Finns det en BMW cabriolet med fyra dörrar?

Finns det en BMW cabriolet med fyra dörrar?

Det finns för närvarande inga 4-dörrars BMW cabrioleter i produktion och den sista tillverkades 1939-1941, BMW 335 2-türig Kabriolett.
Huvudskälet till att det inte finns några 4-dörrars BMW cabrioleter är att fordonens chassi ansvarar för att hålla ihop bilen. Utan det övre taket tenderar längre fordon att bli instabila, så de flesta tillverkare tenderar numera att satsa på tvådörrars cabrioleter.

Den största BMW cabriolet: M850i xDrive Cabriolet

Trots att M850i inte är en 4-dörrars cabriolet är den största cabrioletbilen som för närvarande tillverkas av BMW. 8-serien är flaggskeppet för BMW:s teknik och får alltid de första innovativa funktionerna först innan de går vidare i kedjan i BMW-serien.
Med imponerande 523 hästkrafter under huven, ett monstruöst vridmoment på 553 lb-ft och en längd på 191 tum är BMW M850i xDrive Convertible den största cabriolet som BMW för närvarande producerar. Med en bredd på 53 tum och en höjd på 111 tum är den ganska rymlig och ger tillräckligt med benutrymme för alla passagerare.
Vindavvisaren gör ett fantastiskt jobb med att hålla vinden borta, även i motorvägshastigheter. En annan god överraskning är att bilen är mycket stabil, trots att den saknar en stor del av karossen, jämfört med de flesta andra cabrioleter.

BMW M850i: Motor och växellåda

M850i Convertible är utrustad med en 4,4 l twin-turbo V8 bensinmotor och har 523 hästkrafter under huven och når från 0 till 62 miles per timme på bara 3,5 sekunder och passerar en kvarts-mil på 11,8 sekunder, vilket gör den till en av de snabbaste BMW:erna som finns.
Sportläge finns tillgängligt och till vår förvåning förblir körningen mjuk, även i de hårdaste kurvorna, guppen och groparna.
Förutom den 4,4-liters M850i finns det andra motoralternativ för 8-serie cabriolet, till exempel BMW 840i, 3,0 L B58 l6 och 3,0 L B57 l6 dieselmotor med turboladdning. Alla motoralternativ levereras med 8-stegs automatisk växellåda.

  Bästa begagnade BMW hatchback

BMW 850i: Interiör

Interiören i BMW 850i är, som man kan förvänta sig, elegant och snygg och mycket mindre dramatisk än fordonets skarpa exteriör. Instrumentpanelen i läder är exakt sydd och omgiven av vackra kromdetaljer som passar fint in i interiörens atmosfär.
Infotainmentsystemet är den fantastiska standardiserade 10,3-tums pekskärmen som levereras med den senaste generationen iDrive. Det är inte bara extremt intuitivt och lätt att använda, utan det har också möjlighet att tillåta geststyrning och röststyrning. På så sätt kan du på ett säkert sätt styra funktionerna i din bil, även under körning.
Apple CarPlay ingår med en ettårig prenumeration efter köpet, men Android Auto är fortfarande inte tillgängligt.
BMW 850i har en låg sittställning för föraren, vilket gör att du är ganska bekväm på vägen, oavsett hastighet. Detta gör det mycket behagligt att köra fort, men begränsar ditt synfält på mer än ett sätt.
Huvudutrymmet och benutrymmet framtill är mycket gott, även för större personer och längre vuxna. I baksätet får två personer plats, men det ger dem inte det benutrymme de förmodligen skulle vilja ha. Den lämpar sig mer för ett par resväskor än för passagerare, om jag ska vara ärlig. Men är inte de flesta cabrioleter så där?
BMW 850i har ett större bagageutrymme än de flesta cabrioleter, som lätt kan rymma ett par små resväskor, men den skulle troligen få svårigheter att bära något större.

  Hur lång livslängd har BMW?

BMW 850i Cabriolet: Prissättning och slutomdöme

Jämfört med modeller från konkurrerande märken i segmentet stora lyxiga cabrioleter är BMW 850i relativt sett billigare än Mercedes S-klass Cabriolet och Bentley Continental GTC. Det är ungefär samma pris som Porsche 911.
Ett ärligt omdöme skulle vara att placera BMW i mitten av paketet. Den ger mer körglädje än Bentley och Mercedes, men mindre än Porsche.
På tal om lyx hamnar den bakom S-klassens och Bentley Continentals interiör, men vissa skulle hävda att BMW 850i leder Porsche i detta avseende.
Den åker lite hårt för att vara en lyxig cabriolet och ger inte det bakre utrymme som du skulle få från en vanlig bil, men den kommer med en solid byggkvalitet och ett infotainmentsystem som är ledande i världsklass.

Finns det några 4-dörrars cabrioleter som tillverkas för närvarande?

Det vanligaste 4-dörrars cabrioletfordonet i USA under de senaste åren har varit Jeep Wrangler Unlimited, som tog bort sitt plasttak 2006. Hummer erbjuder en stor SUV utan tak. Men om du letar efter en mindre bil av konsumenttyp producerar Chrysler 300 C 2010 en bra cabriolet med fyra dörrar.

BMW Cabriolet FAQ

Vilken är den billigaste BMW cabriolet?

Den billigaste BMW cabriolet att köpa helt ny är 2020 års BMW 2-serie, som börjar på cirka 40 000 kronor. Den näst billigaste är BMW 4-serien, som säljs till ett ungefärligt pris på 54 000 dollar. Den delar andraplatsen med BMW Z4 som varierar mellan 48 000 och 52 000 dollar i pris.

  Vilket läder använder BMW? Är det äkta?

Vilka är de mest pålitliga BMW cabrioleterna?

Några av de mest tillförlitliga BMW cabrioleterna som någonsin har producerats är 2020 års BMW 2-serie cabrioleter och BMW 4-serie cabrioleter. De använder en elektriskt utdragbar hardtop, istället för ett mjukt tak, vilket gör att de ser väldigt naturliga ut och är betydligt mer tillförlitliga än de flesta bilar i segmentet på grund av sin mer solida kaross.

Vilka är de bästa BMW cabrioleterna som du kan köpa?

Under årens lopp har många recensenter delat med sig av att BMW 507 och BMW Z3 är utrustade med skottsäkra motorer och har hållit i många mil efter garantin. Dessutom är F12 BMW M3 och E46 BMW M3 båda mycket ofta berömda av sina ägare för att prestera med liten eller ingen osäkerhet. BMW Z8 roadster är en annan bil att överväga, som fått många utmärkelser för årets snyggaste bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts