Vilka är skillnaderna mellan BMW-serierna?

Vilka är skillnaderna mellan BMW-serierna?

BMW tillverkar 8 olika serier med olika modeller i var och en av dem. För närvarande sträcker sig serierna från BMW 1-serien till 8-serien. De specifika numren betyder olika saker. Serierna med jämna nummer är 2-dörrars bilar och de udda är 4-dörrars sedans.
Ju högre serienummer desto dyrare blir fordonet. BMW 1-serien är den billigaste och 8-serien är den lyxigaste och dyraste.
Alla udda BMW-serier (1, 3, 5 och 7) är en kombination av 4-dörrarsmodeller och lyxiga sedans, varav vissa även finns i cabrioletversioner. BMW 3, 5 och 7-serien är utformade för att vara lyxiga executive fordon. De jämna BMW-serierna (2, 4 och 6) är sportigare utformade 2-dörrars kupéer.

Specifikationer för udda BMW-serier

Överlag är udda BMW-serier grand tourers, subkompakta och kompakta executive bilar. De flesta av dem började som 2-dörrars modeller med bensinmotorer och utvecklades senare till gran coupéer med diesel- och bensinalternativ tillgängliga.

BMW 1-serien

Ursprungligen skapades BMW 1-serien som en 3-dörrars hatchback som var mycket bekväm och effektiv att köra i stadstrafik. Det var BMW E81-modellen. Senare kom andra modeller som E87 5-dörrars hatchback och BMW E88 cabriolet 1-serien. Det som förenar alla BMW 1-seriebilar är att de är mycket kompakta.
Alla bilar i 1-serien har bakhjulsdrift, medan de flesta bilar i segmentet små chatchbacks använder framhjulsdrift. Dessa finns också som både bensin- och dieselmotorer.

BMW 3-serien

BMW 3-serien är BMW:s mest kompakta executive sedanbil. Modellutbudet för BMW 3-serien är ganska stort och omfattar en 2-dörrars cabriolet och coupé, en 4-dörrars sedan och även en 5-dörrars liftback. 3-serien är BMW:s mest sålda modell och står för mer än 30 % av försäljningen.
Det har funnits sju generationer av 3-serien hittills, med början så långt tillbaka som 1975 med E21. Dessa fantastiska lyxsedaner blev BMW:s bästsäljare av en anledning. De är lika bra som de dyrare 5 och 7-serierna, med den stora skillnaden att de är mindre och mer prisvärda.

  Vad är bättre, BMW sDrive eller xDrive?

BMW 5-serien

BMW 5-serien är efterföljaren till BMW New Class-sedanen som tillverkades 1962. 5-serien föddes 1972 och är än i dag en av de bästa executive-bilarna som produceras av BMW. Motoralternativen är både diesel och bensin. Motorerna i 5-serien är fyrcylindriga, sexcylindriga, V8 och V10, som antingen är turboladdade eller med naturlig insugning.
BMW 5-serien är den näst mest sålda BMW-serien efter BMW 3-serien. Den utgör en mellanställning mellan den större 7-serien och den mindre 3-serien av lyxsedaner.

BMW 7-serien

BMW 7-serien är den största lyxiga BMW-sedan som märket tillverkar. Naturligtvis är den också den lyxigaste och dyraste. Den fullstora lyxsedanen är BMW:s flaggskepp och dess karosseristil är begränsad till en sedan. Alla innovationer som BMW introducerar dyker först upp i BMW 7-serien och senare sipprar de ner till andra serier och modeller.
Ursprungligen drevs BMW 7-serien av bensinmotorerna inline-4, V8 och V12. Sedan 1995 har även dieselalternativ funnits tillgängliga. Både 3-serien och 5-serien har ett sportigt M3- och M5-fordon, men BMW 7-serien har ingen sportversion.

Även BMW-seriens specifikationer

Detta för oss till den sportiga tvådörrars serien med jämna nummer.

BMW 2-serien

BMW 2-serien betjänar ett segment av subkompakta ledarbilar eller det så kallade C-segmentet. Dessa är bakhjulsdrivna drivna fordon som finns i kupé- och cabrioletkarosseri. De 2-dörrars bilarna är snabba, kompakta och mycket lättmanövrerade, vilket gör dem till det perfekta valet för en ensam förare eller ett par.

  Tillverkar BMW en sportbil?

BMW 4-serien

BMW 4-serien är en serie modeller som tillverkas som kompakta ledarbilar. De är baserade på de 2-dörrars modellerna i BMW 3-serien. Serien finns som 2-dörrars coupé, cabriolet och som 4-dörrars fastback coupé, även känd som Gran Coupe.
Den första 4-serien tillverkades 2013. De finns med 4 och 6 cylindrar för diesel och med 4, 6 och 3 cylindrar för bensinmotorer.

BMW 6-serien

6-serien kom ut som grand tourer-bilar och har förblivit sådana sedan 1976. Den är utformad för höghastighetståg och långa bilresor och är ett utmärkt val för en resande affärsman.
Naturligtvis är BMW 6-serien, som en jämn serie, en förfader till en 2-dörrars bil. Den har dock vuxit under åren. Den började som en tvådörrars coupé, men senare på 2000-talet blev även cabrioleter tillgängliga. Numera finns det till och med fyradörrars coupékarosserier, vilket började 2012.

BMW 8-serien

8-serien började i mitten av 1980-talet med en tvådörrars coupé och har förblivit som sådan. Serien är en serie modeller av grand tourer-coupéer och cabrioleter. Det är en bakhjulsdriven bil som också finns i xDrive (fyrhjulsdrift). Den började först som en prestandauppgradering till 6-serien med ett högre pris.

Jämförelse av BMW-serier

Vilka är de billigaste BMW-serierna att köpa och underhålla?

De billigaste BMW-modellerna är de minsta, nämligen 1-serien och 2-serien. De är de billigaste modellerna att köra och äga. 1-serien är en hatchback som lämpar sig för stadskörning, medan 2-serien betjänar C-segmentet och är ganska bekväm att köra, samtidigt som den ger körglädje från en sportbil.

  Är Lexus billigare att underhålla än BMW

Är en BMW 3-serie eller 5-serie bättre?

BMW 3-serien är något mindre och betydligt billigare än 5-serien. Om man talar från en fristående bilvärdering utan att ta hänsyn till priset är 5-serien större och tillför extra kvalitet. 3-serien är BMW:s mest sålda serie av några skäl. Den för med sig nästan allt som Serie 5 gör, till ett rabatterat pris.

Vilka är skillnaderna mellan BMW-serierna?

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts