Vad är skillnaden mellan BMW X7 och X8?

Vad är skillnaden mellan BMW X7 och X8?

BMW X-serien består av BMW crossovers, SUV:er och SAC:er. BMW X7 och X8 är en del av den här serien. Båda SUV:erna har förstklassiga funktioner och kraftfulla motorer. Men vad är skillnaden mellan BMW X7 och X8?

Den största skillnaden mellan BMW X7 och X8 är att BMW X7 är en SUV med tredje raden, medan BMW X8 bara har två rader. En annan skillnad är att BMW X8 kommer att vara lyxigare än BMW X7. Dessutom är BMW X8 betydligt dyrare än BMW X7.

Även om båda dessa bilar är lyxiga SUV:er passar BMW X7 bättre för en stor familj, medan BMW X8 är idealisk för personer som önskar lyx och överflöd.

Skillnader mellan BMW X7 och X8

Storlek

Den första skillnaden mellan dessa två lyxiga SUV:er från BMW är att BMW X7 är större än BMW X8. Detta gäller både interiör och exteriör. BMW X7 är längre med en större hjulbas, medan BMW X8 är ganska kortare med en mindre hjulbas.

Men eftersom BMW X8 kommer att dela plattform med BMW X7 kommer skillnaden i storlek inte att vara så stor. Men enligt rapporter kommer den att vara något mindre än BMW X7.

Design

BMW X8 kommer att skilja sig från BMW X4, X6 och X7. Den kommer dock att ha mer av ett SUV-utseende än ett crossover-utseende. Rapporter tyder på att BMW X8 kommer att vara en smidigare version av BMW X7, på vars plattform den kommer att baseras.

Dessutom kommer den att vara lika bred som X7, men med en lägre taklinje som smalnar av mot den bakre vindrutan. Dessutom kommer BMW X8 att ha ett sportigare utseende än BMW X7. Detta innebär att den kommer att offra lite huvudutrymme bakåt och bagageutrymme, vilket X7 erbjuder gott om.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

En annan skillnad i designen är den skarpa nosdesignen som skiljer den från andra BMW SUV:er. Detta gör att den har en högklassig frontform med en magnifik och djärv finish. Dessutom har den en bredare axellinje än BMW X7.

Sittplatskapacitet

Om du är en familjefar kommer BMW X7 att vara mer tilltalande för dig. Detta beror på att den kommer med sittplatser på tredje raden, medan X8 inte kommer att ha några sittplatser på tredje raden. Trots att den inte har sittplatser på tredje raden kommer X8 att vara mer bekväm än X7. Detta beror på att den andra raden kommer att skjutas längre bakåt för att skapa mer benutrymme och göra det möjligt för sätena att luta sig tillbaka.

Så medan BMW X7 är en 7-sitsig är det troligare att BMW X8 blir en fyr- eller sexsitsig, men inte en 7-sitsig.

Lyxiga egenskaper

BMW X7 och X8 är båda lyxiga SUV:er, men X8 kommer att vara lyxigare än alla BMW-modeller på marknaden, inklusive BMW X7. Detta beror på att den kommer att komma med förstklassiga funktioner som lutningsbara säten, lyxigare klädsel, högkvalitativa lädersäten och fler prylar.

Förutom att ha en lyxig interiör kommer BMW X8 också att komma med ett professionellt infotainmentsystem med live cockpit och mer avancerad teknik. Även om BMW X7 är den lyxigaste BMW SUV:n på marknaden kommer X8 att överglänsa den när det gäller en lyxig interiör och en förtrollande exteriör.

  Hur vet jag om min BMW fortfarande är under garanti?

Pris

Eftersom BMW X8 kommer att vara den mest avancerade och lyxiga BMW SUV:n på marknaden kommer den att vara dyrare än BMW X7. Det ryktas om att BMW X8 kommer att ha ett utgångspris på cirka 160 000 dollar, med vissa trims som går över 200 000 dollar.

BMW X8 kommer att konkurrera med Mercedes-Maybach GLS, Land Rover Range Rover SV, Rolls Royce Cullinan och Bentley Bentayga.

FAQ

Har BMW X7 och X8 vissa likheter?

Ja, det har de. Först och främst är BMW X8 baserad på BMW X7-plattformen. Dessutom kommer de att dela de flesta drivlinor, vilket innebär att de kommer att ha liknande prestanda. Utöver det har båda avancerade material som gör att de sticker ut från sina konkurrenter.

Vilken bil är billigare att underhålla mellan BMW X7 och X8?

Det är ganska svårt att säga eftersom BMW X7 fortfarande är ny på marknaden, medan BMW X8 släpps nästa år. Men eftersom BMW X8 kommer att ha mer sofistikerade funktioner och teknik kan du räkna med att den kommer att vara dyrare att underhålla. Dessutom kommer den att vara mindre bränslesnål än BMW X7.

Är BMW X8 en SUV eller en crossover?

BMW X8 kommer att vara en SUV och inte en crossover. På grund av sin kompakta design trodde många att BMW X8 kommer att likna BMW X6 eller X4, men så är inte fallet. Några av dess nära konkurrenter kommer att vara Rolls-Royce Cullinan, Land Rover Range Rover SV och Mercedes-Maybach GLS.

Är både BMW X7 och X8 7-sitsiga?

Nej, BMW X7 är en 7-sitsig och den levereras med en tredje rad som standard. Å andra sidan är BMW X8 troligen en fyrsitsig för att erbjuda maximal komfort och lyxiga funktioner. Den kommer endast att ha säten på första och andra raden. Så om du är en familjeperson som kräver mycket utrymme kommer BMW X8 inte att vara en idealisk SUV för dig.

  BMW X6 VS Maserati Levante - vilken är bäst?

Är BMW X6 lik BMW X8?

Nej, BMW X6 är inte lik BMW X8. Många trodde att BMW X8:s design kommer att vara något som liknar X6 eller X4, men så är inte fallet. Detta beror på att X8 kommer att ha en traditionell SUV-form, vilket innebär att den kommer att vara närmare kopplad till den tredje raden BMW X7 än X4 och X6.

När det gäller prestanda kommer BMW X8 att prestera bättre än X6 eftersom den kommer att ha prestandavarianten BMW X8 XM. Sammantaget kommer X8 att vara den mest avancerade, lyxiga och dyra BMW-modellen på marknaden.

Slutsats

BMW X7 och X8 är två exklusiva BMW SUV:er. Båda är stora SUV:er, även om BMW X7 är något större än BMW X8. BMW X8 är dock kraftfullare, mer avancerad, lyxigare och dyrare än BMW X7.

På det hela taget är dessa två SUV:er exceptionella och sticker ut från konkurrenterna. När BMW X8 släpps ut på marknaden kommer den att vara en av de finaste lyxiga SUV:erna i världen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts