkuddar, säkerhetsbälten och ABS.

System som AEB, kollisionsundvikande system, körfältsassistans och övervakning av döda vinklar är dock också användbara när det gäller bilens övergripande säkerhet. För att köpa den säkraste bilen på marknaden bör du se till att kolla in IIHS eller EURO NCAP:s krocktester.

Vilka biltyper är säkrast?

De säkraste bilarna på marknaden är de som körs av erfarna och utsedda förare. Om du vill veta vilka biltyper som har de bästa säkerhetsreferenserna bör du dock se till att kolla in SUV:er, minibussar och sedans.

Dessa är de säkraste bilarna på marknaden eftersom de är stora och tenderar att ha den högsta mängden säkerhetsutrustning både från fabriken och om de är fullt utrustade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts