Vilken är den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa?

En cabriolet är en klassisk bil som gör att du kan släppa taket på bilen och njuta av utsikten, solljuset och den friska luften. Eftersom Mercedes är ett lyxmärke erbjuder Mercedes också cabrioleter till salu. Men vad är den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa?

Den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa är 2018 års Mercedes-Benz E-Klass cabriolet. Tack vare sin tillförlitlighet och eleganta design. Dessutom utstrålar den här bilen opulens och den är packad med massor av avancerade funktioner. Framför allt säljs den till ett oslagbart pris.

Förutom 2018 års Mercedes E-Klass cabriolet finns det även andra värda att nämna, till exempel Mercedes-Benz CLK-Class Cabriolet, Mercedes-Benz SLK-Class och Mercedes-Benz SL-Class. Alla dessa bilar är vackert tillverkade och låter dig njuta av landskapet och solen när du kryssar på motorvägen.

Funktioner hos 2018 Mercedes-Benz E-Class E400 Cabriolet

Utseende

Mercedes-Benz E-Klass cabriolet kommer med ett förtrollande utseende som väcker uppmärksamhet på vägen. Den liknar E-Klass coupé, men med en mjuk topp som ger den en unik och avkopplande känsla. När den mjuka toppen släpps kan du njuta av utsikten, solljuset och en svalkande bris.

Till skillnad från de flesta cabrioleter som har två säten har E-Klass cabriolet fyra säten, även om de bakre sätena är något trånga. De är alltså inte lämpliga för längre personer. Dessutom har den ett något större lastutrymme jämfört med sina konkurrenter. Därför kan du transportera din familj och förvara vissa typer av saker på baksidan.

Några av de funktioner som gör att E-Klass cabriolet sticker ut är 18-tums lättmetallfälgar, inspirerade strålkastare med dubbla LED-remsor, en A-formad stötfångare och större grillar. Utöver detta har E-Klass E400 cabriolet också många tekniska funktioner, som inkluderar värmereflekterande lädersäten, justerbar 64-skuggs ambientbelysning, massagesäten och ett aromaterapisystem.

  Vad är skillnaden mellan Mercedes-klasserna?

Tack vare sin långa design är framsätena bekväma och rymmer fyra personer bekvämt när softtopen är öppen. När softtopen är på blir det trångt i bilen. Ändå kommer passagerarna att njuta av de bekväma Nappalädersätena och de användarvänliga interiörfunktionerna.

Dessutom har intresserade köpare två alternativ att välja mellan, E400 bakhjulsdrift eller E400 4matic fyrhjulsdrift. Detta ger intresserade köpare ett val att välja en mjuk och tyst körning eller en högpresterande körning. Observera att en begagnad E400 4matic AWD-system är något dyrare.

Prestanda

Som nämnts ovan finns den här modellen med två alternativ, ett bakhjulsdrivet system och ett 4mati fyrhjulsdrivet system. Båda bilarna är utmärkta men 4Matic AWD-systemet presterar bättre än RWD-systemet. Båda drivs av en 3,0-liters V-6-motor med dubbelturbo som levererar upp till 329 hk och 354 lb-ft vridmoment.

Med en sådan kraft är Mercedes-Benz E-Klass cabriolet bland de mest kraftfulla lyxiga cabrioleterna på marknaden. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 mph på bara 5,3 till 5,5 sekunder. Den har en topphastighet på 130 mph, vilket är utmärkt för sin storlek. Och med en 9-växlad automatisk växellåda är det fond och smidigt att köra den här bilen.

Vad som gör den ännu mer speciell är att den är bränsleeffektiv eftersom den har ett EPA-betyg på 25 mpg i staden, 21 mpg på motorvägen och ett kombinerat mpg på 24. Detta är bättre än de flesta Mercedes-modeller som förbrukar mer.

Om du landar på de senast använda modellerna sparar du till och med mer bränsle eftersom du kan byta till el. Tack vare den elförstärkta motorn. Bilen är dock inte helt eldriven eftersom den är utrustad med ett 1 kWh-batteri, vilket inte är särskilt kraftfullt.

  Hur kan jag avgöra vilken modell av Mercedes jag har?

Säkerhet

Som väntat är Mercedes E-Klass Cabriolet en säker och pålitlig bil på vägen. Eftersom det är en cabriolet kan vinden bli outhärdlig, och det är därför den har funktioner som det elektriska dragstoppssystemet AIRCAP och uppvärmning på nacknivå AIRSCARF. Dessa funktioner håller dig bekväm även när tygtoppen är nedfälld.

Dessutom kan du köra den här cabrioleten med stor lätthet eftersom den är utrustad med många säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar stabilitetskontroll, anti-whiplash, säkerhetssystem, varning för framåtriktad kollision med automatisk nödbromsning, aktiv bromsassistans och dynamisk kurvtagningsassistans. En begagnad 2018 Mercedes-Benz E-Klass 400 cabriolet kostar mellan 12 000 och 70 000 kronor.

FAQ

Vilken är den mest tillförlitliga Mercedes cabriolet?

Den mest pålitliga cabrioleten från Mercedes-Benz är Mercedes-Benz SL från 2020. Ja, E-Klass cabriolet är pålitlig, men Mercedes SL 2020 är mer pålitlig. Bortsett från det är denna cabriolet vackert utformad och kompakt. Den har också två säten, i stället för fyra säten som E-Klass cabriolet.

Vilken är bäst – BMW Z4 cabriolet eller Mercedes E-Klass cabriolet?

Mercedes E-Klass Cabriolet är idealisk för dem som letar efter en lyxig och bekväm interiör. Den är också säkrare och med mycket avancerad teknik. Å andra sidan ser BMW Z4 cabriolet vackrare och kraftfullare ut än E-Klass cabriolet. Den har också bättre hantering och presterar bättre.

Vilken är den bästa cabrioleten överlag på marknaden?

Den bästa cabrioleten överlag är Mazda MX-5 Miata. Den här bilen är inte bara ikonisk och pålitlig, utan den är också lätt att underhålla och utvecklar inte problem så lätt. Dessutom är den elegant utformad och ger en härlig körupplevelse. Det är därför den är bland de bäst säljande cabrioleterna som någonsin tillverkats.

  Vilken Mercedes kör sig själv

Vilken är bäst – hård eller mjuk topp?

Olika cabrioleter kommer med olika toppar. De flesta fordon har mjuka toppar eftersom de är lättare att underhålla och billigare att byta ut. Däremot är hårda toppar utmärkta på grund av sin hållbarhet och förmåga att stå emot väder och minimera buller.

Efter hur lång tid måste jag byta topp på min Mercedes-Benz cabriolet?

Om du köper en begagnad Mercedes-Benz-modell är det bra att veta hur länge ägaren har kört bilen. I de flesta fall håller Mercedes drop-top mellan 5 och 7 år. Därför kan den hålla längre eller kortare tid, beroende på hur du underhåller bilen och toppen.

Slutsats

Den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa totalt sett är 2018 års Mercedes-Benz E-Klass cabriolet. Den mest pålitliga Mercedes cabriolet är dock 2020 års Mercedes SL cabriolet. Båda dessa bilar är elegant konstruerade för att erbjuda komfort, prestanda och en högkvalitativ körning.
Även om andra typer av Mercedes har ett högt avskrivningsvärde försöker Mercedes cabrioleterna hålla sitt värde väl. Detta är förståeligt eftersom de flesta cabrioletägare inte kör dessa bilar regelbundet. Därför upplever de färre problem än vanliga modeller som används dagligen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts