Är Lexus billigare att underhålla än BMW

Är Lexus billigare att underhålla än BMW

På tal om tillförlitlighet uppskattas Lexus vara en tredjedel eller 33 procent mer tillförlitlig än en genomsnittlig BMW. Även om de 2 billigaste lyxbilarna att underhålla är BMW:s, brukar Lexus ta mycket mindre pengar per år för att underhållas, runt 500 dollar, medan BMW sträcker sig ända upp till 1 500 dollar per år.

Är BMW billigare att underhålla än Lexus?

På tal om lyxbilar är de två billigaste BMW-modellerna att underhålla 2021 BMW 330e och BMW X3 xDrive30e. Diagrammet följs av 4 Lexusmodeller, ES 300h, NX 300h, RX 450h och UX 250h. Ja, det finns några BMW-modeller som är billigare att underhålla än Lexus. Men generellt sett tillverkar den japanska biltillverkaren mer pålitliga bilar som är mycket billigare att underhålla.

Även om Lexus tillverkas av Toyota är den inte alls lika nära billigt att serva. Att döma av skalan repairpal har Lexus-tillverkaren hamnat på sjätte plats när det gäller reparationskostnader per år, som i genomsnitt uppgår till 551 dollar och som ökar successivt med bilens ålder.

Reparationskostnaderna för ditt fordon beror i hög grad på fordonstyp, modell och hur du har underhållit det hittills.

Letar du efter ett lyxfordon för en budget?

Om du letar efter det bästa lyxfordonet på en budget är Lexus utan tvekan ett bättre val än BMW. För mindre pengar får du fler funktioner och mer komfort samtidigt som du ger avkall på körglädje, stil och status. BMW:s bilreparationer är en av de dyraste på marknaden, medan Lexusbilar är mycket mer tillförlitliga.

  Finns det en BMW cabriolet med fyra dörrar?

Om du inte bryr dig om budgeten dominerar BMW Lexus i de flesta kategorier med några undantag, som du kan se listade nedan i artikeln.

Lexus vs BMW allmän jämförelse

Att fundera på vilken bil som är billigare att underhålla innebär inte allt du behöver veta om ett fordonsmärke att välja som ditt eget. Det finns en del andra aspekter som du behöver granska innan du fattar rätt beslut. Varje biltillverkare är ledande inom vissa bilsegment

Inom vilket segment är varje tillverkare bättre?

Beroende på vilken typ av bil du vill skaffa är varje tillverkare ledande inom olika segment. Till exempel ligger Lexus LFA långt före BMW:s försök till en superbil med hybrid, medan BMW:s 1-serie helt enkelt är fantastisk för en kompaktbil. Detta är de segment där båda tillverkarna dominerar:

BMW
● Lyxiga småbilar
● Kompakta SUV:er
● Mellanstora SUV:er
● Stora SUV:er
● Mellanstora lyxbilar
● Kompakta SUV:er
● Sportbilar

Lexus:

● Superlyxbilar
● Lyxiga sportbilar
● Elbilar och hybridbilar

När det gäller mångsidighet är därför BMW vår vinnare. Om du letar efter en SUV är BMW utan tvekan ett smartare val. Även om Lexus säkert har sina fördelar.

Tillförlitlighet

Lexus vinner
På tal om tillförlitlighet kan du förvänta dig att en BMW ska fungera utan problem medan den fortfarande har garanti utan problem, medan Lexus kan hålla igång långt efter det. Huvudskälet till detta är de nedbrytbara plastdelar som tyska biltillverkare använder i sina motorer. Den tyska regeringen har infört klimatåtgärder som hindrar biltillverkare från att använda icke nedbrytbar plast, vilket förkortar de tyska bilmotorernas livslängd för planetens skull.

  Bästa BMW för en kvinna

Båda fordonen kan lätt nå 100 000 mil och till och med 200 000 mil om de underhålls på rätt sätt.

Säkerhet

Oavgjort (Lexus vinner något)
Det finns inga större skillnader mellan fordonen när det gäller säkerhet. Båda fordonsmärkena överträffar de standarder som fastställts av NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) och Insurance Institute for Highway Safety (IHS).

Generellt sett har Lexus ett billigare pris och ligger något före konkurrenterna, nämligen BMW, när det gäller säkerhetsfunktioner.

Stil och exteriör

Oavgjort (BMW vinner något)
När det gäller stil har flera Lexus-modeller utsetts till årets vackraste bil under några år. Å andra sidan vänder folk sällan på huvudet för att titta och se en Lexus, medan om du susar förbi i en helt ny BMW verkar saker och ting helt annorlunda. De flesta kritiker är överens om att BMW leder i den här kategorin.

Prestanda

BMW dominerar (BMW vinner med stor marginal)
När det gäller sportprestanda och ren körglädje är BMW kung. De flesta BMW-modeller rankas med minst 9 av 10 när det gäller körprestanda, medan Lexus-modellerna i genomsnitt bara får 7 av 10.

Även om detta kan låta viktigt, så är körprestanda och körglädje inte det främsta kriteriet när man köper ett fordon, om man inte är en riktigt entusiastisk förare.

FAQ

Är Lexusbilar bra bilar i allmänhet?

Lexus är en tillverkare som är systerföretag till Toyota. Från dem kan du förvänta dig samma tillförlitlighet som Toyota, men med en mycket lyxigare känsla och mer avancerade och innovativa funktioner. Lexusbilar är en av de mest prisvärda lyxbilarna och även en av de billigaste att underhålla.

  Vilken BMW-motor är bäst?

Hur länge håller Lexusbilar i fråga om körsträcka?

Om du underhåller din Lexus ordentligt och servar den enligt schema kan du lätt komma över 200 000 mil. De flesta recensenter rapporterar att de har kört ända upp till 120 000 mil utan några större problem. Men om du misslyckas med att underhålla din bil kan det sluta med att du behöver större utbyten av drivlinan under de 120 000.

Vilka är några bra och dåliga Lexus-modeller att tänka på vid köp?

De Lexus-modeller som du köper med en nypa salt bör vara Lexus GS 450h, LS 460, Lexus IS 350 och IS 250. Anledningen till det är att dessa fordon har en sportig aggressiv design men levererar mycket mindre prestanda än vad de ser ut att göra. När de jämförs med BMW:s sportbilar bleknar de i jämförelse. Om du letar efter en bra allroundbil är dessa modeller dock okej.

De bästa Lexusbilarna att köpa är Lexus GX, RX, LS XF40 och IS 300. Dessa fordon ger dig vad de påstår utan några motgångar – en lyxig körning med stil, oöverträffad tillförlitlighet och prestanda över genomsnittet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts