BMW X6 VS Maserati Levante – vilken är bäst?

Om du är på marknaden för en lyxig och högpresterande SUV är chansen stor att du stöter på Maserati Levante och BMW X6. Dessa två kompakta SUV:er stoltserar med avancerade tekniska och lyxiga egenskaper. Men vilken bil är bättre än den andra?

BMW X6 är den bättre bilen när det gäller komfort, bränsleeffektivitet och tillförlitlighet. Å andra sidan är Maserati Levante den bättre bilen när det gäller prestanda, kraft och säkerhet. På det hela taget är dessa bilar välbyggda med förstklassiga lyxfunktioner.

Maserati Levante och BMW X6 har plats för upp till fem personer. De är också praktiska eftersom de har gott om lastutrymme. De skiljer sig dock åt när det gäller prestanda, komfort, teknik, estetik och till och med den initiala kostnaden.

Så att välja en av de två bilarna är aldrig ett lätt val. Men med den här jämförelsen borde detta inte vara något problem eftersom du kommer att hitta en bil som uppfyller dina behov och din budget.

Vilken bil är bäst – BMW X6 eller Maserati Levante?

Utvändigt och invändigt utseende

När det gäller design och styling har italienska bilar alltid haft ett försprång framför sina tyska motsvarigheter. Maserati Levante ser snyggare och modernare ut än BMW X6. Maserati Levante ser spektakulär ut med sina kantiga strålkastare och bakljus. Dessutom har den en konkav linje över hjulen som får den att se ut som en superbil.

Andra anmärkningsvärda egenskaper hos Maserati Levante är fyrdubbla avgasrör på baksidan och 20-tums Efesto Platinum-fälgar. Observera att de högre trimsnackorna kommer med några extra funktioner. Trots detta ser BMW X6 spektakulär ut även om den inte är lika vacker som Maserati Levante.

  Den bästa BMW-modellen för pengarna

BMW X6 har en stor njurgrill som ramas in av vackra adaptiva LED-strålkastare och LED-dimljus. Den har också ett panoramasoltak med ett slänttak baktill och 20-tums hjul. Det är också avgörande att notera att basmodellen av Maserati Levante inte har LED-lampor, och de finns bara på Modena S som standard.

Medan Maserati Levant har ett bättre yttre är interiören något bristfällig. BMW X6 har en mer lyxig och högklassig interiör, trots att Levante är mycket dyrare. Detta beror på att materialen som används i Levante inte är förstklassiga jämfört med materialen i BMW X6.

Några av de material som gör att BMW X6 ligger över Maserati Levante är blandningen av Vernasca-läder på sätena och dörrpanelerna i kombination med SensaTec-ikonläder på instrumentbrädan. Den har också en stor 12,3-tumsskärm med en estetisk kabin och ett högteknologiskt utseende.

När det gäller storleken är BMW X6 längre, men Maserati Levante är längre. Maserati Levante har en hjulbas på 118,3 tum, en längd på 197 tum, en bredd på 77,5 tum och en höjd på 66,1 tum. BMW X6 har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum.

Prestanda

BMW X6 i basutförande presterar bättre än Maserati Levante i basutförande. Men när vi jämför de avancerade trimsnabbarna presterar Maserati Levante betydligt bättre och kan jämföras med Porsche Cayenne, den mest presterande SUV:n i klassen.

  Vad är bättre, BMW sDrive eller xDrive?

BMW X6 har tre trimsnivåer: BMW X6 sDrive40i, xDrive40i och M50i. Dessutom har Maserati Levante också tre trimnivåer: GT, Modena och Modena S. Observera att ju högre trimnivå desto kraftfullare och dyrare är bilen.

Basmodellen av BMW X6 är utrustad med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor med en 8-växlad automatisk växellåda som skickar kraften till alla fyra hjulen. Den levererar också upp till 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på 5,3 sekunder och har en topphastighet på 151 mph.

Alternativt kommer den avancerade BM X6 M50i-trimningen med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med en 8-växlad automatlåda och ett fyrhjulsdrivningssystem. Dessutom levererar den maximalt 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den här bilen kan också accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

Å andra sidan kommer Maserati Levantes basmodell (GT) med en 3,0-liters twin-turbo V6-gas med en 8-växlad automatisk växellåda och ett AWD-system. Motorn producerar upp till 345 hk och ett vridmoment på 369 lb-ft. Den kan också gå från 0 till 60 mph på 5,8 sekunder med en topphastighet på 146 mph.

Maserati Levante high-end trim (Modena S) har en 3,8-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda och ett AWD-system. Dessutom levererar motorn maximalt 550 hk och ett vridmoment på 538 lb-ft. Den kan också accelerera från 0 till 60 mph på 4,0 sekunder och har en topphastighet på 181 mph.

Pris

Maserati Levante är betydligt dyrare än BMW X6. BMW X6 i basutförande kostar cirka 67 300 dollar, medan Maserati Levante i basutförande kostar cirka 79 300 dollar, vilket är betydligt dyrare än BMW X6. Dessutom kostar den avancerade Levante-trimningen 115 300 dollar, medan de avancerade X6-trimningarna kostar 86 200 dollar.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - vilken är bäst?

FAQ

Vilken bil är snabbare – Maserati Levante eller BMW X6?

Maserati Levante är den snabbare bilen. Maserati Levante Modena S kan accelerera från 0 till 60 på bara 4,0 sekunder och har en topphastighet på 181 mph. BMW X6 M50i kan tvärtom accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder och har en toppfart på 155 mph.

Vilken bil är billigare att underhålla – Maserati Levante eller BMW X6?

Maserati Levante är mycket dyrare att underhålla än BMW X6. Maserati är en av de mest opålitliga bilarna på marknaden. Dessutom är dess interiör dåligt utförd med sämre material, vilket innebär att du måste uppgradera den tidigare än BMW X6.

Vilken bil är bränslesnål – BMW X6 eller Maserati Levant?

Det beror på Maserati Levante och BMW X6 trims som du jämför. Om det till exempel är Maserati Levante Modena S och BMW X6 M50i är BMW den mer effektiva bilen. Sammantaget är BMW X6 mer bränsleeffektiv än Maserati Levante.

Slutsats

BMW X6 har en exklusiv och lyxig interiör, medan Maserati Levante presterar bättre och ser snyggare ut. BMW X6 är mer tillförlitlig, medan Maserati Levante är rymligare. Generellt sett erbjuder BMW X6 värde för pengarna eftersom Maserati Levante har sämre exklusiva funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts