Vilka begagnade bilar har flest säkerhetsfunktioner?

När du ska köpa en ny bil måste du se till att säkerheten är en av de viktigaste punkterna att ta hänsyn till. Programvarulösningar för bilsäkerhet i kombination med smart produktdesign har sett en hel del förbättringar under de senaste två decennierna och du bör definitivt prioritera dessa när du köper en ny bil.

Med tanke på att det finns många alternativ för begagnade bilar på den aktuella marknaden kan det vara svårt att veta vilka man ska hålla utkik efter. För att ta reda på det ska du se till att läsa den här artikeln eftersom det aldrig är en bra idé att snåla på viktiga bilsäkerhetsfunktioner och lösningar som moderna bilar erbjuder.

Om du vill ha en kompakt SUV som erbjuder klassledande säkerhetsegenskaper ska du se till att kolla in Hyundai Tucson 2016. Om stora SUV:er är mer din kopp te bör du överväga 2016 års Volvo XC90 eftersom denna svensk är högt ansedd som en av de säkraste stora bilarna på begagnatmarknaden.

Honda Accord 2016-2017 är klassledande när det gäller säkra sedans medan Lexus ES350 2016 också är klassledande när det gäller premium-sedans. Slutligen, om du vill ha en begagnad stor pickup med överlägsna säkerhetsreferenser ska du se till att kolla in 2017 års Honda Ridgeline.

2016 Hyundai Tucson – Kompakt SUV med IIHS Top Safety Pick+ 2016

Nya Hyundai-modeller är kända för att erbjuda mycket värde för pengarna och 2016 års Hyundai Tucson är ingen skillnad. Med tanke på att den kostar mindre än 20 000 dollar samtidigt som den erbjuder mycket utrymme, en pålitlig plattform och stor effektivitet är Tucson verkligen värd att titta närmare på.

  Bästa begagnade BMW hatchback

Hyundai Tucson kombinerar en säker plattform som är utformad för att klara en mängd olika krascher oavsett situation. Om du kombinerar det med en myriad av avancerade förarassistanssystem är det inte konstigt att 2016 års Tucson blev en av de säkraste kompakta SUV:erna i IIHS:s historia vid testtillfället.

2016 Volvo XC90 – 2016 IIHS Top Safety Pick + mellanstor SUV

Volvo XC90 2016 är en fantastisk allround-SUV oavsett hur du ser på den eftersom den erbjuder lyx, komfort och säkerhet till ett välförtjänt pris. Du kan få en i prisintervallet mellan 20 000 och höga 20 000 dollar med alla säkerhetsklockor och visselpipor som gör den till en av de säkraste mellanstora SUV:erna under det senaste decenniet eller så.

Volvo kombinerar också överlägsen teknik i kombination med massor av avancerade säkerhetsfunktioner som gör att den har fått IIHS 2016 Top Safety Pick+, vilket är det högsta betyg en bil kan få i dessa tester. Förutom att XC90 är säker och prisvärd utstrålar den också sofistikering både inifrån och ut.

2016-2017 Honda Accord – IIHS Top Safety Pick + 2016 – mellanstor sedan.

I fortsättningen av temat med branschledande säkerhet i både teknik- och mjukvaruavdelningar var 2016-2017 Honda Accord också en av de högst rankade bilarna i IIHS-testningens historia vid den tidpunkten eftersom den kombinerar modern teknik med decennier av krocktester och övergripande säkerhetsförbättringar.

Du kan också få en för långt under 20 000 dollar vilket gör den här generationen av Accord till det bästa köpet av många olika anledningar. Förutom att vara en överlägset säker sedan är Accord också en av de mest pålitliga och effektiva bilarna i sitt segment, vilket innebär att du helt enkelt inte kan gå fel med Honda Accord.

  Vilka SUV:er har parkeringshjälp

2016 Lexus ES350 – 2016 IIHS Top Safety Pick+ mellanstor lyxsedan.

Långt borta är de dagar då du var tvungen att välja mellan tillförlitlighet och lyx när du köpte en begagnad premiumbil eftersom 2016 års Lexus ES350 är både lyxig och tillförlitlig. Det bästa med Lexus ES350 är dock att den kommer med massor av mjukvarulösningar för säkerhet också, vilket gör den till en av de högst rankade lyxbilarna från 2016.

Du kan få ett bra exemplar i priskategorin mitten av 20 000 dollar vilket gör ES350 till ett värdigt alternativ för dig som vill ha en säker körupplevelse utan att offra både tillförlitlighet och lyx.

2017 Honda Ridgeline – 2017 IIHS Top Safety Pick+ lastbilen

För att avsluta listan över de säkraste och mest tekniskt packade begagnade bilarna på marknaden ska vi ta en titt på 2017 Honda Ridgeline pick-up truck. Ridgeline vann också IIHS Top Safety Pick+-betyget vilket gör den till den säkraste pickup-lastbilen och den enda lastbilen som går Top Safety Pick+-betyget vid den tidpunkten.

Detta beror på att Ridgeline kombinerar mjukvarusäkerhetslösningar med en sofistikerad plattform som både är utformad för komfort och säkerhet. Det är därför många anser att Honda Ridgeline är den bästa allroundlastbilen för den tiden.

FAQ-avsnitt

Vad betyder det när en bil får Top Safety Pick+ IIHS-betyg?

Betyget Top Safety Pick+ IIHS är endast reserverat för klassledande bilar från ett visst segment när det gäller säkerhet. För att en bil ska få detta betyg måste den kombinera både överlägsna tekniska säkerhetslösningar och överlägsna mjukvarusäkerhetslösningar.

  Vilken liten SUV har flest hästkrafter?

Detta innebär att dessa bilar är så säkra som moderna bilar kan bli. Även om det finns flera Top Safety Pick+-betyg som ges till flera olika bilar i ett och samma segment, utgör de bara en handfull av de tillgängliga bilarna från ett och samma segment.

Är mjukvarusäkerhetsfunktioner värda det?

De flesta bilar i dag erbjuds med avancerade mjukvarusystem för att förebygga och undvika kollisioner, men de ingår oftast i dyra tilläggspaket. Det väcker frågan om hur nödvändiga dessa system är när det gäller bilens totala säkerhet.

På det hela taget är dessa system verkligen värda det eftersom de tillför ytterligare ett lager av säkerhet i bilen som inte kan fås på bilar utan dem.

Vad är den viktigaste aspekten av säker körning?

Den viktigaste aspekten av en säker körning är en utsedd förare som har sin fulla uppmärksamhet riktad mot vägen och föremålen och människorna runt omkring honom. Detta innebär att nu kan inte ens de mest avancerade systemen på marknaden förhindra att någon råkar ut för en olycka om han eller hon inte är uppmärksam.

Förutom den mänskliga faktorn är funktioner som krockkuddar, säkerhetsbälten och effektiva krockzoner i bilen fortfarande de viktigaste aspekterna av en säker körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts