Vad är skillnaden mellan GLC och GLA Mercedes?

Mercedes-Benz är en av de få biltillverkare som skapar en mängd olika bilmärken och modeller för att matcha olika konsumenters behov. Bland de olika bilarna är SUV:er en av de mest sålda bilmärkena. Men vad är den största skillnaden mellan GLA och GLC?

Både Mercedes GLA och GLC är två utmärkta SUV:er med många förstklassiga och avancerade funktioner. Trots detta skiljer de sig åt på olika sätt. Mercedes-Benz GLA är en subkompakt SUV, medan Mercedes GLC är en kompakt SUV.

Dessutom är GLA något billigare än GLC. GLC är dock kraftfullare och rymligare än GLA. Så om du är en familjefar och vill ha en bil som du bekvämt kan placera din familj i, är GLC den perfekta bilen. En annan stor skillnad är att GLA är mycket billigare än GLC.

Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan Mercedes GLA och GLC?

Funktioner

En av de viktigaste skillnaderna mellan dessa Mercedes SUV:er är de funktioner som de har. Trots att de har liknande funktioner har GLC fler standardfunktioner än GLA. Sådana funktioner är bland annat 18-tums hjul, uppvärmda framsäten, en universell garageportöppnare, en klädsel i äkta trä och en 10,25-tums pekskärm. Dessa funktioner är inte standard på GLA.

Storlek

En annan tydlig skillnad mellan de här två bilarna är deras storlek. Mercedes GLC är betydligt större än GLA, även om höjdskillnaden är mycket liten. GLC är cirka 10 tum längre i längd än GLA och 3 tum längre i bredd, och ungefär en tum längre i höjd.
Trots att den är liten i storlek kommer vissa människor att älska GLA eftersom den gör det möjligt för dem att röra sig mycket lättare i staden. Men för människor som vill ha storlek, komfort och lastutrymme är GLC den bättre bilen. GLC har totalt 56,5 kubikfot lastutrymme, medan GLA har 43,6 kubikfot lastutrymme.

  Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Prestanda

När det gäller prestanda varierar de här bilarna också en hel del. Deras basmodeller är dock båda utrustade med en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor. Trots detta erbjuder GLC mer kraft eftersom den har fler hästkrafter och ett högre vridmoment. Så om du vill ha en kraftfullare SUV måste du välja GLC SUV.
Mercedes-Benz GLC SUV genererar upp till 241 hästkrafter och 273 lb-ft vridmoment, medan Mercedes-Benz GLA genererar maximalt 208 hästkrafter och 258 lb-ft vridmoment. När det gäller hastighet är GLC också snabbare eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på 6,3 sekunder, jämfört med GLA som accelererar från 0 till 60 på 7,2 sekunder.

Pris

Som väntat är Mercedes GLA, som är en subkompakt SUV med färre funktioner, mycket billigare än Mercedes GLC, som är kompakt med fler funktioner. Grundpriset för Mercedes-Benz GLA-klass är 33 900 dollar, medan Mercedes GLC-klass har ett grundpris på 40 700 dollar. Skillnaden är alltså ungefär 700 dollar.

Bränsleekonomi

Eftersom båda dessa bilar är SUV:er kan du förvänta dig att deras bränsleförbrukning är något högre än för sedans. Trots detta förbrukar GLC mer bränsle än GLA. GLC har en kombinerad EPA-bränsleekonomi på 25, medan GLA har en EPA-bränsleekonomi på 28. GLA är alltså mer bränslesnål än GLC.

FAQ

Är det värt att köpa Mercedes GLA?

Om du vill ha en subkompakt SUV kommer du att älska Mercedes GLA. Dessutom är den här bilen billigare än kompakta och vanliga SUV:er. Dessutom är den lättare att underhålla och förbrukar mindre bränsle än kompakta och vanliga SUV:er. Den är dock inte idealisk för dem som letar efter bättre prestanda och en rymlig SUV.

  Vilka Mercedes-modeller har 360°-kameror?

Varför välja Mercedes SUV framför BMW SUV?

Mercedes och BMW har konkurrerat under längst tid. Det spelar ingen roll om det är i deras sedanlinje eller SUV. När det gäller SUV:er kan båda dessa märken skryta med utmärkta och kraftfulla bilar. De är också kraftfulla och mycket avancerade.

Mercedes kommer dock med mer avancerade och tekniskt avancerade funktioner än BMW SUV. GLE-klassen är till exempel mer avancerad än X5. Dessutom erbjuder den mer komfort och lastutrymme än X5. Trots detta har X5 en bättre körning och prestanda.

Är Mercedes-Benz SUV:er bra i terräng?

Ja, Mercedes SUV:er är några av de bästa bilarna i terräng. Mercedes-modeller som G-klassen är en av de bästa SUV:erna för terrängkörning. Tack vare funktioner som en kraftfull ram, mycket markfrigång och tre låsbara differentialer. Den här bilen byggdes för militärt bruk, vilket innebär att den lätt kan navigera i vilken terräng som helst.

Så om du vill ha den bästa SUV:n för terrängkörning bör du överväga Mercedes G-Wagon. Men om du inte har råd med den här bilen bör du också ha GLA, GLC, GLE och GLS-klassen. De flesta av bilarna är kraftfulla och rymliga, vilket gör dem perfekta för terrängresor.

Vilken är den bästa Mercedes SUV:n?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha komfort och lyx ska du satsa på Mercedes-Benz GLS-klass. Om du vill ha hållbarhet väljer du Mercedes-Benz G-klass, och om du vill ha tillförlitlighet är det bästa valet Mercedes-Benz GLC-klass. För personer med en liten budget är Mercedes GLA- eller GLB-klassen ett utmärkt alternativ.

  Vad är Mercedes bästa SUV?

Är Mercedes SUV:er pålitliga?

Nej, de flesta Mercedes SUV:er är inte tillförlitliga. Mercedes SUV:er rankas vanligtvis i den nedre tredjedelen av alla märken. Mercedes SUV:er är dock mer tillförlitliga än BMW och Range Rover SUV:er. Den minst tillförlitliga Mercedes SUV:n är Mercedes GLE-klassen, medan den mest tillförlitliga Mercedes SUV:n är GLC-klassen.

Slutsats

Skillnaderna mellan Mercedes GLA och GLC är mycket tydliga eftersom GLA är en subkompakt SUV, medan GLC är en kompakt SUV. Detta innebär att GLA är rimligen mindre än GLC. Andra skillnader är bland annat pris, komfort och prestanda.

Mercedes-Benz GLC presterar bättre än GLA, medan GLA är billigare och lättare att underhålla än GLC. Dessutom skiljer sig dessa bilar åt när det gäller komfort, eftersom GLC är rymligare och har avancerade funktioner som gör att passagerarna får det mysigare än GLA.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts