Vilken liten SUV har flest hästkrafter?

Små eller kompakta SUV:er har blivit allt mer populära på senare tid, och det finns många skäl till det. Först och främst erbjuder de en upphöjd SUV-körställning som är utmärkt för allsidig synlighet och manövrerbarhet. Dessutom kan de klara av mild till måttlig terrängkörning utan att offra körning på vägen.

Därför kämpar tillverkarna ständigt för att ta fram den bästa kompakta SUV:n, och det verkar som om marknaden är full av potentiella alternativ. Den mest kraftfulla kompakta SUV:n på marknaden är BMW X3M Competition, och den näst kraftfullaste är Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Fortsätter listan över de mest kraftfulla kompakta SUV:erna, tätt följd av Mercedes AMG GLC 63 S. Nästa på listan är den otroligt populära och lika snygga Porsche Macan Turbo S, och den femte mest kraftfulla kompakta SUV:n är Audi RSQ4 Sportback Coupe SUV.

Alla dessa kompakta SUV:er är oerhört populära och oerhört bra. Mellan dessa är Porsche och Alfa de sportigaste, tätt följt av BMW, sedan Mercedes och sedan Audi.

BMW X3M Competition

BMW X3M Competition och BMW X4M Competition är i princip samma bilar. Den enda skillnaden är att X4:an erbjuder en smidigare design medan allt annat är mer eller mindre likadant. Dessa två tyska kraftpaket erbjuder en 6-cylindrig motor med 3,0 liter turboladdning och upp till 510 hästkrafter.

Sådana siffror är ganska galna för en kompakt SUV, men dessa två BMW är ganska atletiska och roliga att köra, och det verkar som om effektuttaget är precis tillräckligt. 0-60mph görs på mindre än 3,8 sekunder, och toppfarten är begränsad till 155mph.

  Vilken är den minsta Porsche SUV:n?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifogglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är en riktig frisk fläkt eftersom den erbjuder en körupplevelse som är karakteristisk för snabba italienska bilar. En flamboyant snabb exteriördesign i kombination med en fokuserad interiördesign gör att Stelvio ser ut och känns som om den är född och uppfödd av Ferrari.
Men Ferrari var faktiskt inblandad i utvecklingen av denna kompakta SUV och Giulia Quadrifoglio-sedanen. Båda dessa har en förmodat Ferrari-avledd 2,9L Twin-Turbo 6-cylindrig motor med 6 cylindrar som ger 507 hästkrafter. Topphastigheten är beräknad till 176mph och 0-60mph-tiden är bara 3,6 sekunder.

Mercedes Benz GLC 63 AMG S

GLC 63 AMG S är en kompakt SUV från Mercedes som är utformad för dem som vill ha en så kallad ”brute i kostym”. Detta GLC-derivat kan smälta in helt och hållet när man åker runt i stan, men när den nationella hastighetsgränsen slår till ser den fruktiga 4,0L BiTurbo V8:an till att AMG-DNA:t kommer upp till ytan.

GLC AMG-toppmodellen erbjuder hela 505 hk som driver GLC 63 AMG S från 0 till 60 på cirka 3,6 sekunder och hastigheten är också begränsad till 155 mph. Det viktigaste partytricket i denna kompakta SUV är motorn som är mycket större och mer spännande än de som erbjuds i alla andra kompakta SUV:er.

Porsche Macan Turbo S

Porsche Macan Turbo S är förmodligen den mest sofistikerade och bäst konstruerade kompakta SUV:n på den här listan. Tack vare en 2,9 l twin-turbo V6 erbjuder Macan en hälsosam effekt på 434 hk som gör det möjligt att sprinta 0-60 mph på cirka 4 sekunder medan toppfarten också är begränsad till 155 mph.

  Vilken bil har den bästa parkeringshjälpen?

Huvudskälet till varför man skulle välja att köpa Macan framför resten av dessa kompakta sportiga SUV:er är att den erbjuder de högsta kvalitetsstandarderna som alltid förknippas med Porsches ingenjörskonst. Förutom att Macan är överlägset högklassig håller Macan också sitt värde mycket väl och är den mest pålitliga av alla.

Audi RSQ4 Sportback

Audi RSQ3 och RSQ4 är också i princip samma bil precis som med X3M och X4M. Dessa två är dock ännu mindre än X3 och X4 eftersom Audi av någon anledning inte gör en RS-version av Audi Q5. Ändå är RSQ3 och RSQ4 båda så bra att det inte finns något behov av ytterligare Audi RS SUV:er.

Designmässigt ser RSQ4 fantastisk ut, särskilt om du väljer en mer vågad färg. Förutom designen erbjuder dessa två också en legendarisk 2,5L 5-cylindrig turbomotor med 5 cylindrar som utan tvekan är ännu bättre än den V8 som finns i GLC. Hästkrafterna har ett tak på 400 hästkrafter medan 0-60mph tar 4,3 sekunder.

FAQ-avsnitt

Är det vettigt att köpa en kompakt SUV med prestanda?

Dessa kompakta SUV:er är inte utformade för att vara sportiga, och det väcker frågan varför man skulle köpa en sådan. Dessa SUV:er säljer dock som en galning eftersom folk älskar kraftfulla bilar som ser bra ut och låter bra.

Även om en mindre kraftfull sportbil kan förstöra dem på racerbanan är dessa SUV:er bättre på allt annat. Så ja, det är vettigt att köpa en sådan kraftfull kompakt SUV eftersom den erbjuder spänningsnivåer som utan tvekan saknas i detta segment.

  Vilket är bättre bilbarnstolar av läder eller tyg?

Varför ska jag köpa en liten SUV i stället för en mellanstor eller stor SUV?

Kompakta SUV:er och crossovers säljer som en galning eftersom de erbjuder nästan allt. Om du bor i en stadsmiljö och inte behöver extra utrymme finns det ingen anledning att köpa en mellanstor SUV enbart på grund av storleken, och det gäller i synnerhet en fullstor SUV.

Dessutom är kompakta SUV:er billigare samtidigt som de är lika välbyggda. Om du ändå behöver mer utrymme eller om du är mer seriös när det gäller terrängkörning är det vettigt att köpa en större SUV, men se till att testa dem först.

Vilken är den snabbaste elektriska kompakta SUV:n?

Den snabbaste elektriska kompakta SUV:n är den ganska nya Tesla Model Y Performance. Den här eleganta elbilen klarar en 0-60mph på bara 3,5 sekunder. Jaguar I-PACE klarar 0-60mph på drygt 4,7 sekunder, medan Audi e-Tron Sportback klarar det på lite mindre än 4,7 sekunder.

Mercedes Benz EQC gör 0-60mph på 5,1 sekunder precis som den helt nya Ford Mustang Mach-E. Men med tiden kommer vi säkert att få bevittna sportigare elektriska kompakta SUV:er med ännu mer kraft och ännu mer fart.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts