Tillverkar BMW en sportbil?

Tillverkar BMW en sportbil?

BMW tillverkar främst lyxiga sedans, men de flesta BMW-serier har en fristående M-sportbil. Populära BMW-sportbilsmodeller är bland annat i8, M1, M2, M3, M4, M5 och M8. Dessutom finns det lyxiga crossover BMW sport-SUV:er som X3 M, X4 M, X5 M och X6 M.
Dessutom erbjuder BMW även M-prestandamodeller som modifieringar för olika BMW-fordon. Våra bästa BMW sportbilsval överlag är i8 och M8 Competition.

BMW i8: Den snyggaste BMW-sportbilen

BMW i8 är en hybridsportbil som tillverkas av BMW. I8 är mer en vardagsbil än en professionell sportbil, men den har ett överlägset utseende och erbjuder fortfarande en solid drivlina under huven.
Med en fyrhjulsdrift och en 1,5-liters trecylindrig gasmotor och ett batteripaket med två elmotorer är detta långt ifrån en vanlig BMW. Den ger 369 hästkrafter och sprintar från 0 till 60 miles per timme på 4,1 sekunder. Detta placerar den inte ens bland de fem snabbaste BMW:erna, men den har stämplats som en sportbil på grund av sin design och motor.
Ändå handlar det här fordonet mer om att se snygg ut än att leverera toppfart. Att köra den känns som en sportbil med en avancerad fjädring, bra hantering och lättare styrning än vad du kan uppleva i de flesta BMW:er. Detta kan naturligtvis vara både bra och dåligt, beroende på vad du vill ha av fordonet.

BMW M8 Competition: Den snabbaste BMW-sportbilen

Den snabbaste BMW:n är BMW M8 Competition Coupe som delar samma motor som den snabba M5 Competition. På grund av dess lättare stomme och mer aerodynamiska form lyckas den nå 60 miles per timme på hela 3,1 sekunder. M8 Competition börjar vid 140 000 dollar men ger värde för varje dollar i form av kraft och hastighet.

  Vilken BMW är bäst för drifting?

Motor och växellåda i BMW M8 Competition

Med en 4,4-liters V-8-motor och 617 hästkrafter lider det här odjuret när det gäller miles per gallon. Som väntat är de beräknade miles per gallon för stadsbruk 15 och mpg på motorvägen är låga 21. Tja, man kan inte ha både toppfart och bra bränsleekonomi.
BMW M8 Competition levereras med en automatisk 8-växlad växellåda och en xDrive fyrhjulsdrift. Det är en BMW, så som man kan förvänta sig är fyrhjulsdriften bakåtriktad. Vridmomentet korrigeras naturligt av ett intelligent system till varje hjul där det behövs. Dessutom kan drivsystemets beteende justeras beroende på vilket läge du kör bilen i.

Interiör och utrymme i kupén

Överraskande nog är M8:s passagerar- och körutrymme gott om och den levereras med vackert sydda läderytor och 12,1-tums infotainmentskärm. Passagerarna i baksätet skulle däremot känna sig ganska obekväma om de inte är barn. Men folk köper sällan en BMW M8 för att köra runt vänner i baksätet.
BMW har naturligtvis förutsett att detta kan bli ett problem och har gjort Gran Coupe M8-alternativet tillgängligt. Om du vill ha en rymligare bil med samma grymma kraft löser detta problemet. Det här odjuret av en bil finns i alternativen cabriolet, coupé eller gran coupe, beroende på vad som bäst passar dina behov.

Säkerhet och förarstöd

BMW M8 Competition 2020 har ännu inte krocktestats av National Highway Traffic Safety Administration. Den har ännu inte heller testats av IIHS. Den levereras dock med en myriad av teknik för förarassistans som inkluderar funktioner som självparkeringshjälp, mörkerseende och många fler.
M8 har ett avancerat integrerat bromssystem som drivs av ett elektroniskt ställdon i stället för en vakuumförstärkare, som vanligtvis används i de flesta fordon. Det är ganska snabbt att reagera och mer tillförlitligt på det också.
Adaptiv farthållare och stopp-start-teknik är också implementerade för att göra körningen mer bekväm. Varning för framåtriktad kollision och automatiserad nödbromsning ingår i säkerhetspaketet, liksom ett övervakningssystem för döda vinklar.
Att köra BMW M8 Competition känns exakt när det gäller hanteringen, välutvecklad och ganska kraftfull under huven. Å andra sidan kan man känna av den tyngre bulkvikten på 1960 kilo, vilket gör den mindre smidig och manövrerbar än andra mindre och lättare sportbilar. 

  Vilken är säkrare - BMW eller Mercedes?

Andra anmärkningsvärda omnämnanden

Batmobile 3.0 CSL

BMW vann ursprungligen mer än 100 tävlingar och medaljer med 3.0 CSL ”Batmobile” från 1973. Senare gjorde de en ”hyllning” till fordonet 2015, när de skapade 2015 års BMW CSL 3.0 Hommage-version för att fira framgången med sin föregångare. Den här modellen har förblivit i historien som den mest framgångsrika tävlingsbilen som BMW någonsin har tillverkat.

2018 F90 BMW M5

F90 M5 når 62 miles per timme på bara 3,2 sekunder, endast 0,1 sekunder långsammare än M8 Competition, som leder BMW:s topplista. Den drivs av en 4,4-liters V-8-motor med dubbelturbo och 600 hästkrafter.
Den bär samma motor som M8 Competition, men har en tyngre och mindre aerodynamisk form, vilket gör att den är en tiondels sekund långsammare när det gäller att nå 62 miles per timme.

Mer information om BMW

Vilken är den snabbaste BMW som produceras i stor skala för allmänheten?

BMW M8 Competition är den snabbaste BMW som finns i stor skala att köpa i de flesta länder. Den accelererar från 0 till 60 miles per timme på bara 3,1 sekunder. Den har samma motor som BMW M5 Competition, som också kan betecknas som snabbast, men M8 är mycket lättare och har bättre aerodynamik vilket gör att den kan nå toppfart snabbare.

Vilken BMW har flest hästkrafter?

Om vi talar om BMW som är tillgängliga för allmänheten och som produceras i stor skala, har BMW M8 Competition eller M5 Competition den mest kraftfulla motorn när det gäller hästkrafter. Båda modellerna genererar hela 823 hästkrafter.
Detta är med uppgraderingen av MANHART MH8 800, en modifierad version av BMW M8 Coupe. Den kan rusa från 0 till 62 miles i timmen på bara 2,6 sekunder. Detta är bara 0,2 sekunders skillnad mot Bugatti Chiron som når 62 mph på bara 2,4 sekunder.

  Bästa BMW att modifiera

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts