Bästa hybridbilar för långa förare

I början var hybrider inte så praktiska eftersom de offrade last- och passagerarutrymme för extra komponenter i drivlinan. Därför saknade dessa bilar utrymme jämfört med sina bensin- och dieseldrivna motsvarigheter.

Numera är detta inte längre fallet, och även långa personer får plats i många hybridbilar utan problem. En bil för en lång förare måste erbjuda överlägset utrymme för huvud, ben och axlar, men utan att offra för mycket utrymme i baksätet.

Bilar som Hyundai Sonata, Toyota Prius, Subaru Crosstrek Hybrid och Ford C-Max är bra relativt prisvärda hybridbilar för långa personer. Om du vill ha en mer exklusiv upplevelse kan du överväga att köpa Lexus RX 450h, BMW X5 Hybrid eller Volvo XC90 T8 Twin Engine.

Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai Sonata sedan är en av de mest rymliga prisvärda sedans på marknaden just nu. Som sådan är Sonata ett utmärkt val för den som vill kombinera mycket utrymme, relativt överkomligt pris, hyfsad tillförlitlighet och överlägsen effektivitet.

Sonata erbjuder 40 tum huvudutrymme fram och mer än 46 tum benutrymme fram. Sonata har som standard 60/40-delade baksäten och klassledande lastutrymme också. Det är verkligen svårt att klandra Sonata, särskilt för någon som behöver mer utrymme.

Toyota Prius V

Det är inte ett riktigt samtal om hybridbilar av något slag utan att nämna Toyota Prius, och Prius V-varianten är den mest generösa när det gäller passagerar- och lastutrymme. Prius V erbjuder en mer upprätt taklinje som förbättrar huvudutrymmet avsevärt jämfört med den vanliga Prius.

Omkring 40 tum huvudutrymme för föraren, mer än 41 tum benutrymme för föraren är mer än tillräckligt för längre förare. Det fina med Prius V är att alla övriga säten är mycket rymliga, så du behöver inte offra alltför mycket av baksätet för att få det bekvämt på första raden.

  Bästa SUV:er för långa personer

Subaru Crosstrek Hybrid

Subaru Crosstrek Hybrid är en fantastisk bil av många anledningar, och en av dem är det faktum att den lätt passar längre förare utan att göra några kompromisser. Dessutom är Crosstrek ett bra alternativ för någon som lever en aktiv livsstil eftersom markfrigången på 8,7 tum verkligen kommer väl till pass.

Crosstrek erbjuder cirka 40 tum huvudutrymme för föraren och mer än 43 tum benutrymme för föraren. 43 tum benutrymme är mer än tillräckligt för nästan alla förare där ute, och det betyder att du inte behöver offra utrymme för bakre passagerarsätet för att få det bekvämt.

Lexus RX 450h

Lexus RX450h klassas som en mellanstor fyrhjulsdriven SUV, som sådan bör RX450h bekvämt kunna transportera fyra passagerare över nästan alla typer av terräng som finns. RX450h kanske inte erbjuder klassledande förarutrymme med 38,7 tum huvudutrymme för föraren och 41,4 tum benutrymme för föraren, men vad 450h erbjuder är komfort.

Med det sagt är det lätt att känna sig bekväm i RX450h eftersom den erbjuder flera sätt justerbara säten, en elektriskt justerbar ratt, armstöd runt om och en tyst och lugn kupé. RX450h erbjuder också 18 kubikmeter lastutrymme, vilket är mer än tillräckligt för fyra passagerare.

BMW X5 xDrive 45e

Utrymmet är bara relativt när det gäller komfort. Om du inte har ett minimum av direkt utrymme kan ingen lyx göra dig bekväm. Å andra sidan, om du har minimalt med utrymme kan mycket lyx göra dig betydligt bekvämare.

  Hur lång livslängd har en hybridbil?

BMW X5 xDrive 45e erbjuder nästan 41 tum huvudutrymme för föraren, men mindre än 40 tum benutrymme för föraren. Dessa siffror kanske inte verkar fantastiska vid en första anblick, men när du tänker på hur bra X5 är på att göra dig bekväm blir siffrorna irrelevanta.

Volvo XC90 T8 Twin Engine

Om du värdesätter säkerhet, komfort, stil och elegans bör Volvo XC90 stå högst upp på din lista. XC90 erbjuder 39 tum huvudutrymme för föraren och 41 tum benutrymme för föraren, vilket gör XC90 till en värdig konkurrent.

Men om du kombinerar de nivåer av komfort och lätthet som XC90 erbjuder med 400 hk och hyfsade mängder utrymme är det verkligen svårt att klandra XC90. Oavsett hur lång du är kommer du sannolikt att känna dig bekväm i en mellanstor SUV, och XC90 är en av de bästa mellanstora SUV:erna som för närvarande finns till salu.

FAQ-avsnitt

Är det värt att köpa en hybridbil?

Tiderna förändras, och vi borde förändras med dem, och därför blir hybridbilar nu något av en norm i första världens länder, men gör vi rätt val om vi alla börjar övergå till hybridbilar?

Att köpa en hybridbil är bara vettigt om man verkligen planerar att koppla in den. Många människor som köper hybrider förlitar sig främst på förbränningsmotorn, och som sådan finns det verkligen ingen nämnvärd skillnad mellan en hybrid och en vanlig bil med förbränningsmotor.

  Kan hybridbilar köras enbart på el?

Vilken typ av bil bör en lång person undvika?

De flesta bilar numera är tillräckligt rymliga för 1,80 meter långa personer, särskilt om du tenderar att resa ensam. Om du ofta reser med passagerare, ja, då bör du definitivt hoppa över hatchbacks och små sedans och crossovers.

Dessa kan vara tillräckligt rymliga, men bara om du offrar benutrymme i baksätet, vilket är meningslöst om du brukar resa med flera passagerare. Förutom kompakta och subkompakta bilar är även vissa sportbilar och superbilar alldeles för trånga för alla som är längre än 1,80 meter.

Är en elbil ett bättre köp än en hybridbil?

Svaret på den frågan beror på flera olika variabler, t.ex. var du bor, laddningsinfrastrukturen, hur många mil du kör dagligen och om det finns tillgång till väggladdning i hemmet.

Den allmänna tumregeln är – om du inte kör så många mil på din dagliga pendling och om du kan ladda hemma på ett hyfsat sätt kan du lika gärna välja en elbil. Men om du planerar att köra långa sträckor, välj bara en elbil om laddningsinfrastrukturen finns där för att stödja dig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts