Vilken är den bästa begagnade cabriolet?

Att köra en cabriolet när vädret tillåter det är något som gör även de tråkigaste resorna roliga. Även om cabrioleter innebär många uppoffringar jämfört med sina motsvarigheter i form av sedanar eller kupéer, finns det många aspekter av cabrioletkörning som uppväger detta.

För en gångs skull kritiseras cabrioleter ofta för att vara dyrare, tyngre och mindre praktiska. Hur som helst är många cabrioleter på senare år lika lätt att få tag på som sina motsvarigheter med hårda tak, särskilt när det gäller begagnatmarknaden.

Dessutom är de inte lika opraktiska eller tunga som de brukade vara. Många cabrioleter från modern tid är så bra att de ibland känns som vanliga hardtop-bilar när man kör med taket uppe. Som sådan finns det inget bättre värdealternativ för cabrioletbilar än Mazda MX-5.

Den tyska ledartrion, BMW 4-serien, Audi A5 och Mercedes Benz C-klass är också värda att överväga. Om du vill ha en lyxigare och mer spännande version av MX-5 kan du välja Porsche Boxster. Om du däremot vill ha en fyrsitsig lyxig soft-top, välj E-Klass cabriolet.

Mazda MX-5

MX-5 kanske inte är din kopp te eftersom det är en 2-sitsig, relativt opraktisk cabriolet, men allt annat med MX-5 är nästan omöjligt att ogilla. För det första kan du få en begagnad MX-5 för skitbilligt, så mycket att det ibland känns fel att en så rolig bil kostar så lite pengar.

Körbarheten är som man kan förvänta sig, utmärkt. Dessutom är tillförlitligheten lika bra, vilket är relativt svårt att göra när man bygger en billig prestandabil. Se till att följa upp alla dina vanliga underhålls- och servicescheman, så bör du kunna njuta av denna lilla roliga bil i många år framöver.

  Bästa SUV:er för en första bil

BMW 4-serien, Audi A5, Mercedes C-klass

Dessa tre kompakta cabriolet-sedaner är så nära besläktade att de förtjänar att värderas på samma nivå. BMW 4-serien är den sportigaste av trion, är roligast att köra, men interiören känns lite för gammalmodig. Mercedes är den mest bekväma, men den saknar mest atletisk stil.

Audi A5 ligger någonstans i mitten eftersom den inte är lika atletisk som BMW och inte heller lika bekväm som C-klass, men den erbjuder mer förfining än BMW och ett mer atletiskt, mer sammansatt körsätt jämfört med C-klass. Mellan dessa tre skulle jag ta A5 eller C-Klass framför 4-serien vilken dag som helst i veckan.

Porsche Boxster

Om du älskar MX-5, men vill ha mer prestanda, mer lyx och mer av bokstavligen allt, ska du se till att kolla in Porsche Boxster. Porsche är ett varumärke som allmänt anses vara en av om inte den allra bästa sportbilstillverkaren i bilens historia, och Boxster/Cayman-plattformen värderas av många som den bästa Porsche-sportbilen.

Naturligtvis kommer en 911 alltid att vara en 911, men att bli jämförd med något som en 911 är en fördel i sig själv. Det är bäst att undvika 986 Boxster 2.5, särskilt om den är utrustad med Tiptronic-växellådan, eftersom den troligen är en av de sämsta Porsche som någonsin byggts, men resten av modellprogrammet är värt att överväga.

Mercedes E-Klass

Om du gillar vad Mercedes Benz C-klass erbjuder, men vill ha mer av allt, är E-Klass Cabriolet den naturliga uppgraderingen. Tack vare en längre kaross är E-Klass betydligt rymligare på insidan samtidigt som den är bekvämare och bättre utrustad, men den kommer dock också med en kraftigare prislapp.

  Vilken är den bästa SUV:n för en familj på 6 personer?

Hur som helst finns det flera olika generationer av E-Klass att välja mellan, och att välja de nyare modellerna ger också en enorm uppgradering av tekniken. E-Klass är en av de mest logiska 4-sitsiga cabrioleterna att köpa om du inte är intresserad av att spendera enorma summor pengar på en cabriolet.

FAQ-avsnittet

Vad gör en bra cabrioletbil till en bra cabrioletbil?

En bra cabrioletbil kräver inte att du kompromissar mycket om du vill välja en cabrioletversion, närmare bestämt en bil som inte kostar mer men ger dig mindre. En bra cabrioletbil får därför aldrig beröva dig helt och hållet på lastutrymme, eftersom det är en stor kompromiss att göra.
Priset är naturligtvis också en viktig faktor, det är inte svårt att bygga en bra cabriolet om cabrioletversionen av den bil du är intresserad av kostar 50 % mer än hardtopversionen. Dessutom bör en bra cabriolet också vara lika strukturellt sund som en hardtop-version, särskilt om det är en sportbil.

Vilken är den bästa konvertibla hatchbacken på marknaden?

Om du vill ha en cabriolet, men inte vill spendera mycket pengar och inte vill ha en kompakt sportbil som Miata, är det bäst att välja en cabriolet hatchback, och de bästa som finns är Mini Cooper Convertible, Audi A3 cabriolet eller Mk6 Golf cabriolet.

Den bästa Mini att välja är den senaste generationen av Mini cabriolet från 2014 eftersom den har de bästa motoralternativen och är det bästa värdeförslaget för Mini Cooper. Mk6 Golf cabriolet är ganska billig nuförtiden, men fortfarande inte tillräckligt gammal. Audi är en bättre och mer raffinerad version av Golf med en motsvarande högre prislapp.

  Varför blev kombibilar omoderna i USA?

Ska jag köpa en cabriolet?

När du köper en bil är det alltid bäst att balansera dina behov och önskemål eftersom detta är avgörande när du ska närma dig ditt nya bilköp. Om en cabriolet är vettigt med tanke på all den vila du gör dagligen är det ganska förståeligt att välja en cabriolet. Men om det inte är det, är det bäst att inte ta det steget innan du är redo.

Om du vill köpa en cabriolet för nöjes skull bara för att du redan äger en annan bil, eller om du kanske ska gå i pension, bör du köpa den och njuta av den. Bilar är trots allt till för att göra oss lyckliga, det vet vi bilentusiaster, och vi bör köra intressanta bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts